open keuken. De keuken is van het restau
rant-gedeelte afgescheiden door een brede
loopruimte van waaruit de dranken en
spijzen gedistribueerd worden. De keuken
is ingericht met de meest moderne appara
tuur. De heerKup vult aan: "Het Postiljon
Motel Nulde is het enige bedrijf in een ke
ten van 8 Postiljon Motels waar men over
drempelvrije koelingen beschikt. Dat
biedt uiteraard grote voordelen, vooral bij
grote drukte en partijen. De voorraden kan
men dan in wagens opbergen, die men
zonder hindernissen in en uit de koelingen
kan rijden en als dat nodig is kan men zo'n
wagen ook de lift inrijden. Het werkt zeer
efficiënt en er is nog een voordeel aan ver
bonden. Als de maaltijden boven in de za
len geserveerd moeten worden gaat dat
ook met wagens en daardoor kan er voor
een snelle bediening zorggedragen wor
den, waardoor de gasten het eten warm
voorgezet krijgen. De keuken staat in
directe verbinding met de dranken- en
voedingmagazijnen en deze bevinden zich
Entree met trap naar motel- en vergadergedeelte
weer dicht bij de dienstingang. Door de
constructie wordt veel onnodig werk voor
komen".
INTERNATIONAAL VIGNET
In het motelgedeelte staan 38 kamers ter
beschikking van de gasten. De kamers zijn
voorzien van bad of douche en toilet en op
iedere kamer bevinden zich een radio en
telefoon. Voorts is er een gezellig zitje in
aangebracht alsmede een schrijfbureau.
Bovendien bieden de kamers voldoende
kastruimte, ze zijn voorzien van veel
schoon metselwerk en op 2 kamers na heb
ben de gasten een fraai uitzicht op het
Veluwemeer. Diverse kamers hebben een
balkon. In het motel is ook een kamer be
schikbaar voor invalide mensen, de toilet
ruimte is aangepast en voorzien van een
alarminstallatie en de telefoon is ver
plaatsbaar. De heer Kup: "De aanwezig
heid van die kamer en het bij het restau
rantgedeelte behorende invalidentoilet
heeft ertoe geleid, dat ons bedrijf het inter-
Postiljon Motel Nulde heeft de beschik
king over 9 zalen, voor vergaderingen,
recepties en diners. Tevens zijn de zalen
geschikt voor film- en diaprojectie en be
staat de mogelijkheid tot opleiding van en
instructie aan personeel met video-instal
latie. De bediening in de zalen wordt ge
regeld vanuit de aanwezige uitgifteruimte
op de bovenétage, die in verbinding staat
met de keuken. In de zalen is een verga-
der- en sfeerverlichting alsmede een span
ningsrail met spots aangebracht die veelal
gecombineerd wordt met de sfeerverlich
ting. De heer Kup: "Er wordt in ons be
drijf vergaderd door mensen uit het gehele
land. Dat komt voornamelijk door het feit,
dat wij zeer centraal gelegen zijn en de be
reikbaarheid en de vindbaarheid vormen
ook al geen probleem. De mensen heb
ben hier geen hinder van files en er is vol
doende gratis parkeerruimte. In de stad
hebben de mensen aanzienlijk meer tijd
nodig om hun auto kwijt te raken".
HERKENNINGSPUNTEN
Uiteraard heeft het Postiljon Motel Nulde
vele herkenningspunten ten aanzien van
de andere Postiljon Motels zoals de check
out, het bedieningssysteem, de menu
kaart, de organisatie en dergelijke. Maar
wat betreft de bouw moest er in Nulde
extra grote zorgvuldigheid betracht wor
den bij de opbouw en afwerking van dit
bouwwerk omdat het is gelegen in een zo
genaamd stormgebied.
De lay-out van dit horeca-object werd vol
ledig verzorgd door het Heineken Bouw
bureau. Bovendien heeft het Heineken
Bouwbureau de bouw vanaf het begin be
geleid met betrekking tot uitvoering en
opzet. Het resultaat spreekt voor zich, de
heer Kup daarover: "Wij mogen ons in
een grote belangstelling van het publiek
verheugen. Als er grote evenementen en
beurzen zijn in het land is dat bij ons direct
merkbaar. De motelbezetting tijdens de
weekdagen ligt op 90%, op vrijdag, zater
dag en zondag ligt dat percentage lager,
maar daar doen we iets aan door middel
van speciale arrangementen met een aan
trekkelijke prijsstelling".
Vooraanzicht met het motel-gedeelte in de vorm
van huisjes
21