tafeltje plaatsnemen. Hij kan ook rechts het grote café-restaurant ingaan en plaats nemen in de grote, lage en daardoor toch intieme café-ruimte of in één van de besloten hoeken van het restaurant. Totaal zijn er nu 200 zitplaatsen, maar de opstelling is voorlopig zó ruim dat te zijner tijd dit aantal tot zeker 300 zitplaatsen in dezelfde ruimte kan worden opgevoerd. GEEN ZELFBEDIENING Een belangrijke keuze is altijd weer die van het systeem van bedienen en afre kenen. Geheel in overeenstemming met het eigen karakter van dit bedrijf, waarin sfeer en gezelligheid veel aandacht hebben gekregen, is ook gekozen voor bediening, omdat bij deze vorm een veel persoonlijker benadering van de klant mogelijk is dan bij zelfbediening. Om de snelheid te bevorderen is voor het afrekenen gekozen voor het 'check-out' systeem. Normaal met één kassa en op drukke dagen met twee. Om dezelfde reden, snelheid, is aan de andere zijde van de weg een 'depen dance' gebouwd, een klein maar com pleet quick-service restaurant voor de haastige bezoeker die de tijd niet wil of kan nemen om door de tunnel naar het grote restaurant te gaan. BEVOORRADING Een van de belangrijkste eisen bij een horeca-object van deze omvang, is een goed geregelde aanvoer van alle voor raad en afvoer van vuil en leeg goed. Bij een vrijliggend bedrijf is het moei lijk dit zoveel mogelijk aan het oog te onttrekken. Toch is dat hier gelukt door een brede afrit aan de achterzijde te maken (zie plattegrond). Via deze afrit is het souterrain voor alle vracht wagens te bereiken en vindt aan- en afvoer zonder omwegen plaats. Ook de plaats van de voorraad, onder de keu ken, en van de fusten, onder de tap punten, is daardoor erg gunstig en royaal van afmetingen. MATERIAALGEBRUIK Zoals u op de foto's ziet is er gekozen voor een bouw in warmkleurige bak steen, die ook in het interieur is door gevoerd. De dakranden en de kappen in het interieur zijn van hout. Alleen de prefab puien zijn in moderner mate riaal uitgevoerd en voor de dakbedek king van de kappen zijn asfalt-leien gebruikt. In het interieur valt op, dat er gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen als baksteen, hout en verder dat er warme kleuren zijn toegepast voor geprofileerde plafonds, tapijt en gor dijnen. Ook de verlichting zal de aan dacht van iedere bezoeker trekken. Een gedeelte hiervan is zichtbaar op onderstaande interieurfoto. De op drachtgever heeft er veel aan gedaan om de aankleding een huiselijk karak ter te geven. In het interieur ontbreken radiatoren, aangezien er een goede vloerverwar ming is en een uitgebreid luchtverver singssysteem. ACHTER DE SCHERMEN De toiletten in het souterrain met de royale trap en de bijzonder goed ver zorgde en verrassende voorhal, zijn zeker een bezoek waard. Dit geldt trouwens ook voor de ruimten achter de schermen, die meestal voor de be zoeker verborgen blijven maar juist van de architecten en technici zoveel aandacht vragen, wil het bedrijf aan de eisen van moderne bedrijfsvoering voldoen. Vermeldenswaard is nog, dat voor dezelfde opdrachtgever aan de Rijksweg Rotterdam-Nijmegen te Kesteren door het Heineken Bouw bureau een wegrestaurant van hetzelf de type wordt ontworpen, dat aan het einde van dit jaar gereed zal zijn. 17 öööööööööl

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1981 | | pagina 17