's morgens wakker wordt, kan de bruid
daar koffie zetten, het ontbijt klaar maken
en de eieren koken, wij zorgen dat die
attributen aanwezig zijn. De man kan dan
al meteen kennis maken met de huishou
delijke kennis van zijn echtgenote".
VERSE GERECHTEN
Wie een blik werpt in de menu- en wijn
kaart, bemerkt direct dat deze niet te groot
is, maar wel goed uitgebalanceerd. Er is
voor elk wat wils en de prijzen zijn zeer re
delijk als we het gebodene in ogenschouw
nemen. Mevrouw Slob-Baron vult aan:
"We streven ernaar om zoveel mogelijk
met verse gerechten te werken en dat kan
alleen als de menukaart niet overladen is.
Ook voor de visliefhebber bestaat de gele
genheid om een keuze te maken uit diverse
soorten, over het algemeen de wat duurde
re vis zoals zeetong, paling en zalm. Onze
ervaring heeft geleerd dat er weinig vraag
is naar de goedkopere vis. De wijnen
varieëren in prijs van f. 17,50 tot f. 75,-
per fles. Eigenlijk zouden we de prijzen
van onze menu's enigszins moeten verho
gen, want we streven niet alleen een goede
kwaliteit na, maar ook aan de kwantiteit
gaan we niet voorbij. Je hoort dikwijls de
mensen zeggen, dat ze zoveel groenten bij
ons geserveerd krijgen".
Om een prijsindicatie te geven, zeetong
prijkt voor f. 32,- op de menukaart en de
biefstuk van de haas in diverse uitvoering
en staat genoteerd voor een prijs die ligt
tussen de f. 20,- en f. 28,-. Voor kikker
billetjes in Spaanse saus met champignons
en tomaat betaalt de gast f. 11,30. Niet
voor niets is het bedrijf lid van Chaine des
Rotisseurs. Mevrouw Slob-Baron: "Op
het ogenblik merken we duidelijk dat de
mensen wat zuiniger zijn geworden en zij
ook weer meer gesteld zijn op service. Er
is een tijd geweest dat daar niet zo opgelet
werd. Bovendien is er ook meer concur
rentie gekomen.
Je ziet echter in heel Europa de service in
de horeca minder worden. Ik blijf echter
trachten de gasten te bieden waar zij recht
op hebben; zij moeten zich helemaal thuis
voelen en daar hoort ook een keurige be
groeting bij als ze de zaak binnenkomen"
VERBOUWPLANNEN
In een hoek van het restaurant bevindt zich
een grote open haard. Mevrouw Slob-
Baron zegt daarvan: "De mensen vinden
het gezellig om rond de open haard te zit
ten. Momenteel zijn we bezig om een
overdekt terras aan de zaak bij te bouwen
en ook in die ruimte komt een open vuur'
Dat er weer gebouwd wordt is niet zo heel
vreemd als we uit de mond van de eigena
resse vernemenIk ben echt een bouwer,
dat ben ik eigenlijk meer dan een horeca-
onderneemster. Wat ik wel jammer vind is
het feit, dat wij de zaak telkens stukje voor
stukje hebben uitgebreid, want daardoor is
de bouw niet helemaal economisch verwe
zenlijkt". Wij hebben echter het gevoel,
dat het de gasten niet deert, want mevrouw
Slob-Baron stelt uitdrukkelijk: "Ik wil
graag dat U vermeldt, dat de gasten bij ons
alleen maar terecht kunnen na reservering,
dat hebben wij moeten doen omdat wij te
leurstellingen willen vermijden, want we
hebben over de toeloop bepaald niet te kla
gen" Voor degenen die eens nader kennis
willen maken met Herbergh "de Gouden
Leeuwvermelden wij graag de openings
tijden van het bedrijf. Op woensdag, don
derdag en vrijdag is de zaak opengesteld
van 12 uur 's middags tot 12 uur 's nachts
en op de zaterdag en zondag gaat de deur
om 3 uur 's middags van de knip. Op
maandag en dinsdag kan men er niet te
recht.
25