efficiënte opzet heeft. Het actieve ka rakter van zo'n blok is een blikvanger voor de gasten en vormt tevens een middelpunt in het bedrijf. De centrale ligging van de open keuken en een afgestemde keuze van bijbeho rende apparatuur maken de reeds ge noemde driedeling van de exploitatie in de verkoopruimte mogelijk, uiteraard afhankelijk van de toeloop. De langste afstand van keuken tot tafel is 18 meter. Rondom de open keuken ligt het buffet geprojecteerd door middel van meubel elementen, die symmetrisch zijn opge steld. In de bedieningsgang tussen keuken en buffetopstelling wordt de uit gifte van eten en drinken alsmede de Vanuit het restaurant kijk je in de open keu ken. Het binnenterras beneden in de hal. in het verlengde van de vouwdeur een scheidingswand opgesteld, die de hal afsluit van het café. De wand heeft een samengesteld karakter gekregen door dat het begrip „scheiding" is gecombi neerd met andere elementen zoals tele fooncellen, garderobe, kast, trap en dergelijke. Aansluitend op de toilet groep en de scheidingswand ligt het in validetoilet. Interieur In het interieur blijft de structuur van het gebouw duidelijk zichtbaar; de beton- kolommen en balken op de begane grond alsmede de houten spanten op de verdieping, zijn met het oog overal te volgen en spreken een duidelijke taal. Door toevoeging van interieurelemen ten zoals verlaagde plafondvlakken, zachte en diepkleurige stenen wanden, tapijt, gordijnen, armaturen, kleuren van schilderwerk, werd voldoende tegen wicht gevormd om tot een harmonieus interieur te komen, waar de gast zich op z'n gemak voelt. Café/restaurant De verkoopruimte is door de vooruitge schoven open afwerkkeuken en buffet visueel onderverdeeld in drie eenheden: café, café/restaurant en restaurant, met totaal 270 zitplaatsen.De afwerkkeuken met buffet heeft min of meer de counter als gezelligheidselement vervangen, al hoewel het open keukensysteem achter de gestoffeerde buffetelementen een retour vuil goed geregeld. De perso- neelsgang achter de receptie verbindt de verkoopruimte met alle personeel- vertrekken, dienst- en produktieruim- ten. Zalen De twaalf zalen liggen geprojecteerd rondom de pantry. De grootste zaal heeft een capaciteit van 300 zitplaatsen en kan door middel van vouwwanden in drieën gedeeld worden. Eén van de twaalf zalen is uitgerust met audio visuele hulpmiddelen, compleet met mechanisch bedienbare verduiste ringsgordijnen. Zoals bekend zijn voor zalen in hoofdzaak twee soorten ver lichting noodzakelijk, vergaderverlich ting en sfeerverlichting. Met behulp van reflectieroosters, opgenomen in een betimmering ter hoogte van ongeveer 2.70 cm uit de vloer, wordt een optimale lichtspreiding en een acceptabele licht kleur bereikt. In dezelfde betimmering zijn spots aangebracht die voor de sfeerverlichting zorgen. Motel De 72 motelkamers zijn bereikbaar met twee centraal gelegen liften en een trap. Elke tweepersoonskamer heeft onder meer een bad met douche, toilet, een ruime toilet/wastafel, telefoon, radio en tv-aansluiting. De eenpersoonskamers zijn even breed als de tweepersoonskamers, maar 1.10 m korter en hebben geen bad. De overi ge accommodatie komt vrijwel overeen met de tweepersoonskamer. Op de vierde bouwlaag valt een schuin dakgedeelte in de kamers, waardoor de strakke rechthoekige vorm wordt door broken. De eveneens schuin geplaatste tuimelramen veroorzaken een andere lichtinval dan bij de verticaal geplaatste ramen. Dit type kamer komt bij de gas ten positief over; de algemene voorkeur gaat uit naar deze bouwlaag. In de speciale dakconstructie van de zalen is de verlichting ondergebracht. 25

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1978 | | pagina 57