rr r x rr: r rr r.v
QGCOOOGTDCGOCl
rrrxY.rrxr r.r
rcrrnonmn
GaOfZXXTïDGQQ
GQcrxrrxxcGo
BEGANE GROND
voor 2 lagen zalen. Aan de constructie
van het gebouw mocht natuurlijk niet
worden getornd en de massale kolommen
moesten in de indeling worden opgeno
men. Toch kwam er een zalencentrum tot
stand, dat aan alle eisen van indeling, af
werking, ventilatie en akoestiek voldoet.
Dat bleek al direkt bij de opening, toen
een massa van zo'n 700 mensen het gehele
gebouw vulde en vier orkesten, waaron
der jazz en disco, in verschillende zalen
speelden zonder elkaar te storen. Dat er
met de ruimte is gewoekerd blijkt wel uit
de plattegronden. De hal van de begane
grond is betrekkelijk klein. Daarom zijn
alle toiletten op de verdieping onderge
bracht. Ook het toilet voor gehandicap
ten is niet vergeten.
BUFFETTEN EN KEUKEN
Zowel op de begane grond als op de ver
dieping is een bar-buffet in de hal gesitu
eerd, voor uitgifte van dranken naar de
zalen, maar ook om als bar te worden be
nut bij andere gelegenheden. Beide buf
fetten zijn aangesloten op de ruime dran
kencel op de begane grond. In het café
restaurant was reeds een volledige keu
ken aanwezig. De nieuwe keuken in dit
gedeelte van het bedrijf sluit daarop aan
en is volledig ingericht voor het verzorgen
van partijen.
AAN- EN AFVOER
Wat op de plattegrond-tekening niet is te
zien, is de afstand tussen bestaande en
nieuwe keuken, slechts gescheiden door
een niet al te brede transportstraat. Op
het gebied van aanvoer van alle dranken
en andere voorraden en de afvoer van
leeg goed zijn er zodoende geen belem
meringen. Het interne verticale transport
is gewaarborgd door een ruime transport
en personenlift. Deze lift is tevens
bestemd voor gehandicapten.
CAPACITEIT
Het bedrijf is er nu op ingericht om zowel
kleine als grote groepen te ontvangen,
van 10 tot 300 personen. Door moderne
geluiddichte paneelwanden kan het aan
tal zalen worden opgevoerd tot totaal 8
stuks, waarvan gelijktijdig ongeveer 600
mensen gebruik kunnen maken.
21