Feestelijke receptie horen, zolang werken zij al bij de dran kenhandel. Wij kennen weinig verloop onder het personeel; als er eens in een vacature moet worden voorzien levert dat nooit problemen op. ledereen kent in het be drijf zijn eigen verantwoordelijkheid en wij laten de mensen vrij om te handelen naar eigen inzicht, daardoor ontstaat er een nauwe betrokkenheid bij het bedrijf afgeleverd, kloppen de facturen en de emballage, daar mag niets aan manke ren .En het spreekt natuurlijk vanzelf dat de produkten van een goede kwaliteit moeten zijn. Vijftig procent van ons to tale assortiment is Heineken bier. De overige vijftig procent bestaat uit fris dranken en gedistilleerd. Wij zijn er blij om dat wij alle produkten van het Heineken concern kunnen ver en het verstevigt tevens de verstand houding onderling. Maar ook met de af nemers proberen wij de sfeer zo prettig mogelijk te houden; wij hebben een re gelmatig contact met ze al is er ook een telefonische verkoopdienst. Het is echter ook belangrijk om op een basis van vertrouwen met de klanten om te gaan. Ik bedoel daarmee ook de ser viceverlening: hoe worden de produkten In 1975 werd de heer C. Visser opgevolgd door zijn zoon, D. Visser Een deel van het pand anno 1979. kopen, waaronder de frisdranken van Vrumona, de wijnen van Reuchlin en gedistilleerd van Hoppe en Bokma. Met het Heineken concern hebben wij een uitstekende verstandhouding, dat is ei genlijk altijd al zo geweest en dat is erg belangrijk. Er moet een wederzijds ver trouwen zijn en als er bij voorbeeld in lichtingen gevraagd worden, dan moetje ook de juiste informatie verschaffen. Zo ga je prettig met elkaar om." Tijd Op de vraag of er een wezenlijk verschil bestaat tussen het zaken doen nu en vroeger, zegt de heer Visser: „Die vraag zou je kunnen beantwoorden met ja en nee. De mensen leven nu gejaagder en ze vinden ook dat zij minder tijd voor elkaar hebben. Maar diezelfde mensen weten echt wel tijd te vinden als het hun zo uitkomt. Dat neemt echter niet weg dat ik het nog altijd prettig vind om met mensen om te gaan. Vooral in onze be drijfstak vind je nog een bepaalde ge zelligheid en gaat het er over het alge meen gemoedelijk aan toe. Je moet echter wel goed je oren en ogen open houden ten aanzien van de verlangens van de consument, anders raak je achterop. „Ondanks de drukke zakelijke beslom meringen vind ik het erg belangrijk datje toch tijd weet te vinden voor bepaalde hobby's. Dat geeft de nodige ontspan ning, waardoor je in het werk weer beter kunt functioneren!" Vijfenzeventig jaar geleden, in 1904, begon de wed. H. Visser met de verkoop van Heineken bier. Dit heugelijke feit werd op 27 april jl. herdacht met een feestelijke recep tie in het huidige pand van de dran kenhandel in Apeldoorn. Onder de vele aanwezigen bevond zich ook de heer F. J. C. Mollerus, horeca-manager noord, die de heer C. Visser sr. namens Heineken een schilderij aanbood uit het jaar 1900, met een afbeelding van het ge meentehuis van Apeldoorn, terwijl mevrouw Visser een kleurig boeket bloemen ontving. In zijn toespraak haaide de heer Mollerus onder meer de bijzonder prettige sfeer aan die er altijd tussen Heineken en de drankenhandel heeft bestaan. De heer B. J. Leereveld, districtver koopleider horeca van Heineken, overhandigde hierna het voltallige personeel van het bedrijf een zilve ren bierpul met inscriptie. Ook de meegekomen dames werden niet vergeten, zij ontvingen eveneens een boeket. Uit het grote aantal aanwezigen, onder wie ook collega-dranken- handels, en de vele bloemen en ge schenken die de drankenhandel in ontvangst mocht nemen, blijkt wel dat de firma Visser een zeer goede naam in Apeldoorn en omgeving heeft opgebouwd. De heer Mollerus bood de heer Visser sr. (links) namens Heineken een schilderij aan. In het midden de heer Visser jr. Ook de heer Puype, die 63 jaar ge leden zijn eerste Heineken bier haalde bij de vader van de heer C. Visser sr., kwam de drankenhandel feliciteren. De heer Puype, die Belg van geboorte is, vond en vindt Hei neken bier het lekkerste en dat wil wat zeggen voor iemand die uit een land komt dat zoveel biersoorten kent! 7

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1979 | | pagina 7