Horeca ondermen voor velen een verlengstuk van hun eigen huis DOOR J. REPPEL Toen de ouders van de huidige exploitanten Piet en Joop Puyn in 1957 "Carnegie" op de Daalseweg 19 kochten, besloten zij een nieuwe naam te geven aan dat horecabe drijf. Een naam die wat gemakkelijker zou liggen in de volksmond. De keuze viel op 't Haantje" en dat is altijd zo gebleven. Piet zegt ervan: "Het is een echt bruin café, niet gemaakt zoals dat tegenwoordig nog wel eens gebeurt. Het stond er ge woon en omdat er geen geld meer was om de zaak een ander aanzien te geven en de klanten zich in de bestaande sfeer prettig voelden, is er nooit iets aan het interieur veranderd. Noodzakelijke vervangingen op zijn tijd hebben de entourage niet aan getast". NOSTALGIE De inrichting doet dan ook nostalgisch aan Een gestucadoord plafond, gesierd met or namenten. Op de stenen bar met houten dekblad staat een ouderwetse bierpomp. De vloer bestaat uit plavuizen en de wan den hangen vol met oude attributen zoals een grote klok, een enorme spiegel, werk tuigen. reclameaffiches en op schrift ge stelde mededelingen van uiteenlopende aard. Het meubilair bestaat uit stevige hou ten tafels, stoelen en een stamtafel die erg in trek is bij de stamgasten. Wie bezig wil zijn kan gebruik maken van de twee bil jarts, een voetbalspel en een flipperkast. Een knus zaaltje, in gebruik bij partijtjes, ligt achter het café. Op de bar staan veel oude koffieblikken. Het sparen daarvan is een hobby van Piet. Ze passen helemaal bij de sfeer die van het zaaltje afstraalt. "Dit zaaltje was vroeger een oude schuur'zegt Piet, 'Joop en ik hebben het zelf verbouwd en het komt goed van pas want er wordt veel gebruik van gemaakt, soms wel tot vier uur in de morgenDe vele klanten die even een bezoekje willen brengen aan "de Haan", zo noemen zij het bedrijf, komen nooit voor een gesloten deur. Deze is altijd open tussen 's middags twaalf en "s nachts twee uur, zeven dagen in de week. Het aan tal mensen dat dagelijks even binnen komt, loopt in de honderden. STUDENTEN "Om half elf 's avonds is het altijd tjokvol en dat blijft dikwijls zo.tot sluitingstijd", zeg Joop, de jongste van de twee exploi tanten. Piet vult aan: "Overdag komt er uiteenlopend publiek, van stukadoor tot 1 HAANTJE IN NIJMEGEN 20

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1981 | | pagina 24