Het moet ongeveer 75 jaar geleden zijn dat distilleerderij en wijnhandel Hulsink het
Amstel agentschap voor Harderwijk en Ermelo op zich heeft genomen. Om de lange
samenwerking tussen Hulsink en Amstel feestelijk te bevestigen, werd op 20 oktober
het personeel van Hulsink in gezelschap van echtgenoten in onze vestigingen te Zoeter-
woude en Zoetermeer ontvangen.
De geschiedenis van Hulsink gaat veel
verder terug dan deze 75 jaar. Oorspron
kelijk als graanhandel begonnen, ging
men in 1854, op het idee gebracht door de
grote hoeveelheid jeneverbessen die in de
omgeving van Harderwijk groeiden, oude
genever stoken. Via een andere tak van
de familie werd aan deze distilleerderij
een wijnhandel toegevoegd; twee poten'
die tot op de dag van vandaag nog van
groot belang zijn voor Hulsink!" De derde
poot, het Amstel agentschap, werd er dus
rond de eeuwwisseling aan toegevoegd.
Een tijd waarin het bier nog per zeilschip
over de Zuiderzee naar Harderwijk werd
vervoerd en de houten vaten soms letter
lijk barstten van de kou. Na de tweede
wereldoorlog werd het agentschap Kraay-
enhof opgekocht en daarmee het afzet
gebied met Putten en omgeving uitge
breid. In de jaren zestig is men bij Hulsink
op het idee gekomen een "witte vlek" op
de Amstel kaart, het overige deel van de
noord-west Veluwe, te gaan bewerken.
WISSELWERKING WIJN EN BIER
Naarmate de belangstelling voor wijnen in
de laatste twintig jaar groeide, heeft Hul
sink steeds duidelijker een eigen gezicht
gekregen, door zich ook met wijn nadruk
kelijk op de horeca te richten. Door zijn
wijnafdeling in een vroeg stadium uit te
bouwen en zich goed te informeren, heeft
Hulsink een deskundige naam gekregen.
Hulsink is momenteel één van de grootste
agenten van Reuchlin, met name ook voor
de betere wijnen. Was het vroeger zo dat
men bij een bier-klant wel eens wat wijn
kwijt kon, tegenwoordig gebeurt het wel
dat een afnemer zo tevreden is over de
wijnleverantie dat hij op Amstel bier over
stapt. De omzet in wijnen vertoont een
werkelijk spectaculaire groei, terwijl de
omzet in fris en bier bij Hulsink ook boven
het gemiddelde zit.
De gedistilleerd afdeling heeft een duide
lijke functie. Hulsink vervaardigt nog
steeds zelf een aantal gedistilleerd produk-
ten als jonge en oude jenever, citroen- en
bessenjenever, kruidenbitter en vieux.
De eigen produkten zijn in het Veluwse
behoorlijk populair. De mogelijkheid een
totaalpakket te kunnen leveren is voor de
service-verlening van groot belang. En
service ziet men bij Hulsink, samen met
kennis van zaken, als de belangrijkste
redenen van succes. Dat laatste geldt dan
natuurlijk vooral voor wijn, aangezien dat
veel minder een merkartikel is dan bier en
fris.
DUBBELE RONDLEIDING
Gezien de aard van de activiteiten van
Hulsink is het niet verwonderlijk dat het
personeel zowel in Zoeterwoude als in
Zoetermeer is ontvangen. De ochtend
werd doorgebracht in Zoeterwoude waar
een rondleiding door de brouwerij en een
lunch op het programma stonden,
's Middags in Zoetermeer werd er ook een
bezoek gebracht aan de produktieafdeling
voor gedistilleerd en tekens werd er een
wijnpresentatie gehouden.
Deze geslaagde dag eindigde met een maal
tijd buitenshuis, waarbij een oude Amstel
fust-blok werd overhandigd alsmede aan
ieder personeelslid een bierpul met in
scriptie.
HULSINK HARDERWIJK
25 jaar mm agent
Het personeel van Hulsink in ontvangstgebouw 'De Hooiberg" te Zneterwnurie
6