H gOCBOSjB gebouw aanwezig waren, zijn nu verdwe nen. Hierdoor is een snel en effectief tran sportsysteem mogelijk geworden. Tevens zijn de loop- en transportlijnen verkort. In dit verband is het eveneens belangrijk dat de goederenstroom nergens zogenoem de publieksstroom kruist. Keukens en buf fetten zijn zeer efficiënt georganiseerd en voorzien van moderne apparatuur. INTERIEUR Uit de hierbij afgedrukte plattegrond blijkt dat er voor het publiek een overzich telijke situatie is ontstaan. Dat begint reeds met een duidelijk herkenbare in gangspartij in de gevel, die de gast in een open hal brengt. Op deze hal sluiten aan: het passanten-restaurant (80 plaatsen), het gezelschappenrestaurant (100 plaatsen), de toiletten, inclusief invalidentoilet en douches, en de telefooncellen. Het gezel schappenrestaurant kan bij grotere drukte uiteraard ook voor de passanten worden gebruikt. De tafelschikking is flexibel, me de door gebruikmaking van mobiele schei dingselementen en een aangepaste verlich ting. In beide restaurantruimten werd veel mahoniehout en tapijt en enig grof met selwerk toegepast. Niet in de laatste plaats door de gebruikte kleuren en de stemmige verlichting roept dit een plezie rige sfeer op. In het nieuwe interieur zijn ook de fraaie gebrandschilderde glas-in- lood ramen uit 1946 opgenomen, die zich in de oude bovenlichten bevonden. Be wust is afgezien van het plaatsen van een bar of barruimte omdat dat de gewenste huiselijke sfeer geweld aan zou kunnen doen. TECHNISCHE ASPECTEN Het pand is zowel thermisch als accous- tisch geheel geïsoleerd. De verwarming geschiedt middels radiatoren gecombi neerd met het inblazen van warme lucht. Een probleem hierbij was het balkenpla- Phiri FR hond bo fond. Via een speciaal ontworpen sys teem van inblaassleuven in de balken is dit vraagstuk opgelost. EINDRESULTAAT Resumerend mag worden gesteld dat er Voor (boven) en na (onder) de verbouwing een bedrijf is ontstaan dat volledig aan de eisen van deze tijd is aangepast en dat door een goede opzet ook goed te ex ploiteren is. De ervaringen tot op heden wijzen erop dat het vernieuwde bedrijf ook door de gast wordt gewaardeerd. 25

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1981 | | pagina 25