mm
(feutvul ïjttttion Mnb.
DE AREïJD
ACTIVITEITEN VAN HET HEINEKEN BOUWBUREAU
Inlichtingen bij de gewestelijke verkoopkantoren
Al sinds het Centraal Station in Den
Haag op 27 september 1973 officieel
door mr. V. G. M. Marijnen werd ge
opend, functioneert dit modernste sta
tionscomplex van Nederland als het
knooppunt van alle treinverkeer (zowel
lokaal als internationaal) van en naar de
Hofstad.
De entree-pui gezien vanuit de binnenhal.
Geschiedenis
Gesitueerd aan het Bezuidenhout vormt
het een markante scheiding tussen het
oude centrum en de nieuwe kantoren-
wijk en tevens een imposant aankno
pingspunt van de Sprinter en de Schip-
hollijn.
Dagelijks stromen circa 67.000 reizigers
dit station binnen, op weg naar hun be
stemmingen. Ook de recente opening
van Babyion (een multifunctioneel
complex met drugstore, winkels, hotel
en kantoren) heeft de reizigersstroom
doen toenemen.
Restauratie
Het spreekt vanzelf dat de restauratie
van zo'n station ,,up to date" moet
functioneren om de reizigers op hun
wenken te kunnen bedienen.
Reeds bij het stichten van deze exploi
tatie werd door het Heineken Bouwbu
reau meegedacht aan indeling en plan
ning van keukens, buffetten en restau-
Het uithangbord.
rants. Deze restauratie, ingericht door
Servex B V. en geëxploiteerd door de
heer F. A. Slagboom, bestaat uit:
O een zelfbedienings-cafetaria annex
wachtkamer en automatiek op de
begane grond:
0 een restaurant op de eerste verdie
ping;
een zalencomplex (7 zalen) van circa
500 m2, waarin opgenomen is een
luxe bar. Deze bar functioneert in
hoofdzaak ten behoeve van de zalen.
Ontwikkeling
De verdergaande ontwikkeling van dit
bedrijf gaf aanleiding tot uitbreiding van
de capaciteit van het zelfbedienings
restaurant. Dit werd in 1978 gereali
seerd, terwijl tevens het interieur werd
verbeterd. Beide ingrepen vielen in
goede aarde bij het publiek, hetgeen
een forse omzetstijging bewerkstellig
de.