efficiënte opzet heeft. Het actieve ka
rakter van zo'n blok is een blikvanger
voor de gasten en vormt tevens een
middelpunt in het bedrijf.
De centrale ligging van de open keuken
en een afgestemde keuze van bijbeho
rende apparatuur maken de reeds ge
noemde driedeling van de exploitatie in
de verkoopruimte mogelijk, uiteraard
afhankelijk van de toeloop. De langste
afstand van keuken tot tafel is 18 meter.
Rondom de open keuken ligt het buffet
geprojecteerd door middel van meubel
elementen, die symmetrisch zijn opge
steld. In de bedieningsgang tussen
keuken en buffetopstelling wordt de uit
gifte van eten en drinken alsmede de
Vanuit het restaurant kijk je in de open keu
ken.
Het binnenterras beneden in de hal.
in het verlengde van de vouwdeur een
scheidingswand opgesteld, die de hal
afsluit van het café. De wand heeft een
samengesteld karakter gekregen door
dat het begrip „scheiding" is gecombi
neerd met andere elementen zoals tele
fooncellen, garderobe, kast, trap en
dergelijke. Aansluitend op de toilet
groep en de scheidingswand ligt het in
validetoilet.
Interieur
In het interieur blijft de structuur van het
gebouw duidelijk zichtbaar; de beton-
kolommen en balken op de begane
grond alsmede de houten spanten op de
verdieping, zijn met het oog overal te
volgen en spreken een duidelijke taal.
Door toevoeging van interieurelemen
ten zoals verlaagde plafondvlakken,
zachte en diepkleurige stenen wanden,
tapijt, gordijnen, armaturen, kleuren van
schilderwerk, werd voldoende tegen
wicht gevormd om tot een harmonieus
interieur te komen, waar de gast zich op
z'n gemak voelt.
Café/restaurant
De verkoopruimte is door de vooruitge
schoven open afwerkkeuken en buffet
visueel onderverdeeld in drie eenheden:
café, café/restaurant en restaurant, met
totaal 270 zitplaatsen.De afwerkkeuken
met buffet heeft min of meer de counter
als gezelligheidselement vervangen, al
hoewel het open keukensysteem achter
de gestoffeerde buffetelementen een
retour vuil goed geregeld. De perso-
neelsgang achter de receptie verbindt
de verkoopruimte met alle personeel-
vertrekken, dienst- en produktieruim-
ten.
Zalen
De twaalf zalen liggen geprojecteerd
rondom de pantry. De grootste zaal
heeft een capaciteit van 300 zitplaatsen
en kan door middel van vouwwanden
in drieën gedeeld worden. Eén van
de twaalf zalen is uitgerust met audio
visuele hulpmiddelen, compleet met
mechanisch bedienbare verduiste
ringsgordijnen. Zoals bekend zijn voor
zalen in hoofdzaak twee soorten ver
lichting noodzakelijk, vergaderverlich
ting en sfeerverlichting. Met behulp van
reflectieroosters, opgenomen in een
betimmering ter hoogte van ongeveer
2.70 cm uit de vloer, wordt een optimale
lichtspreiding en een acceptabele licht
kleur bereikt. In dezelfde betimmering
zijn spots aangebracht die voor de
sfeerverlichting zorgen.
Motel
De 72 motelkamers zijn bereikbaar met
twee centraal gelegen liften en een trap.
Elke tweepersoonskamer heeft onder
meer een bad met douche, toilet, een
ruime toilet/wastafel, telefoon, radio en
tv-aansluiting.
De eenpersoonskamers zijn even breed
als de tweepersoonskamers, maar 1.10
m korter en hebben geen bad. De overi
ge accommodatie komt vrijwel overeen
met de tweepersoonskamer.
Op de vierde bouwlaag valt een schuin
dakgedeelte in de kamers, waardoor de
strakke rechthoekige vorm wordt door
broken. De eveneens schuin geplaatste
tuimelramen veroorzaken een andere
lichtinval dan bij de verticaal geplaatste
ramen. Dit type kamer komt bij de gas
ten positief over; de algemene voorkeur
gaat uit naar deze bouwlaag.
In de speciale dakconstructie van de zalen is
de verlichting ondergebracht.
25