LEKKERBEKKEN
gebalanceerde menu- en wijnkaart. De
heer Aalbers daarover: „We zijn niet
goedkoop, maar kwaliteit moet nu een
maal betaald worden en de gasten heb
ben beslist ook niet te klagen als het
gaat om de kwantiteit. Het komt meer
dan eens voor, dat er tegen mij gezegd
wordt, het is allemaal veel te veel wat u
ons voorschotelt."
,,Mijn ervaring is, dat de mensen niet zo
zeer op de prijs letten als het gebodene
maar voortreffelijk is en daar streef ik
naar. Je moet niet vergeten dat veel
mensen door de welvaart en hun erva
ringen tijdens buitenlandse vakanties
Na de officiële heropening lieten de gildele-
den van St. Joris het bier, vers van 't vat,
rondgaan.
echte lekkerbekken geworden zijn, die
weten wat ze willen. Daardoor is ook het
wijnverbruik de laatste jaren enorm
gestegen. De mensen die mijn zaak be
zoeken hebben een wijnkeuze die in
prijs varieert van ƒ12,50 tot ƒ60,—, maar
ik zal ze altijd adviseren om een niet te
dure wijn te nemen bij een barbecue
maaltijd."
Het valt op, dat er op de menukaart geen
visgerechten voorkomen. „Dat is inder
daad zo, het is ook bewust gedaan, want
ik vind dat je voor vis naar een typisch
visrestaurant moet gaan. In een zaak als
de onze is de omzetsnelheid te laag en
vis moet vers zijn als je die op tafel
brengt.Vis die je twee dagen in huis
De heropening op 28 augustus jl. door Leusdens burgemeester Rademaker, die vergezeld van
zijn echtgenote hier juist arriveert, werd opgeluisterd door het St. Joris Biertappersgilde uit
Amersfoort. De heer Aalbers maakt reeds jaren deel uit van dit gilde.
drijven met hun gasten ons bedrijf met
een bezoek vereren. Daar bevinden zich
ook dikwijls buitenlanders onder, die er
een prettige herinnering aan overhou
den, zoals men mij verteld heeft en dat
geeft mij toch een enorme voldoening."
BUITENLAND
Barbecuemaaltijden kent men in het
buitenland bijna niet, alleen in Zwitser
land komen ze regelmatig voor. Maar
het is ook de sfeer in de Nederlandse
horecabedrijven die de buitenlanders
aanspreekt. Zelf ben ik de mening toe
gedaan, dat Nederland als horecaland
op de eerste plaats staat met Frankrijk
als goede tweede. Waar vind je over de
grens zoveel gezellige bedrijven als in
Nederland. Hoewel ik daaraan moet
toevoegen, dat er bij ons wel een duide
lijk verschil waarneembaar is als het
gaat om een bedrijf waar je door de
aanwezigheid van de eigenaar een be
paalde sfeer proeft, hetgeen soms ont
breekt in de horeca-exploitaties die ge
leid worden door een bedrijfsleider.
De behandeling van de klant is zo ont
zettend belangrijk; een vriendelijk
woord wordt altijd gewaardeerd en als
er dan eens een foutje bij de bediening
wordt gemaakt, zal niemand daar over
vallen. De gasten zijn voor hun genoe
gen uit, daar heb je rekening mee te
houden en als je ze dan prettig tegemoet
treedt, smaken de maaltijd en het bor
reltje vooraf ook beter, zo is dat nu een
maal."
hebt, kun je eigenlijk niet meer serve
ren. Ik wil echter wel stellen dat we vol
doen aan de wens van de gast als het om
een visgerecht gaat, maar dan uitslui
tend bij tevoren gemaakte afspraken."
BARBECUE
Wat is de drijfveer geweest om van de
zaak een fondue- en barbecuerestau
rant te maken? De heer Aalbers wil daar
graag zijn mening over geven: „De
mensen kunnen dan lekker ongedwon
gen eten, ze zitten niet vastgeprikt op
hun stoel en ze zijn niet beperkt in hun
communicatiemogelijkheden. Daarom
ook komen geregeld directies van be-
De heer Aalbers:Kwaliteit is bij ons nummer
één!"
De uitbreiding werd in het achterste gedeelte van het pand gereali- Een hoekje in het nieuwe gedeelte met enkele eigen vondsten zoals de
seerd. molensteen als onderdeel van de open haard.
29