GO-JARIG BESIAAN VAN HEI BEDRIJF: EEN FEESTELIJK GEBEUREN et hulpmiddelen om de zware arbeid van het expeditiepersoneel te verlichten. Tevens is een gerichte schaalvergroting voor de drankenhandel gewenst. Er is echter op dit moment nog te weinig know how op dat gebied, maar het zal in de toekomst beslist noodzakelijk zijn. De leveranties zullen steeds verder gericht worden op de horeca. De winkelmarkt is een heel andere gewor den en de concurrentie is erg groot in die markt. AMSTEL AGENT WORDT HEINEKEN AGENT Het agentschap Erven A. den Uijl B. V. is van huis uit altijd Amstel agent geweest, maar in 1974 kwam daar verandering in. Door overname van het agentschap Van de Weteringh in Leerdam werd het Heineken bier aan het assortiment toegevoegd. Eind 1975 volgde de overname van het Heine ken agentschap Firma L. de Maagd en Zo nen in Gorinchem en in 1977 kwam daar nog eens de overname van het Heineken agentschap Homburg en Verwers te Vianen bij. Een en ander kon tot stand worden gebracht, omdat in een eerder sta dium de fusie tussen de Amstel en de Hei neken brouwerij had plaatsgevonden. Toon den Uijl daarover: "Ik moetje eer lijk bekennen dat ik daar in eerste instantie niet zo gelukkig mee was. Deze streek is erg Amstel minded, maar achteraf bezien ben ik toch wel blij met die ontwikkeling. Er is geen enkel probleem met het Heine ken concern en de samenwerking is voor treffelijk." Hij vervolgt: "Ik ben nu 61 jaar, maar ik denk er niet over om al met mijn werk zaamheden te stoppen. Daar doe ik dit werk nog te graag voor. Het doet mij wel deugd dat mijn twee zonen in het bedrijf werkzaam zijn. Zij kunnen de zaak voort zetten als ik er eens mee ophoud". HORECA EXPLOITATIE MAAT SCHAPPIJ Naast de drankenhandel bezit Toon den Uijl ook een horeca-exploitatiemaat- schappij. Daarin hebben ook nog eens 30 mensen een bestaan gevonden. In die maatschappij zijn ondergebracht acht ei gen panden die als horecabedrijf dienst doen en twee eigen panden waarin een slij terij is gevestigd. Tevens zijn de huurpan den die doorverhuurd worden - tien in ge- tal- een wezenlijk onderdeel van die exploitatiemaatschappij. Hoe is deze eigenlijk tot stand gekomen? "Dat is on gemerkt gegroeid," aldus Toon den Uijl. Hij vervolgt: "In de drankenhandel kwam het nogal eens voor dat je de helpende hand moest bieden bij problemen en voor al financieel moest er wel eens bijge sprongen worden. Dat was dikwijls nood zaak om een zaak te redden. Natuurlijk moesten daar bepaalde zekerheden tegen over staan en dat had weer tot gevolg, dat er panden gehuurd werden van de eigenaar om deze vervolgens weer door te verhuren aan een horecaexploitant". Dat Toon den Uijl zeer gezien is en ge waardeerd wordt in Gorinchem kan wor den afgeleid uit het feit, dat hij benoemd is tot ereburger van de stad, een onderschei ding die slechts incidenteel verleend wordt. Woensdag 10 oktober stond in het teken van de feestelijkheden vanwege het 60- jarig bestaan van het bedrijf en de 40 jaar dat Toon daadwerkelijk bij de dranken handel betrokken was. Om 8 uur 's och tends werd het echtpaar Den Uijl verrast met een thuis geserveerd ontbijt, dat be reid was door de eigenaar van het ter plaat se bekende Hotel-restaurant Metropole. Vervolgens vond er een rondrit plaats door de stad in de Heineken bierkoets, getrok ken door vier paarden. Bij het passeren van de vele horecabedrij ven werd T oon den Uijl geconfronteerd met zijn portret, dat op de speciaal voor dit doel gemaakte affiches was aangebracht. De heer W. Hoeben, medewerker van het De heer en mevrouw Den Uijl met kleinzoon Antonio. Heineken concern, afdeling verkoopbe vordering, had op voortreffelijke wijze voor de verspreiding zorggedragen. Hij was ook de ceremoniemeester van deze feestelijk dag, die in de middaguren werd voortgezet met een zeer druk bezochte re ceptie in schouwburg "De Nieuwe Doe len." Bij deze gelegenheid werd door vijf medewerkers van Heineken het monni kenlied ten gehore gebracht. Na afloop van de receptie begaf de voltal lige familie Den Uijl zich naar Hotel restaurant Metropole, waar met verschei dene Heineken functionarissen en beken den het koud buffet werd genuttigd. Tij dens dat gebeuren werd het woord ge voerd door de heer H. Coebergh, horeca- manager zuid, die in zijn toespraak nog eens duidelijk liet uitkomen wat een fijn mens Toon den Uijl is en welke verdien sten hij voor het Heineken concern heeft. Daarbij werd ook de echtgenote van de jubilaris betrokken, omdat zij het was ge weest die haar man achter de schermen al tijd had gesteund. 's Avonds vierde de familie Den Uijl feest met de afnemers, waarbij de Mounties de show voor de pauze verzorgden en het be geleidende orkest het daaropvolgende dansfeest voor zijn rekening nam. Het was al na middernacht, toen de laatste gasten vertrokken waren en Tooit den Uijl nog eens nadrukkelijk stelde: "Het is voor mijn vrouw en mij een onvergetelijke dag geweest, die ons beiden heeft ontroerd. Ik had mij er veel van voorgesteld, maar dit overtrof al mijn verwachtingen." Wij kunnen daar alleen maar aan toevoegen: "De familie Den Uijl heeft dit met recht verdiend. De heer en mevrouw Den Uijl tijdens de rondrit door Gorinchem 17

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1979 | | pagina 17