Duvel 1 een decoratieve prijslijst, een muurhanger voor elk merk, een set viltjes voor elk merk en 2 affiches. Alle twaalf buitenlandse bieren worden door Heineken op fles geïmporteerd. De twee bekendste zijn Hannen Alt en Duvel. Hannen Alt is het grootste Duitse Altbier, waarvoor Heineken eind vorig jaar de flessebier-import verwierf. Duvel is een van meest gewilde Belgische bieren in Nederland. Het wordt gebrouwen door de familiebrouwerij Moortgat. Heineken verwacht dat het aandeel van de niet-pilsener bieren in de toekomst zal stijgen. Nu nog maken de niet-pilsener bieren minder dan 1 procent van de totale biermarkt uit. Dat percentage zal stijgen naar 3 tot 5 procent. Inmiddels is met de verkoop van de buitenlandse bieren ook in het thuisverbruikkanaal gestart. swum jliRBffnwWI Met een handdruk wordt het contract bezegeld tussen Heineken en Hannen Brauerei GmbH voor de import van Hannen Alt flessen bier in Nederland. Op voorgrond v.l.n.r.: H. R. Stiegler directeur verkoopen W. Rentel General Directorvan Hannen en Drs. P. P. Snoep (directeur Marketing/Verkoop Bier) en Drs. A. F. Veldkamp (MarketingManager Bier) van Heineken Nederland. Op de achtergrond F. Ph. Bot, Mr. A.J.M. Hakkaart en J. E. M. B runing, resp. senior product managers en hoofd horeca van Heineken Nederland. Kleurrijk en boeiend is de bonte geschiedenis van het Aflligemmcr kloosrcrbicr, vanaf de eerste dag dat de beroemde Benediktijnerabdij in 1074 door zes veroordeelde roof rid ders gesticht werd Het "Grand Livre de l'Abbaye d'Afïli gem" opgemaakt 1885. spreekt boekdelen over de goede en slechte tijden die de ij doormaakte Een natuurzuiver, zwaar bier met een bedriegc- lijkc zachte smaak en sterke hopinslag. Dat is Duvel, sinds 1871 gebrouwen door het familiebedrijf Moortgat tctj Breendonk (België). Het oker gele Duvel heeft zijn karakte ristieke smaak te danken het traditionele"eigen"gjst- ngs procédé Twee a dne weken de eerste gisting en rijping gaat Duvel ongefilterd, met de nog werkzame gist,de fles in. In deze onvoltooide toestand wordt het opgeslagen in de kelders van de brouwenj waar het een tweede gisting ondergaat. Behandel Duvel daarom als een oude wijn. Niet schudden, en voorzich tig uitschenken om het Over de verwoestende oorlogen en branden Over de reisverhalen van voorbijtrekkende pelgrims. Over de armen, die aan de poort gratis bier dronken En natuurlijk over de geweldige, traditionele feesten die er gevierd zijn. VKmt daar was het waar het rijke, eigengebrouwen AfHigcmbier zijn vermaarde reputatie vestigde. Een reputatie een klassiek, na gistend bier, gebrouwen metgeca ramelltseerde mout Dus mild van smaak en donker van kleur. gistdepot (bezinksel) niet mee te gieten Het is raadzaam om ongeveer 1 centi meter in de fles te laten staan. Duvel smaakt op z'n best in het speciale ballonglas .en uitge schonken met een royale schuimkraag. Santé. 2

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1981 | | pagina 5