SCHLEHENFEUER: Exons<HE comBirwriE van sieedoomibesseii eh Bum <D O 3* (D 3 n ~T^ ^j\jPFRUCHTLljgV? - - -3L ^O/TGESELLSCHA^'^ Schlehenfeuer is een likeur gemaakt van een extract van sleedoornbessen en echte Caribische rum. De sleedoorn is niet zo bekend in Nederland De zon dagse naam luidt prunus spinoza en geeft aan dat we hier te maken hebben met een familielid van de meer bekende prunus (kers). De sleedoorn groeit in Europa, Noord-Afrika tot aan West-Azië en kan een hoogte bereiken van 3 tot 4,5 meter. Rond eind maart bloeit de slee doorn zeer uitbundig, met een groot aantal kleine, sneeuwwitte bloempjes per tak, waarna de vrucht, een kleine paarsblauwe bes die zich wellicht qua kleur en formaat het beste laat vergelij ken met onze bosbes tot ontwikkeling komt. In de loop van de zomer is de sleedoornbes rijp en kan hij worden ge plukt ten behoeve van onder meer de gedistilleerd-industrie. Naast verwer king in het hier besproken produkt Schlehenfeuer wordt de sleedoornbes ook wel gebruikt als aromaleverancier bij de produktie van gin. Schlehenfeuer wordt geproduceerd door de firma W. Mast uit Wolfenbüttel, beter bekend als de producent van het zeer succesvolle g s4 ff Jagermeister. De combinatie van het aroma van de sleedoornbes met de Ca ribische rum is zeer exclusief. Schle henfeuer komt goed gekoeld of met ijs het best tot zijn recht. In Duitsland is Schlehenfeuer zeer succesvol te noe men met in 1977 een omzet van 2,7 mil joen flessen van 0,5 liter. Ook in Neder land zijn er goede mogelijkheden voor deze likeur, getuige de jaarlijkse toena me in de verkoop, die zonder speciale promotie is gerealiseerd. Kennelijk waardeert men de exotische smaak van Schlehenfeuer. Tijdens de Slijtersvak beurs op 17/18 september jl. is de Wijngroep Nederland gestart met het meer onder de aandacht brengen van dit heerlijke drankje. De zeer aparte ver pakking oogstte hierbij ook veel waar dering. Schlehenfeuer wordt gebracht in een 0,10 liter proefflesje en de stan daard halve literfles.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1978 | | pagina 53