Inhoud
mei 1982
Tap en Schap is een informatieblad van Heineken Nederland.
Redactie: E.C. Bouwmeester.
Vaste medewerkers: W.J. Hoeben, J. Reppel, M.P.J. van Soest, J. Zellenrath.
Redactiecommissie: R.G.H. Elfrink, J.F.B. Houthuys, A. Jansen, D. Marck, J.A. Vleghert.
Redactieadres: Postbus 530, 2380 BD Zoeterwoude. Tel. 071-81 42 49, 81 42 88.
Bij de voorpagina:
Een glas bier van de tap: bij veel horeca-klanten favoriet. In dit nummer extra aandacht voor de kwaliteit van het getapte bier.
Bij de achterpagina:
Een foto uit 1929, genomen in Muiderberg. Op de foto Amstel agent, de heer Gieling (achter het stuur) met zijn zoon. Het agentschap
is in de familie gebleven want de kleinzoon van de eerstgenoemde heer Gieling staat tegenwoordig aan het hoofd van de Muidense
firma Gieling-Van Veen, zoals het bedrijf nu heet.
Colofon en inhoud van dit
nummer 2
Tapbier verdient een goede
verzorging 3
Een nieuwe, strijdbare promotie
van Pepsi: De Pepsi Proef 6
Grouw, de nieuwe vestigingsplaats
voor Heineken's noordelijke
horecagebied 8
Mixen met Royal Club
B3 in blik
9
^0
12
14
15
Horeca onderweg
HCR De Lindeboom in Tilburg 16
Parlant du Vin 18
Leven in de Bouwerij
Zalencentrum De Rustburcht 20
Joy, een oude bekende nu
nieuw terug
Activiteiten rond Evita
en Paradisi
Nieuwe smaken van Sourcy
Seven-Up in de motorsport
Seven-Up in nieuwe verpakking
Seven-Up Light in blik
Geef glas een nieuwe kans!
De Heineken Shop
22
23
24
Brouwerij Moortgat op bezoek
bij Heineken
Nieuws Allerlei
25
26
Alle aandacht voor de verzorging van het
tapbier; dat is het parool van Heineken dit
jaar. Het tappen, het schoonhouden van
leidingen en apparatuur, het schoonmaken
van de glazen, alles komt aan bod bij deze
grootscheepse actie. Dat alles met het doel
de consument een kwalitatief beter getapt
glas bier voor te zetten. Want kwaliteit en
service daar gaat het om, juist nu de horeca-
consument zijn geld kritischer gaat beste
den. Pagina 3 en verder.
Pepsi werpt zich in de strijd om de gunst
van de cola-drinker. "Doe de PepsiProef'
is het thema van een uit Amerika overgeko
men consumentencampagne waarin een
blinde smaaktest centraal staat. Een voor
Nederland unieke aanpak waarover u op de
pagina's 6 en 7 meer leest.
Het horecagebied Groningen-Friesland-
Drenthe heeft na aanvankelijke moeilijk
heden met vergunningen onlangs een nieu
we behuizing kunnen betrekken. In Grouw
opende burgemeester Holtrop tijdens een
feestelijke bijeenkomst het pand. Pagina 8.
Deze zomer wordt in ieder geval een vrolij
ke zomer: Joy is terug. Een oud merk maar
een geheel nieuw produkt in een nieuwe
verpakking. De nieuwe sinaasappelsmaak
van Joy heeft zonder twijfel goede kansen
in het segment frisdranken met sinaasap
pelsmaak. Pagina 10 en 11.
Glas verdient een kans op hergebruik.
Gooi het niet weg, maar deponeer het in de
speciale glasbakken zodat het milieu ge
spaard wordt en er op grondstoffen en
energie wordt bespaard. De achtergronden
van een landelijke actie op pagina 23.
Sourcy brengt twee nieuwe smaken op de
markt, waarmee haar bronwaterassorti
ment nu compleet is. Op pagina 14 leest u
er alles over.
I
wtSSgË