So ciale reachtrucks met een maximale stapelhoogte van 6.25 meter het bin nenkomende artikel op zijn reserve plaats worden gezet. Vanzelfsprekend vereist elke warengroep een aangepaste opslag. Een oppervlakte van 2.025 m2 is beschikbaar voor de koel- en vriescellen (temperaturen van +10°tot-30°C) waarin groenten en fruit, vleeswaren, kaas en diepvriesprodukten worden opgeslagen. Naast de gekoelde opslag zijn er ook voorzieningen voor de droge opslag, zoals die voor rookartikelen. Direct bij de ontvangst van de goederen wordt de voorraad in de computer ge muteerd via een beeldscherm dat op het kantoor van ontvangst is geplaatst. Op deze wijze kan steeds de grootte van de aanwezige voorraad worden opge- ren worden verzameld aan de hand van stickers, die door de computer worden „geleverd". Bij het verzamelen wordt gebruik gemaakt van elektro-container- trucks die geschikt zijn voor het vervoer van drie rolcontainers tegelijk. Daar het mechanische interne transport zeer in tensief is zijn er heuse verkeersborden aangebracht die het containertruckver- keer in goede banen leiden. Elke dag rijden vanuit het distributie centrum tientallen wagens een vaste route. Alle afnemers worden minstens eenmaal en in de meeste gevallen meer malen per week bevoorraad. Ook hier komt de efficiëntie om de hoek kijken. Volle vrachtwagens, met een capaciteit van 52 rolcontainers. Door middel van de geïsoleerde thermocontainers kun- ruimten in het kantoorgebouw aanwe zig- Met de opzet van de magazijnen en kantoren is men ervan uitgegaan dat alle onderdelen apart moeten kunnen uit breiden zonder dat ingrijpende verbou wingen nodig zijn. Al deze investeringen zijn gedaan om de kosten laag te hou den. Dit betekent uiteindelijk een lagere prijs voor de afnemer. Een pluspunt in de felle concurrentiestrijd. Dit nieuwe moderne Distributiecentrum is een eerste aanzet om te komen tot een efficiënte distributie van levensmiddelen en andere goederen aan zelfstandige ondernemers in het oosten en midden van Nederland. Door de plaats midden in de regio staat het bedrijf dicht bij de zelfstandige ondernemer. De koelcellen voor vers vlees en vleeswaren. Kaas heeft een aparte opslag en behandeling nodig. nen gekoelde produkten samen met de overige artikelen worden vervoerd Krui denierswaren, non food, kaas, groenten en fruit, diepvries en vleeswaren gaan op die manier in één zending mee. Een groot gemak voor de afnemer die zo de groenten en andere verse produkten te gelijk met de kw-artikelen krijgt afgele verd. Enerzijds dus een vermindering van de vervoerskosten, anderzijds een verhoging van de service. Het distributiecentrum beschikt over een eigen onderhoudswerkplaats waar het kleine onderhoud aan vrachtwagens en personenauto's in eigen beheer kan worden verricht. Van daaruit gebeurt ook het onderhoud aan het intern trans portmateriaal zoals de elektro-contai- nertrucks en de hef- en reachtrucks. Om een snelle interne en externe com municatie te verzekeren, is het gehele distributiecentrum uitgerust met een in tercomsysteem. Het transport van for mulieren gebeurt door middel van bui zenpost, een groot gemak daar het be- drijfsgedeelte geheel losstaat van het kantoorgebouw. Zeventien buitenlijnen en tachtig binnenlijnen maken dat elke plaats telefonisch bereikbaar is. Voor interne en externe vergaderingen, over leg met afnemers en het geven van al lerlei cursussen zijn speciale vergader- vraagd en kan er op tijd worden besteld. Hierdoor kunnen manco's tot een mini mum worden beperkt, hetgeen voor een vlotte bevoorrading van de afnemer van groot belang is. Ook de aflevering van de goederen uit het magazijn is zo rationeel mogelijk geregeld. Ook hierbij speelt de computer een voorname rol. De goede- De medewerkers in het Distributiecen trum Doetinchem kunnen bewijzen dat zij via deze ondernemer de consument uitstekend kunnen bedienen. En dat met het devies: service - zelfstandigheid - ef- ficiëncy en groei. Eigen vrachtwagens verzorgen de leveringen aan afnemers binnen de institutionele markt. De ledige embalage wordt via een rollenband afgevoerd. 9

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1978 | | pagina 9