Distributiecentrum Doetinchem B.V. De Commissaris der Koningin in de pro vincie Gelderland verrichtte op 29 mei an dit jaar de officiële opening van Dis- ribu i centrum Doetinchem B V. aan de Havenstraat in Doetinchem. Vanuit dfj gloednieuwe, 14.000 m2 grote centrum wordt een omvangrijk pakket goederen en diensten over het midden en westen van ons land gedistribueerd. Ten Have's Groothandel Doetinchem, één van de vier bij de Kroon levensmid delenorganisatie aangesloten groothan delsbedrijven, levert aan zijn afnemers terzijde met alle mogelijke adviezen en daadwerkelijke steun om hen letterlijk „te helpen verkopen". Men heeft hier voor de beschikking over specialisten op vak- en bedrijfsgebied, er zijn product managers en merchandisers die bege leiding geven op het gebied van in- en verkoop. Zo kan de afnemer naast een uitgebreid assortiment artikelen bij Ten Have dus ook terecht voor allerlei advie zen op financieel en commercieel ge bied, reclame en winkelinrichting. Een aparte afdeling vestigingsontwikke- De computerafdeling. De ontwerpers aan het werk in de eigen reclameafdeling. het volledige levensmiddelenassorti ment, waaronder kruidenierswaren, zoetwaren, rookartikelen, aardappelen, groenten en fruit, vers vlees en vleeswa ren, kaas en diepvriesprodukten, maar ook non food en cosmetica. Maar de activiteiten van dit bedrijf be perken zich niet tot het leveren van deze produkten alleen. Men staat de afnemers ling neemt de aanstaande ondernemer veel werk uit handen door namens hem te onderhandelen met gemeentebestu ren, banken, makelaars en aannemers. De eigen reclame- en winkelverzor- gingsdienst helpt mee „het gezicht" van de winkels te bepalen en op peil te hou den. Men beschikt zelfs over een eigen drukkerij. De Gastronoom B.V. De dochteronderneming Gastronoom 3.V. is'fopspecialiseerd in levering aan afnemers finnen de institutionele markt, snders gezegd: horecabedrijven en in- telltni en zoals verpleeg- en ziekenhui zen, bejaardencentra, internaten enzo voort. Dertien jaar geleden van start gegaan, is De Gastronoom nu een van de toonaan gevende bedrijven in deze branche. Het assortiment, dat tegenwoordig in de keuken van instellingen wordt verwerkt, is constant onderhevig aan veranderin gen door de nieuwe ontwikkelingen van produkten en de zich wijzigende eetge woonten. Naast het klassieke menu zijn er nieuwe elementen in de voeding waarover men moet kunnen beschikken. De Gastronoom houdt hiermee rekening en past haar assortiment regelmatig aan. Omdat de grootverbruikersmarkt duide lijk verschilt van de detailhandel heeft het bedrijf een heel eigen team van spe cialisten die adviezen kunnen geven over de inrichting van keukens en het assortiment produkten. In de kelder van het distributiecentrum is een permanen te stand ingericht waar de afnemer met eigen ogen kan zien wat De Gastronoom zoal voor hem kan doen en welke pro dukten geleverd kunnen worden. 6

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1978 | | pagina 38