koop geschiedt veelal telefonisch. Er
wordt tevens aandacht geschonken aan het
persoonlijk contact. Dat is allemaal wel
even anders dan in vroeger jaren, toen je
de afnemers altijd intensief bezoeken
moest. Ieder bezoek mocht je eigenlijk
een klein feestje noemen, want door een
gezellige band te kweken, hetgeen rijke
lijk overspoeld werd met de nodige drank
jes, moest je de klanten toen voor je win
nen.
De mensen kochten in die tijd niet het
merk van het produkt, maar het produkt
kreeg het stempel mee van de leverancier,
vandaar de naam "Uijlenbier" in die da
gen. Nu zijn de mensen sterk merkbewust
en is de taak van de agent ook een heel an
dere, je moet nu vooral kunnen adviseren.
Het moet mij van het hart, dat drankenpro
ducenten door groothandelaren en horeca
ondernemers wel eens verkeerd beoor
deeld worden. Ten onrechte, want ik durf
eerlijk te bekennen dat ik veel dank aan
hen verschuldigd ben en aan de brouwerij
in het bijzonder. Altijd waren ze bereid de
helpende hand te reiken als dat nodig was.
Ik moet dan ook zeggen dat ik mijn leven
op dezelfde manier zou overdoen, want ik
heb er veel vrienden aan overgehouden. Ik
ga graag om met mensen in het algemeen
en je komt er veel tegen waar je alles voor
wilt doen. Er moet onderling een ver
trouwenspositie zijn, want vertrouwen is
in de handel zo ontzettend belangrijk.
Natuurlijk ondervind je ook wel eens een
teleurstelling, maar daar stap ik overheen.
Oude opname van het pand aan de Appeldijk.
Recente opname van drankenhandel Erven Aden Uijl.
Het agentschap beschikt thans over vol
doende ruimte om alle dranken op te slaan:
een open magazijn van 900 m2 en een
overdekte magazijnruimte van 500 m2.
Bovendien heeft men de beschikking over
een accijnsvrije opslag van 250 m2 en te
vens heeft men nog een pakhuis in huur.
Daarnaast treft men in het pand Appeldijk
15-17 een expeditiekantoor, een kantine,
een computerafdeling en een administra
tiekantoor aan. Het expeditiematerieel be
staat uit vier grote vrachtwagens, twee be
stelwagens en een vorkheftruck.
Kijkje op het expeditieterrein.
TELEFONISCHE VERKOOP
Toon den Uijl daarop inhakend: "Het
wordt steeds moeilijker de klanten te bele-
veren. Vooral in de binnenstad van Gorin-
chem kun je overdag de vrachtwagens bij
na niet kwijt, waardoor er dikwijls pas
's avonds of 's morgens vroeg beleverd
wordt.
Aan de routing voor het hele gebied wordt
ook veel aandacht besteed want wij probe
ren altijd op dezelfde tijd bij de klanten te
zijn en dat wordt gewaardeerd. De ver-
15
HANDEL
U. WIJN «i
GIDISTILLtLRD
AM STEL
BROUWERIJ