I In het nu nog kale gebied op de voorgrond zijn onlangs vijverpartijen aangelegd. maar door de strenge winter moest de opleveringsdatum verlegd worden naar 13 juli, de dag dat in Nederland de bouwvakanties begonnen. Alles overziende, mag geconcludeerd worden, dat de nieuwbouw volledig is geslaagd. Het oude restaurant met een capaciteit van 500 zitplaatsen heeft plaatsgemaakt voor een uiterst modern horecabedrijf, dat maximaal 1000 be zoekers een zitplaats kan aanbieden. Hoofdopzet van het bouwontwerp was een centraal in het restaurant gelegen zelfbedieningsbuffet met een overzich telijke uitstalling van de dranken en spijzen en dusdanig geprojecteerd dat er geen rijvorming van mensen kan ont staan. Het zeer ruime restaurant kan, wanneer dat nodig is, door vouwwanden onder verdeeld worden in drie ruimten, die vanuit de keuken zeer gemakkelijk be reikbaar zijn. Een afgescheiden ruimte is bijzonder geschikt voor het houden van partijen van maximaal 250 mensen. Boven het zelfbedieningsbuffet bevindt zich nog een vierde zaal, geschikt voor 150 personen, en ook zijn er balkons. Het bovengedeelte is geheel bekleed om het geluid te dempen, de beneden- lokaliteiten zijn voorzien van plavuizen. Het restaurant is opgetrokken in de sfeer van hout en veel schoon metsel werk met het nodige smeedwerk voor de traphekken. Licht gekleurde glazen bollen met heldere lampen zorgen voor de juiste sfeerverlichting, terwijl het plafond een creatie is van verschillende lamellen. Terrassen Om het restaurant heen bevinden zich de ruime terrassen, waarvan een ge deelte is overkapt. De overkapping is niet voorzien van goten, waardoor bij zware regenval het overtollige water niet wordt afgevoerd, maar neerstort in de vóór het terras gelegen vijver, hetgeen een watervaleffect geeft. Aan de achterzijde, in het gebouw, kun nen de bezoekers gebruik maken van een snackbar meteen eetplein. Ook aan de invaliden is gedacht, voor die men sen is een aangepast toilet aanwezig. Achter de zelfbedieningsbuffetten is de zeer ruime en moderne keuken gepro jecteerd. Het keukenpersoneel bereidt daar niet alleen de menu's voor het ei gen restaurant, maar werkt er ook voor bedrijven uit de omgeving. Men heeft bewust voor een dergelijke opzet geko zen, om het voltallige keukenpersoneel ook in de wintermaanden in dienst te kunnen houden. Van mei tot en met au gustus is het parkrestaurant nagenoeg geheel afgestemd op de mensen, die het dierenpark bezoeken; zij kunnen er voor een zelfbedieningsmaaltijd dagelijks terecht. Tijdens de overige maanden worden de bezoekers verwezen naar het andere parkrestaurant „Koningstafel". Het geheel nieuwe parkrestaurant wordt dan echter niet gesloten, maar gebruikt voor congressen en andere evenemen ten. 33

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1979 | | pagina 33