horeca ondermen exponent van vernieuwd Scheveningen Op 1 juli 1979 werd het Golfbad Scheveningen, gelegen aan de boulevard, geopend. Het biedt een ieder die aan zee van zijn vrije tijd wil genieten de mogelijkheid, ook bij slecht weer, zich helemaal uit te leven. Het fraaie bouwwerk doet bijzonder sfeer vol aan met zijn houten plafonds, stenen muren en verwarmde vloer, terwijl vele planten het geheel nog meer fleur geven, 's Avonds doet het subtropisch aan. Boven de zwembassins zijn de wanden voorzien van glas, waardoor de bezoekers zich aan zee wanen. Het golfbad is in de zomermaanden dagelijks geopend van 9 uur 's ochtends tot 11 uur 's avonds en ook in de winter kan men er terecht, doch dan van 2 uur 's middags tot 10 uur 's avonds. Dat het bad een gewild ob ject is, mag wel blijken uit de bezoekers aantallen sinds de opening. Vele tiendui zenden passeerden reeds de loketten en de planning voor dit jaar is geraamd op 300.000 mensen. Het bad heeft heel wat te bieden; men kan gebruik maken van het massagebad, het binnen- en buitenzwem bad, geheel verwarmd, waardoor men ook 's winters in de openlucht kan zwemmen. Bovendien kunnen de bezoekers zonder extra kosten terecht in de sauna, het sola rium, het fitnesscentrum waar men kan volleyballen, tafeltennissen en zijn con ditie op peil kan houden op één van de hometrainers of bij de powerlift. Zonaan- bidders kunnen genieten op het buitenter ras. Voor minder valide mensen zijn be paalde faciliteiten aangebracht. EENMAAL AFREKENEN Voor mensen die willen eten of drinken, biedt het restaurant uitkomst. De exploi tant, de heer J. Stoop, geeft samen met de heer K.Pex leiding aan het horecaperso- neel dat werkzaam is achter het buffet en in de keuken. Het restaurant beschikt over honderd zitplaatsen, terwijl er aan de bar ook nog eens 20 mensen een plaatsje kun nen vinden. De gehele exploitatie is afge stemd op zelfbediening, een ieder dient zijn consumpties zelf op te halen en contant af te rekenen. Er is echter ook de mogelijkheid opengelaten om bij de bar waardevolle bezittingen en geld in een daarvoor aanwezig genummerd emmertje in bewaring te geven. Ook de nota wordt daarin bewaard. Het biedt de bezoekers het voordeel niet met geld op zak te hoeven lo pen en slechts eenmaal, aan het einde van de dag, af te rekenen. Het restaurant staat bekend om de goede kwaliteit van de geleverde dranken en spijzen tegen een zeer redelijke prijs. Om een indicatie te geven, een kopje koffie kost f. 1,50 en de prijs voor alle ge koelde dranken is f. 1,75. Vooreen belegd broodje betaalt men f. 2,25, de menukaart biedt overigens voor elk wat wils. Hei- neken is de leverancier van bier en alle andere dranken. De heer Stoop: "Daar heb ik bewust voor gekozen, het dranken pakket van Heineken vind ik uitstekend en over het Heineken bier is uiteraard geen discussie nodig. Bovendien ben ik Neder lander en daarom prefereer ik een Neder lands biermerk. Ook wil ik wel even kwijt, dat ik een zeer prettige relatie onderhoud met mijn leve ranciers, dat vind ik erg belangrijk. De commerciële mensen van Heineken hebben mij in mijn beleid goed gevolgd en ook de service is voortreffelijk. Als ik pro blemen heb, moet ik die kunnen ven tileren, daar moeten leveranciers begrip voor hebben. GOLFBAD 20

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1980 | | pagina 20