SPECMUTEITENRESKIUMI1T IS m ZIJI1 GROEI I1IETTE STUITER Het idyllisch gelegen Bavoort, dat in 12'A jaar uitgroeide van een eenvoudige dorpsherberg tot een restaurantbedrijf met ongedachte mogelijkheden. hut", die echter uitsluitend is afgestemd op gasten die zich tegoed willen doen aan een heerlijke barbecuemaaltijd. Het restaurant is berekend op de ontvangst van 200 mensen. Maar zo men dat wenst, kan men ook terecht in de ruime tuin, die eveneens is ingericht voor bar becue-evenementen; daar kunnen zo'n 300 personen ontvangen worden. De bar in het achterste restaurant is op getrokken uit hout. In die ruimte vindt men ook een oude molensteen, de open haard en een stenen ruif. De heer Aal- bers heeft tijdens de gehele verbouwing eigenhandig meegewerkt en bijna alle ideeën zijn van hem afkomstig. Soms kwamen deze op tijdens de lopende werkzaamheden. De hut bouwde hij met MMOORT HUT In het voorste restaurant bevindt zich een stenen bar met ingemetselde kerk bankpanelen, afkomstig uit Duitsland. enige vrienden, want de heer Aalbers is bepaald niet het type van de stilzitter, hij blijft bezig in zijn denken en doen, daarbij opmerkend: ,,Het zou best wei eens kunnen, dat ik aan de schuur ook een horecabestemming ga geven." KWALITEIT Zowel het bedrijfsleven als particulieren hebben de weg naar de zaak van de heer Aalbers in ruime mate gevonden, niet zo vreemd overigens, want wat men voor geschoteld krijgt is van voortreffelijke kwaliteit. Voor een barbecuemaaltijd betaalt de gast ƒ36,—, maar daar krijgt hij dan ook wel wat voor: een entrecöte, kotelet, spies, gekruide rolladeschijf en een braadworst. Op verzoek kan dat aangevuld worden met kip of vis. De garnering bestaat uit negen soorten groenten, drie soorten fruit, vijf sauzen en stokbrood. Dezelfde garnering wordt opgediend bij de fonduemaaltijd, aangevuld met pom- mes frites. Voor een smakelijke fondue, die bestaat uit stukjes runderhaas, var kenshaas, kippenfilet en gekruide bal letjes rundergehakt wordt ƒ29,— in re kening gebracht. Bezoekers die a la carte wensen te eten, kunnen een keuze maken uit een beperkte, doch goed uit- Toen burgemeester J. W. M. Rademaker op 28 augustus jl. het geheel verbouwde restaurant Bavoort aan de Trekerweg in Leusden heropende, betekende dat te vens het 12'/2-jarig bestaan van het be drijf, dat in 1965 door de vader van de huidige eigenaar werd overgenomen van de heer B. van Dalfsen. Het was toen nog een eenvoudig dorpscafé met veel stamgasten. In het pand, dat dateert uit 1877, is altijd een café gevestigd ge weest, hoewel in de beginfase gecom bineerd met een bakkerij en boerderij. BAR/DANCING In 1966 nam de heer R. F. Aalbers de zaak van zijn vader over en in 1968 volgde de eerste verbouwing. Op de deel achter het pand werd een grote zaal gebouwd, die werd ingericht als bar/dancing. De jeugd van Leusden en omgeving zocht er in groten getale haar vertier. De zaak floreerde, maar de om geving werd wel geconfronteerd met muziekoverlast. Dat was ook de reden, dat de gemeente de heer Aalbers ver zocht een andere exploitatievorm in overweging te nemen. De exploitant stemde daarin toe en de bar-dancing werd gesloten. TUIN Vanaf dat moment ging men zich geheel toeleggen op het restaurantwerk, eerst uitsluitend als fondue-restaurant. In een later stadium kon de bezoeker er ook terecht voor barbecuemaaltijden, maar alleen voor groepen van minimaal twin tig personen. Thans kan men er boven dien a la carte eten. De zaak straalt een typisch Oudhollands sfeertje uit door de zoldering met balkconstructies, muren in schoonmetselwerk, antiek en vele planten. De bedrijfsruimte bestaat uit twee gescheiden restaurants en ,,de Bij de herinrichting zijn verscheidene ideeën van de heer Aalbers toegepast, zoals hier bij voorbeeld de houten kerkbankpanelen, verwerkt in een van de bars van het bedrijf.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1978 | | pagina 68