2 Inhoud/colofon/in dit nummer
3 Johan B. Engels nam afscheid
4 Amstel/KLM Feestpromotie
5 Unieke Heineken bierpulactie
6 Heineken jaarverslag 77/78
7 Ontwikkelingen in de
frisdrankenmarkt
12 Gedistilleerd allerlei
13 Schlehenfeuer,
sleedoornbessen en rum
14 Kraan Van Kuyk: „Gereed
voor morgen"
18 Les vignobles de France
20 Parlant du vin (16)
22 Vrumona's vrachtwagens in 'n
nieuw jasje; Surfkalender 1979
23 Sfeervolle Kerstactie van B3
24 Van Twillert: de 500.000e
25 Heineken organisator W K.
Wielrennen 1979
26 Leven in de bouwerij
28 Horeca onderweg
31 Sisi sprookjespromotie
32 Op de fiets door Amerika
33 Paardenmarkt in Zuidlaren
34 Nieuws allerlei
Tap en Schap is een tweemaandelijkse
uitgave van Heineken voor de
Nederlandse markt.
Redactie:
W. J. Bruggeman (hoofdredacteur)
Els Reijnders, Ineke Spoorenberg
Vaste medewerkers:
W. J. Hoeben, J. Reppel, M P J. van
Soest, J. Zellenrath
Redactiecommissie:
Mej. H. D. van den Steenhoven, J. F. B.
Houthuys, A. Jansen, A. C. M Jonkers,
D. Marck, J. A. Vleghert
Redactieadres:
Postbus 28, 1000 AA Amsterdam.
Tel. 020-702283, 702172, 702264
Bij de omslag:
Jos van Uytregt (Art Connection)
maakte speciaal voor Tap en Schap de
fijne sfeertekening op de omslag. In een
winters straatbeeld symboliseert hij Tap
en Schap in café en kruidenier.
In 12'/2 jaar tijd groeide Bavoort in
Leusden uit van een eenvoudige dorps
herberg tot een restaurantbedrijf met
ongedachte mogelijkheden. De heer
Reppel vertelt op pagina 28 tot 31 hoe
het in z'n werk is gegaan.
Marcel Dubois is gek van fietsen. In een
Amstel wielershirt trok hij zes weken op
de fiets door Amerika. Hoewel Marcel
geen binding heeft met Heineken, hij is
inkoper van het modehuis Maison Suis
se, vonden we z'n avontuur toch zo de
moeite waard dat we het nu in Tap en
Schap publiceren. Pagina 32.
Het artikel „ontwikkelingen in de fris
drankenmarkt" wordt op pagina 8 inge
leid door de heer K. Brandt, marketing
manager Vrumona. Zijn voorzichtige
optimisme wordt toegelicht in het artikel
op pagina 7 tot en met 11.
„Gereed voor morgen" is het devies van
Kraan Van Kuyk, een beheermaat
schappij binnen de kruideniersorgani
satie VéGé. In september jl. werd een
nieuw bedrijfspand in Ede geopend, wat
voor ons aanleiding was eens 'n kijkje te
gaan nemen. Zie pagina 14 e.v.
In de rubriek Leven de in bouwerij geeft
het Heineken Bouwbureau ditmaal een
algemeen overzicht van de activiteiten,
waarbij nu eens de kleinere adviezen
aan de orde komen. Zie pagina 26 en 27.
De heer Zellenrath geeft in de zestien
de aflevering van Parlant du Vin een
overzicht van de belangrijkste wijn
gebieden in Frankrijk. Dit artikel
wordt voorafgegaan door een kaart
van deze gebieden (pagina 18 en
19) met behulp waarvan u het arti
kel nog beter kunt volgen.