SPECMLITEITEIIRESraUMm'
IS in ZIJI1 GROEI NIETTE STUITEN
HUT
KWALITEIT
Zowel het bedrijfsleven als particulieren
hebben de weg naar de zaak van de heer
Aalbers in ruime mate gevonden, niet zo
vreemd overigens, want wat men voor
geschoteld krijgt is van voortreffelijke
kwaliteit. Voor een barbecuemaaltijd
betaalt de gast ƒ36,—, maar daar krijgt
hij dan ook wel wat voor: een entrecöte,
kotelet, spies, gekruide rolladeschijf en
een braadworst. Op verzoek kan dat
aangevuld worden met kip of vis. De
garnering bestaat uit negen soorten
groenten, drie soorten fruit, vijf sauzen
en stokbrood.
Toen burgemeester J. W. M. Rademaker
op 28 augustus jl. het geheel verbouwde
restaurant Bavoort aan de Trekerweg in
Leusden heropende, betekende dat te
vens het 1216-jarig bestaan van het be
drijf, dat in 1965 door de vader van de
huidige eigenaar werd overgenomen
van de heer B. van Dalfsen. Het was toen
nog een eenvoudig dorpscafé met veel
stamgasten. In het pand, dat dateert uit
1877, is altijd een café gevestigd ge
weest, hoewel in de beginfase gecom
bineerd met een bakkerij en boerderij.
BAR/DANCING
In 1966 nam de heer R. F. Aalbers de
zaak van zijn vader over en in 1968
volgde de eerste verbouwing. Op de
deel achter het pand werd een grote zaal
gebouwd, die werd ingericht als
bar/dancing. De jeugd van Leusden en
omgeving zocht er in groten getale haar
vertier. De zaak floreerde, maar de om
geving werd wel geconfronteerd met
muziekoverlast. Dat was ook de reden,
dat de gemeente de heer Aalbers ver
zocht een andere exploitatievorm in
overweging te nemen. De exploitant
stemde daarin toe en de bar-dancing
werd gesloten.
TUIN
Vanaf dat moment ging men zich geheel
toeleggen op het restaurantwerk, eerst
uitsluitend als fondue-restaurant. In een
later stadium kon de bezoeker er ook
terecht voor barbecuemaaltijden, maar
alleen voor groepen van minimaal twin
tig personen. Thans kan men er boven
dien a la carte eten. De zaak straalt een
typisch Oudhollands sfeertje uit door de
zoldering met balkconstructies, muren
in schoonmetselwerk, antiek en vele
planten De bedrijfsruimte bestaat uit
twee gescheiden restaurants en ,,de
Bij de herinrichting zijn verscheidene ideeën van de heer Aalbers toegepast, zoals hier bij
voorbeeld de houten kerkbankpanelen, verwerkt in een van de bars van het bedrijf
Dezelfde garnering wordt opgediend bij
de fonduemaaltijd, aangevuld met pom-
mes frites. Voor een smakelijke fondue,
die bestaat uit stukjes runderhaas, var
kenshaas, kippenfilet en gekruide bal
letjes rundergehakt wordt ƒ29,— in re
kening gebracht. Bezoekers die a la
carte wensen te eten, kunnen een keuze
maken uit een beperkte, doch goed uit-
Het idyllisch gelegen Bavoort, dat in 12'/> jaar uitgroeide van een eenvoudige dorpsherberg tot
een restaurantbedrijf met ongedachte mogelijkheden.
hut", die echter uitsluitend is afgestemd
op gasten die zich tegoed willen doen
aan een heerlijke barbecuemaaltijd. Het
restaurant is berekend op de ontvangst
van 200 mensen. Maar zo men dat
wenst, kan men ook terecht in de ruime
tuin, die eveneens is ingericht voor bar
becue-evenementen; daar kunnen zo'n
300 personen ontvangen worden.
De bar in het achterste restaurant is op
getrokken uit hout. In die ruimte vindt
men ook een oude molensteen, de open
haard en een stenen ruif. De heer Aal
bers heeft tijdens de gehele verbouwing
eigenhandig meegewerkt en bijna alle
ideeën zijn van hem afkomstig. Soms
kwamen deze op tijdens de lopende
werkzaamheden. De hut bouwde hij met
BdMOORT
In het voorste restaurant bevindt zich
een stenen bar met ingemetselde kerk
bankpanelen, afkomstig uit Duitsland.
enige vrienden, want de heer Aalbers is
bepaald niet het type van de stilzitter, hij
blijft bezig in zijn denken en doen,
daarbij opmerkend; ,,Het zou best wel
eens kunnen, dat ik aan de schuur ook
een horecabestemming ga geven."