ggtUIDEBOUi
i
(&TJ
UEMAzeieeeoijJ. Qïfkr T5
EJÜK-J-JO-ZG k/
üjLf 2-icri \jji iofere/-i^KJp
tot Tiocecza'öeü^f <33k/f:io
TOF5TAMD. flZD.Q
TKXl vjöu^s.
ACTIVITEITEN VAN HET HEINEKEN BOUWBUREAU
Inlichtingen bij de gewestelijke verkoopkantnren
NACHTZAAK
Door omstandigheden kan het voorko
men dat een exploitant die een „nacht
zaak" heeft deze wil transformeren tot
een „dagzaak" of andersom. Eigenlijk
zou dat maar één handeling vereisen:
een kwestie van het licht sterk vermin
deren of het juist omhoog draaien.
Maar ja, wat er bij gedempt licht prachtig
uitziet, kan het daglicht soms niet ver
dragen...
VOORSTELLING
Het voorstellingsvermogen van de advi
seur wordt steeds op de proef gesteld. In
een horecabedrijf waar veel mensen ko
men, is het interieur van minder belang
dan in een café waar het niet constant
vol is.
In het eerste geval zijn de bezoekers zelf
het belangrijkste onderdeel van het in
terieur. In het laatste geval zullen de
gasten de gelegenheid hebben om rus
tig rond te kijken en zal het veel eerder
opvallen hoeveel zorg er aan de aankle
ding van het interieur besteed is.
MODE
Er zijn al heel wat „modes" geweest in
de vormgeving van horecabedrijven. Als
voorbeeld kan een goed lopend bedrijf
genoemd worden waarin zand op de
grond ligt en vloerbedekking tegen het
plafond zit!
Globaal houdt de adviseur zich aan een
aantal stelregels. Zo gaat hij er bijvoor
beeld van uit, dat de tijd waarin een pand
MWIffilllMIlt-
MMIffilllHIIHIlt-
OC\ O O O
Vlostsopp. ty.M
•ilccxsr^ Moe coewöC"
MetoT. i scAh
"H.ATTgcST30KJO c^BJJuf2°cr<0
O. I uoe"BSStoD
fSBAiuD uP G
ÜooDcj?TcSAfo<=" mIa. fcrezjkre
"Soouj - eu \n7ovj°vj
Af-UAAl-
•OOOOOO
(jJuJskt7m<s vaO itooeefiurS" ailiiuee-s f?e^>TAueAUT 4te.l WFiacTiav/ekV -sepr
HATTe<£TOMP -5c?MAAL\'.\oo "BUEkS" Maoy^TEAAT 3cj.
vjoixét^ -HeTuetreu'BccxüBaceAeJ <=y
GEZELLIG
Als een kastelein na afloop van een ver
bouwing uitleg aan zijn klanten moet
geven over hoe het eigenlijk door de ar
chitect bedoeld is, is er iets mis gegaan.
Een klant doet de deur open en vindt het
gezellig, of niet...
gebouwd is heel belangrijk is voor de
inrichting. Tegenwoordig draait men het
vaak om, maar vroeger werden achter
oude gevels zeer moderne interieurs
gemaakt.
Een ander voorbeeld is een nieuw win
kelcentrum, waarin men oude (nostalgi
sche) winkels opneemt.
Gelukkig zijn er ook interieurs die de
tand des tijds doorstaan; velen zullen
het Americain hotel kennen of de Keyzer
Bodega naast het concertgebouw in
Amsterdam, en ook in andere steden
zullen dergelijke horecabedrijven be
kend zijn.
In dit verband kunnen ook bedrijven ge
noemd worden die net nieuw zijn, maar
die er uitzien of ze er al jaren staan.