I
In het nu nog kale gebied op de voorgrond zijn onlangs vijverpartijen aangelegd.
maar door de strenge winter moest de
opleveringsdatum verlegd worden naar
13 juli, de dag dat in Nederland de
bouwvakanties begonnen.
Alles overziende, mag geconcludeerd
worden, dat de nieuwbouw volledig is
geslaagd. Het oude restaurant met een
capaciteit van 500 zitplaatsen heeft
plaatsgemaakt voor een uiterst modern
horecabedrijf, dat maximaal 1000 be
zoekers een zitplaats kan aanbieden.
Hoofdopzet van het bouwontwerp was
een centraal in het restaurant gelegen
zelfbedieningsbuffet met een overzich
telijke uitstalling van de dranken en
spijzen en dusdanig geprojecteerd dat
er geen rijvorming van mensen kan ont
staan.
Het zeer ruime restaurant kan, wanneer
dat nodig is, door vouwwanden onder
verdeeld worden in drie ruimten, die
vanuit de keuken zeer gemakkelijk be
reikbaar zijn. Een afgescheiden ruimte
is bijzonder geschikt voor het houden
van partijen van maximaal 250 mensen.
Boven het zelfbedieningsbuffet bevindt
zich nog een vierde zaal, geschikt voor
150 personen, en ook zijn er balkons.
Het bovengedeelte is geheel bekleed
om het geluid te dempen, de beneden-
lokaliteiten zijn voorzien van plavuizen.
Het restaurant is opgetrokken in de
sfeer van hout en veel schoon metsel
werk met het nodige smeedwerk voor de
traphekken. Licht gekleurde glazen
bollen met heldere lampen zorgen voor
de juiste sfeerverlichting, terwijl het
plafond een creatie is van verschillende
lamellen.
Terrassen
Om het restaurant heen bevinden zich
de ruime terrassen, waarvan een ge
deelte is overkapt. De overkapping is
niet voorzien van goten, waardoor bij
zware regenval het overtollige water niet
wordt afgevoerd, maar neerstort in de
vóór het terras gelegen vijver, hetgeen
een watervaleffect geeft.
Aan de achterzijde, in het gebouw, kun
nen de bezoekers gebruik maken van
een snackbar meteen eetplein. Ook aan
de invaliden is gedacht, voor die men
sen is een aangepast toilet aanwezig.
Achter de zelfbedieningsbuffetten is de
zeer ruime en moderne keuken gepro
jecteerd. Het keukenpersoneel bereidt
daar niet alleen de menu's voor het ei
gen restaurant, maar werkt er ook voor
bedrijven uit de omgeving. Men heeft
bewust voor een dergelijke opzet geko
zen, om het voltallige keukenpersoneel
ook in de wintermaanden in dienst te
kunnen houden. Van mei tot en met au
gustus is het parkrestaurant nagenoeg
geheel afgestemd op de mensen, die het
dierenpark bezoeken; zij kunnen er voor
een zelfbedieningsmaaltijd dagelijks
terecht. Tijdens de overige maanden
worden de bezoekers verwezen naar het
andere parkrestaurant „Koningstafel".
Het geheel nieuwe parkrestaurant wordt
dan echter niet gesloten, maar gebruikt
voor congressen en andere evenemen
ten.
33