IMcGo/tro
H
ciale reachtrucks met een maximale
stapelhoogte van 6.25 meter het bin
nenkomende artikel op zijn reserve
plaats worden gezet. Vanzelfsprekend
vereist elke warengroep een aangepaste
opslag. Een oppervlakte van 2.025 m2 is
beschikbaar voor de koel- en vriescellen
(temperaturen van +10°tot-30°C) waarin
groenten en fruit, vleeswaren, kaas en
diepvriesprodukten worden opgeslagen.
Naast de gekoelde opslag zijn er ook
voorzieningen voor de droge opslag,
zoals die voor rookartikelen.
Direct bij de ontvangst van de goederen
wordt de voorraad in de computer ge
muteerd via een beeldscherm dat op het
kantoor van ontvangst is geplaatst. Op
deze wijze kan steeds de grootte van de
aanwezige voorraad worden opge-
ren worden verzameld aan de hand van
stickers, die door de computer worden
„geleverd". Bij het verzamelen wordt
gebruik gemaakt van elektro-container-
trucks die geschikt zijn voor het vervoer
van drie rolcontainers tegelijk. Daar het
mechanische interne transport zeer in
tensief is zijn er heuse verkeersborden
aangebracht die het containertruckver-
keer in goede banen leiden.
Elke dag rijden vanuit het distributie
centrum tientallen wagens een vaste
route. Alle afnemers worden minstens
eenmaal en in de meeste gevallen meer
malen per week bevoorraad. Ook hier
komt de efficiëntie om de hoek kijken.
Volle vrachtwagens, met een capaciteit
van 52 rolcontainers. Door middel van
de geïsoleerde thermocontainers kun-
ruimten in het kantoorgebouw aanwe
zig-
Met de opzet van de magazijnen en
kantoren is men ervan uitgegaan dat alle
onderdelen apart moeten kunnen uit
breiden zonder dat ingrijpende verbou
wingen nodig zijn. Al deze investeringen
zijn gedaan om de kosten laag te hou
den. Dit betekent uiteindelijk een lagere
prijs voor de afnemer. Een pluspunt inde
felle concurrentiestrijd.
Dit nieuwe moderne Distributiecentrum
is een eerste aanzet om te komen tot een
efficiënte distributie van levensmiddelen
en andere goederen aan zelfstandige
ondernemers in het oosten en midden
van Nederland. Door de plaats midden in
de regio staat het bedrijf dicht bij de
zelfstandige ondernemer.
De koelcellen voor vers vlees en vleeswaren.
vraagd en kan er op tijd worden besteld.
Hierdoor kunnen manco's tot een mini
mum worden beperkt, hetgeen voor een
vlotte bevoorrading van de afnemer van
groot belang is. Ook de aflevering van de
goederen uit het magazijn is zo rationeel
mogelijk geregeld. Ook hierbij speelt de
computer een voorname rol. De goede-
Kaas heeft een aparte opslag en behandeling nodig.
nen gekoelde produkten samen met de
overige artikelen worden vervoerd. Krui
denierswaren, non food, kaas, groenten
en fruit, diepvries en vleeswaren gaan op
die manier in één zending mee. Een
groot gemak voor de afnemer die zo de
groenten en andere verse produkten te
gelijk met de kw-artikelen krijgt afgele
verd. Enerzijds dus een vermindering
van de vervoerskosten, anderzijds een
verhoging van de service.
Het distributiecentrum beschikt over een
eigen onderhoudswerkplaats waar het
kleine onderhoud aan vrachtwagens en
personenauto's in eigen beheer kan
worden verricht. Van daaruit gebeurt
ook het onderhoud aan het intern trans
portmateriaal zoals de elektro-contai-
nertrucks en de hef- en reachtrucks.
Om een snelle interne en externe com
municatie te verzekeren, is het gehele
distributiecentrum uitgerust met een in
tercomsysteem. Het transport van for
mulieren gebeurt door middel van bui
zenpost, een groot gemak daar het be-
drijfsgedeelte geheel losstaat van het
kantoorgebouw. Zeventien buitenlijnen
en tachtig binnenlijnen maken dat elke
plaats telefonisch bereikbaar is. Voor
interne en externe vergaderingen, over
leg met afnemers en het geven van al
lerlei cursussen zijn speciale vergader-
De ledige embalage wordt via een rollenband
afgevoerd.
De medewerkers in het Distributiecen
trum Doetinchem kunnen bewijzen dat
zij via deze ondernemer de consument
uitstekend kunnen bedienen. En dat met
het devies: service - zelfstandigheid - ef-
ficiëncy en groei.
Eigen vrachtwagens verzorgen de leveringen
aan afnemers binnen de institutionele markt.