I SHANDY Rectificatie Geen Belg Carlisten 2 Inhoud/colofon/in dit nummer 3 Directeur marketing/verkoop bier stelt zich voor 4 Paradisi, de nieuwe, exotische grapefruit liqueur 6 Vrumona in de frisdranken- markt 12 Nationale Heineken promotie 14 Snor langs het strand 15 Frambesca: Een vruchtenwijn die anders is 16 Nieuws van het frisfront 17 Slijtersvakbeurs 20 Fris 1979 21 't Is er weer, Heineken Bokbier 22 Nabeschouwing WK Wielren nen 26 Parlant du vin (21) 28 Horeca onderweg 30 Vierdaagse in beeld 32 Leven in de bouwerij 34 Nieuws allerlei In Tap en Schap, augustus 1979, heeft u een artikel kunnen lezen over de receptie van drankenhandel H. Visser. Hierbij aan wezig was ook de heer A. Puype, die ten onrechte beschreven stond als Belg, die Heineken bier het lekkerst vindt. Niet hij, maar een werknemer van zijn vader werd hiermee bedoeld. Schrijvers willen nog wel eens wegdro- •s i men. Dat moet ook gebeurd zijn met de schrijver van het artikel over de slijtersreis naar Barcelona (Tap en Schap, augustus 1979). In gedachten heeft hij twee bergen verwisseld, de Montejura, waar de Carlis- tenbeweging bijeenkomt en de Montser- rat. De slijters hebben inmiddels een be zoek gebracht aan de Montserrat: Geen Carlisten, maar wei een schitterend uit zicht! Met dank aan de heer H.J. Stil uit Uden. De Wereldkampioenschappen Wielren nen 1979 op de weg, zo succesvol afge sloten met de overwinning van Jan Raas, brachten voor het horecagebied Lim burg veel werk met zich mee. Hierover en over de afsluiting van diverse WK- promoties leest u op de pagina's 23 en 24. Op pagina 6 t/m 11 vindt u het verhaal over Vrumona in de frisdrankenmarkt. In dit artikel wordt onder meer een te rugblik gegeven op 1978, dat ondanks de tegenvallende omzetten in de zo mermaanden voor de frisdrankenindus trie een alleszins redelijk jaar geworden is. Tap en Schap is een tweemaandelijkse uitgave van Heineken voor de Neder landse markt. Redactie: Els Reijnders, Ineke Spoorenberg Vaste medewerkers: W. J. Hoeben, J. Reppel, M. P. J. van Soest, J. Zellenrath Redactiecommissie: Mevr. H. D. van den Steenhoven, J. F. B. Houthuys, A. Jansen, D Marck, J. A. Vleghert Redactieadres: Postbus 28, 1000 AA Amsterdam. Tel. 020-702172, 702264 Bij de voorpagina: Begin september is een nieuwe, verruk kelijke drank op de Nederlandse markt geïntroduceerd: Paradisi. Paradisi is een exotische drank, bereid op basis van natuurlijk grapefruitsap, met een alcoholpercentage van 25 pro cent. Zie ook pagina 4 en 5. Bij de achterpagina: 't Is er weer Heineken Bokbier. Dit ro bijnrode gerstenat wordt traditioneel in de laatste maanden van het jaar ge dronken. Er doen vele verhalen de ron de over, waarvan de juistheid echter niet te achterhalen valt. Op pagina 21 kunt u er meer over lezen. Bowlen is in ons land steeds meer in opkomst. De bowling-exploitanten doen dan ook goede zaken. De heer Reppel ging op bezoek bij de heer Den Hollander, die kort geleden zijn tweede Bowling- en Partycentrum in Woerden opende. Zie pagina 28 en 29. Wie aan de Vierdaagse denkt, denkt waarschijnlijk ook aan blaren, doorge lopen voeten en wandelen bijna zonder einde. Weinigen zullen weten dat er ook voor de niet zo sportievelingen ieder jaar een fantastisch programma geor ganiseerd wordt: de Zomerfeesten. Pa gina 30 en 31 Het Heineken Bouwbureau is in de laat ste maanden onder meer bezig geweest met de realisatie van een nieuw horeca bedrijf in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Alles over dit project leest u in de ru briek Leven in de bouwerij op pagina 32 en 33. 2

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1979 | | pagina 2