Niet voor niets koos de directie van Keijzer, groothandel in zuivel en dranken, de 8e
april uit vooreen "open huis manifestatie" in haar nieuwe bedrijfspand op industrie
terrein "De Binckhorst" in Den Haag. Op diezelfde datum in 1957 legde de oprichter
van het bedrijf, de heer A. Keijzer, de basis voor deze bloeiende onderneming.
Vanuit een melkhandels-detailwinkel aan
de Maliestraat begon hij, in de transactie
gesteund door de heer A.C.M. Menken,
nu algemeen directeur van de Menken-
Landbouw Holding B.V., met de uitbouw
van de tot dan toe ondernomen activitei
ten.
Met de kleine winkel van de firma Van der
Zalm nam vader Keijzer niet alleen twee
melkwijken maar ook een grossierderij in
koffiemelk over. Het mobiele deel van de
firma bestond aanvankelijk uit niet veel
meer dan twee bakfietsen en een bestelwa
gen.
Naast vader Keijzer waren zoons Jan en
Henk, dochter Nelly en twee vaste mede
werkers dagelijks vele uren aan het werk
om de verkoop en daarmee een goede om
zet te realiseren. Door toedoen van derden
raakte het bedrijf in 1961, na de start van
de melksanering, drie goede melkwijken
kwijt en ontvang daarvoor drie niet zo bes
te melkwijken terug. Geen goede basis om
door te gaan.
Rond bovengenoemde tijd echter werd
van de toenmalige grootste melkzaak van
Den Haag, de firma Van der Loos, de af
deling grootverbruik door Keijzer overge
nomen. Met de grossierderij werd zo een
aanzet gegeven tot de huidige groothan
del.
Het bedrijf groeide zodanig dat in 1965
werd gewerkt met negen vaste medewer
kers, onder wie een eigen boekhouder. In
dat jaar werd het bedrijf ook omgezet van
éénmanszaak in Vennootschap onder
firma.
Naast vader Keijzer werden zoons Aad,
Jan en Henk medefirmanten.
ONTWIKKELINGEN
Door enorme uitbouw van de omzet en
daarmee gepaard gaande opslagmoeilijk
heden in het bedrijf aan de Maliestraat en
het aan het Smidswater gelegen magazijn,
werd het bedrijf in 1968 verhuisd naar de
Conradkade. Twee jaar slechts heeft de
heer Keijzer deze nieuwe ontwikkelingen
mogen volgen. In het najaar van 1970
overleed hij op 66-jarige leeftijd vrij plot
seling, wat een grote schok was voor al
diegenen die hem waardeerden om zijn
initiatief, warme persoonlijkheid en sym
pathieke manier van zaken doen.
HORECA- EN SEIZOENBEDRIJVEN
In het begin van de jaren zeventig, toen
veel grote ondernemingen het initiatief na
men hun klanten en restaurants uit te brei
den ten behoeve van hun dikwijls zeer tal
rijke medewerkers, besloten de gebroe
ders Keijzer het bedrijf aan te passen aan
deze nieuwe ontwikkeling. Naast het vol
ledige kwaliteitsassortiment zuivel werd
niet alleen besloten het gehele drankenas
sortiment in het leveringspakket op te
nemen, maar ook een complete serie por
tieverpakking. Mede hierdoor werd Keij
zer voor veel Haagse ondernemingen een
graag geziene leverancier.
In de loop der jaren werden agentschap
pen verworven, terwijl Keijzer tevens
grossier is van Heineken.
Zeker niet in de laatste plaats is het zake
lijk succes van Keijzer te danken aan de le
vering van het complete assortiment kwa-
liteitsprodukten van Menken-Landbouw
B.V. te Wassenaar.
ONTWIKKELINGEN VAN
DE JONGSTE DAG
Opnieuw geconfronteerd met ruimtege
brek en laad/los-problemen aan de Con
radkade, besloten de firmanten Keijzer
hun activiteiten te verleggen naar een wer
kelijk ideaal bedrijfspand aan de Meteoor
straat op het industriegebied "De Binck
horst".
Hier kan door de vijftien medewerkers,
van wie vier op kantoor en elf in de afde
lingen expeditie en verkoop werkzaam,
worden beschikt over een bedrijfsterrein
met een totale oppervlakte van 2.400 m2.
Op het terrein staat een opslaghal met een
oppervlakte van 1.200 m2 waarin naast
twee koelcellen ter grootte van 150 m2
ook een complete kantooraccommodatie
aanwezig is.
Voortgaande in de geest van haar oprich
ter, kan Keijzer met dit nieuwe pand de
tachtiger jaren met vertrouwen tegemoet
zien.
28
Firma Keijzer neemi een nieuw
bedrijfspand in gebruik
k