Inhoud
december 1379
"teken BÏ7
rr
Tap en Schap is een tweemaandelijks informatieblad van Heineken Nederland.
Redactie: Els Reijnders, Ineke Spoorenberg.
Vaste medewerkers: W.J. Hoeben, J. Reppel, M.P.J. van Soest, J. Zellenrath.
Redactiecommissie: Mevr. H.D. van den Steenhoven. J.F.B. Houthuys, A. Jansen, D. Marck, J.A. Vleghert.
Redactieadres: Postbus 28, 1000 AA Amsterdam. Tel. 020-7021 72, 702264.
Bij de voorpagina: Een sfeervolle foto van de blauwe druiven, die voor een speciaal type Italiaanse wijn ingedroogd worden
(governo-systeem). De heer Zellenrath neemt u op pagina 20 e. v. mee langs de Italiaanse wijngebieden en vertelt u over dit type
wijn en over vele bekende wijnhuizen.
Bij de achterpagina: Via een greep uit de mooiste historische ansichtkaarten wenst de redactie u prettige feestdagen en een
gelukkig nieuwjaar. Met dank aan uitgeverij De Spaarnestad.
Colofon en inhoud van dit nummer 2
Duncan, Gilbey Matheson 3
Introductie nieuwe hoofdredacteur 3
Hoe Tap en Schap tot stand komt 4
Combia en Radder in nieuwe behuizing 10
Uitbundig kerstmateriaal van Heineken 12
Heineken advertenties in de prijzen
Den Uijl. 40 60
Follow-up Paradisi
Vakbladadvertenties Royal Club
Parlant du vin
Voorbeschouwing Horecava '80
Leven in de bouwerij
Pepsi-Para-Team
B3 in kerstsfeer
Horeca onderweg
Nieuws allerlei
Met ingang van dit nummer is Tap en
Schap in 'n nieuw jasje gestoken. De afge
lopen maanden is er hard gewerkt om tot
een uitvoering te komen, waarin iedereen
zich kon vinden. Op pagina 4 kunt u er
meer over lezen. Tevens willen we van de
gelegenheid gebruik maken u wat meer
over de totstandkoming van Tap en Schap
te vertellen.
De televisiecommercial van Heineken
is door de consument uitgeroepen tot de
bestgewaardeerde reclamespot van 1979.
Het reclamebureau FHV/BBDO reageer
de hierop met bijgaande foto. Heineken
heeft nog meer onderscheidingen in ont
vangst mogen nemen, zie pagina 13.
Drankenhandel Erven A. den Uijl in Gor-
cum bestond onlangs 60 jaar. Deze feeste
lijke gebeurtenis werd nog eens onder
streept, doordat de heer Den Uijl 40 jaar
daadwerkelijk bij de drankenhandel be
trokken was. Op pagina 14 e.v. krijgt u
een indruk van de historie van de dranken
handel en van de feestelijkheden op de dag
zelf.
In toenemende mate wordt er een beroep
gedaan op parachutisten om evenementen
op te luisteren. Zij trekken publiek en zor
gen voor een boeiend spektakel. Hoe dat
gebeurt kunt u lezen in het artikel op pagi
na 30.
In de rubriek Leven in de bouwerij neemt
het Heineken Bouwbureau ons mee naar
Ridderkerk, waar de heer Punt restaurant
St. Joris exploiteert. Van een dorpscafé
werd het in de loop der jaren een veelzijdig
horecabedrijf. Zie pagina 28 en 29.
Onder grote belangstelling opende burge
meester J. Drijber van Zwolle op 28 sep
tember jl. de 'Nieuwe Wientjes'. Hotel
Wientjes is een familiebedrijf dat dit jaar
zijn 50-jarig bestaan viert. Op pagina 32
en 33 leest u er meer over.