Feestelijke
receptie
horen, zolang werken zij al bij de dran
kenhandel.
Wij kennen weinig verloop onder het
personeel; als er eens in een vacature
moet worden voorzien levert dat nooit
problemen op. ledereen kent in het be
drijf zijn eigen verantwoordelijkheid en
wij laten de mensen vrij om te handelen
naar eigen inzicht, daardoor ontstaat er
een nauwe betrokkenheid bij het bedrijf
afgeleverd, kloppen de facturen en de
emballage, daar mag niets aan manke
ren .En het spreekt natuurlijk vanzelf dat
de produkten van een goede kwaliteit
moeten zijn. Vijftig procent van ons to
tale assortiment is Heineken bier. De
overige vijftig procent bestaat uit fris
dranken en gedistilleerd.
Wij zijn er blij om dat wij alle produkten
van het Heineken concern kunnen ver
en het verstevigt tevens de verstand
houding onderling. Maar ook met de af
nemers proberen wij de sfeer zo prettig
mogelijk te houden; wij hebben een re
gelmatig contact met ze al is er ook een
telefonische verkoopdienst.
Het is echter ook belangrijk om op een
basis van vertrouwen met de klanten om
te gaan. Ik bedoel daarmee ook de ser
viceverlening: hoe worden de produkten
In 1975 werd de heer C. Visser opgevolgd
door zijn zoon, D. Visser
Een deel van het pand anno 1979.
kopen, waaronder de frisdranken van
Vrumona, de wijnen van Reuchlin en
gedistilleerd van Hoppe en Bokma. Met
het Heineken concern hebben wij een
uitstekende verstandhouding, dat is ei
genlijk altijd al zo geweest en dat is erg
belangrijk. Er moet een wederzijds ver
trouwen zijn en als er bij voorbeeld in
lichtingen gevraagd worden, dan moetje
ook de juiste informatie verschaffen. Zo
ga je prettig met elkaar om."
Tijd
Op de vraag of er een wezenlijk verschil
bestaat tussen het zaken doen nu en
vroeger, zegt de heer Visser: „Die vraag
zou je kunnen beantwoorden met ja en
nee. De mensen leven nu gejaagder en
ze vinden ook dat zij minder tijd voor
elkaar hebben. Maar diezelfde mensen
weten echt wel tijd te vinden als het hun
zo uitkomt. Dat neemt echter niet weg
dat ik het nog altijd prettig vind om met
mensen om te gaan. Vooral in onze be
drijfstak vind je nog een bepaalde ge
zelligheid en gaat het er over het alge
meen gemoedelijk aan toe. Je moet
echter wel goed je oren en ogen open
houden ten aanzien van de verlangens
van de consument, anders raak je
achterop.
„Ondanks de drukke zakelijke beslom
meringen vind ik het erg belangrijk datje
toch tijd weet te vinden voor bepaalde
hobby's. Dat geeft de nodige ontspan
ning, waardoor je in het werk weer beter
kunt functioneren!"
Vijfenzeventig jaar geleden, in 1904,
begon de wed. H. Visser met de
verkoop van Heineken bier. Dit
heugelijke feit werd op 27 april jl.
herdacht met een feestelijke recep
tie in het huidige pand van de dran
kenhandel in Apeldoorn.
Onder de vele aanwezigen bevond
zich ook de heer F. J. C. Mollerus,
horeca-manager noord, die de heer
C. Visser sr. namens Heineken een
schilderij aanbood uit het jaar 1900,
met een afbeelding van het ge
meentehuis van Apeldoorn, terwijl
mevrouw Visser een kleurig boeket
bloemen ontving. In zijn toespraak
haaide de heer Mollerus onder
meer de bijzonder prettige sfeer aan
die er altijd tussen Heineken en de
drankenhandel heeft bestaan.
De heer B. J. Leereveld, districtver
koopleider horeca van Heineken,
overhandigde hierna het voltallige
personeel van het bedrijf een zilve
ren bierpul met inscriptie. Ook de
meegekomen dames werden niet
vergeten, zij ontvingen eveneens
een boeket.
Uit het grote aantal aanwezigen,
onder wie ook collega-dranken-
handels, en de vele bloemen en ge
schenken die de drankenhandel in
ontvangst mocht nemen, blijkt wel
dat de firma Visser een zeer goede
naam in Apeldoorn en omgeving
heeft opgebouwd.
De heer Mollerus bood de heer Visser sr.
(links) namens Heineken een schilderij
aan. In het midden de heer Visser jr.
Ook de heer Puype, die 63 jaar ge
leden zijn eerste Heineken bier
haalde bij de vader van de heer C.
Visser sr., kwam de drankenhandel
feliciteren. De heer Puype, die Belg
van geboorte is, vond en vindt Hei
neken bier het lekkerste en dat wil
wat zeggen voor iemand die uit een
land komt dat zoveel biersoorten
kent!
7