Horecagebied Limburg
bevoorraadde parcours WK 79
Iri de vroege ochtenduren reden de transportwagens van het horecagebied Limburg af en
aan om het parcours tijdig te bevoorraden.
Nog maar net de drukte van de bouwva-
kantie te boven gekomen, werd het
schilderachtige plaatsje Valkenburg in
de tweede helft van augustus nogmaals
door een mensenmassa overspoeld; de
ze keer door wielrenners, ploegleiders
en wielrensupporters. Dit in het kader
van de Wereldkampioenschappen Wiel
rennen, die hier van 22 tot en met 26
augustus werden gehouden en de ge
hele omgeving op stelten zetten. Echter
niet tegen de zin van de Valkenburgers,
die direct vol enthousiasme aan de slag
gingen om hun stad in een wielrensfeer
te hullen. Was men 's avonds druk
doende met het ophangen van vlagge
tjes, affiches en spandoeken, overdag
vlogen de WK-shirts en -petjes de win
kels uit. Vele winkeliers en horeca-on-
dernemers plakten hele wanden in hun
zaken vol met wielerfoto's, bij de drogist
werd echte WK-drop verkocht en zelfs
bij de juwelier in de Dorpsstraat stonden
hele regimenten miniatuurwielrennertjes
in de etalage. En dan zag je natuurlijk
overal wielrenners. De „echte", die sa
men met hun ploeggenoten onder poli-
tie-escorte op de snelweg oefenden,
maar eveneens de ,,wild"-renners, die
men zelfs dwars door de winkelstraten
zich een weg zag banen door de menig
te. En zo werd er volop toegeleefd naar
die woensdag 22 augustus jl., de dag
waarop minister-president mr. A. A. M
van Agt de WK'79 officieel opende.
Horecagebied Limburg
Niet alleen door wielrenenthousiastelin-
gen werd er naar deze wereldkampioen
schappen uitgekeken. Ook in ons con
cern leefden bepaalde sectoren bijzon
der naar dit evenement toe, maar niet in
de eerste plaats om het fietsen dan wel
om het vele extra werk dat deze WK voor
verschillende afdelingen met zich mee
bracht. De medewerkers van het hore
cagebied Limburg kunnen hierover
meepraten. Vanuit Nuth moesten maar
liefst 33 verkooppunten en vier tenten
langs het parcours met drank bevoor
raad worden. Pachter hiervan was het
party-service bedrijf van Jos den Ouden.
Verder droeg de technische dienst van
het horecagebied Limburg zorg voor de
installatie van buffetten en tapinstallaties
in de Amstel en Heineken etablissemen
ten langs en in de buurt van het par
cours.
De bevoorrading van de verkooppunten
en de tenten door het horecagebied
Limburg geschiedde door middel van
rolcontainers. Twee auto's brachten de
ze rolcontainers woensdagochtend heel
vroeg en in de nacht van vrijdag op za
terdag en zaterdag op zondag naar het
parcours. „We moesten namelijk om
negen uur 's morgens van het parcours
af zijn," aldus de heer J. L. Hameiers,
hoofd distributie en technische dienst
van het horecagebied Limburg. „Voor
die tijd moesten we alles bevoorraad
hebben met dranken, blik en staven ijs.
Woensdag was het voor ons eigenlijk
een voorproefje van het weekend." Za
terdagavond na afloop van alles gingen
de mannen van de expeditie uit Nuth het
parcours weer op om alle lege en volle
spullen op te halen. „Die konden we
daar 's nachts niet onbeheerd laten
staan," zegt de heer Hameiers. Tege
lijkertijd stond er in Nuth een ploeg klaar
die de rolcontainers weer vollaadde om
deze zondagochtend vroeg weer naar
het parcours te rijden. „Aangezien we
niet alleen blikbier maar tevens tapbier
verkochten, moesten er 's nachts tevens
koelwagens naar het parcours gereden
worden om de fusten met tapbier koel te
houden."
Toeristisch
Ondertussen moesten eveneens de vas
te horeca-bedrijven waar onze merken
geschonken worden, gewoon doorbe-
voorraad worden. „Normaal gaan de
horeca-bedrijven uit de omgeving om-
De heer A H. Heineken, voorzitter van de raad
van bestuur van ons concern, in een onder
onsje met minister-president mr. A. A. M. van
Agt.
streeks deze tijd van het jaar hun drank
voorraad afbouwen," vertelt de heer
Hameiers. „Dat deden ze nu niet, dus
voor ons leek het net alsof het hoogsei
zoen nog een paar weken voortduurde."
Vanzelfsprekend is het horecagebied
Limburg, waarin zo'n toeristisch gebied
ligt, wel wat gewend. Tien man werden
in expeditie ingezet voor de toeleve
ring op het parcours. „In totaal reden er
twee koelwagencombinaties van ieder
dertig ton en twee rolcontainerauto's.
Van Den Ouden zelf reden er nog drie
party-service auto's. Verder stonden we
het hele weekend paraat om indien
noodzakelijk service te kunnen verle
nen."
Ook voor Jos den Ouden, als eigenaar
van een groot party-service bedrijf toch
niet voor een kleintje vervaard, waren
deze wereldkampioenschappen een
enerverend hoogtepunt in zijn carrière.
Er was voor hem ook heel wat organisa
tietalent nodig om alles goed te laten
verlopen. „Honderdtachtig man had ik
voor deze dagen in dienst, om al die
verkooppunten te bemannen, 's Mor
gens om half vier was het verzamelen
geblazen en werd iedereen met touring
cars naar zijn post gereden. Hierop
volgden wagens volgeladen met
kraampjes, zeiltjes, koelboxen en een
geldwagen met het wisselgeld. Vervol
gens arriveerden de wagens van het ho
recagebied Nuth die voor dag en dauw
alle verkooppunten kwamen bevoorra
den. En dat iedere ochtend in de stro
mende regen!"
Enfin, het zit er weer op! En dank zij de
inspanningen van de mensen uit Nuth en
het party-service bedrijf van Jos den
Ouden hebben al die wielrenliefhebbers
gedurende de wegwedstrijden niet met
droge monden en schorre kelen hun lie
velingen hoeven aan te moedigen. Er
was genoeg om de keel bijtijds mee te
smeren!
m OKANHENHANDEL
RlNGHS-JANSSEN HUVBEN BV
HORST
23