2 Inhoud/colofon/in dit nummer
3 Dubbel nieuws van Bokma: sta-
tiegeldloze fles èn nieuwe uit
monstering
6 Groothandel Ten Have, Doetin-
chem
10 PUR bronwater
12 Parlant du vin (15)
14 Het mysterie van het robijnrode
bier
16 Shandy
17 Omzetrecord Pepsi-Cola
18 Afvalwaterzuiveringsinstallatie
Zoeterwoude
20 Seven-Up acties
21 Sisi sprookjes promotie
22 Horeca onderweg
24 Leven in de bouwerij
26 Standbouw door Heineken
29 Nieuws allerlei
Tap en Schap is een tweemaandelijkse
uitgave van Heineken voor de Neder
landse markt.
Redactie:
W J. Bruggeman (hoofdredacteur)
Els Reijnders, Ineke Spoorenberg
Vaste medewerkers:
W. J. Hoeben, J. Reppel, M. P. J. van
Soest, J. Zellenrath
Redactiecommissie:
Mej. H. D. van den Steenhoven, J. F. B.
Houthuys, A. Jansen, A. C. M. Jonkers,
D. Marck, J. A. Vleghert
Redactieadres:
Postbus 28, 1000 AA Amsterdam. Tel.
020 - 702283,702172,702264
Bij de voorpagina:
Bokma in de nieuwe uitmonstering.
Sfeervolle opname van Bokma, welk
merk met ingang van 2 oktober geleverd
wordt met een nieuw etiket, een nieuwe
dop en een nieuwe omdoos.
Bij de achterpagina:
Fotograaf/parachutist Max Dereta legde
de parachutisten op de gevoelige plaat
vast, die de bal kwamen brengen voor de
finale van het voetbaltoernooi Amster
dam 703 in het Olympisch Stadion (18 en
20 augustus jl.)
Belangrijk nieuws van Bokma! Per 2 ok
tober wordt het gehele assortiment ge
leverd in nieuwe uitmonstering: nieuw
etiket, nieuwe dop en nieuwe omdoos.
Tegelijkertijd verdwijnt het statiegeld
van de markante vierkante fles (en voor
de horeca van de ronde fles). Op pagina
2, 3 en 4 kunt u alle bijzonderheden le
zen.
In dertig jaar tijds groeide Ten Have's
grossierderij uit tot een forse onderne
ming, die enkele maanden geleden in
Doetinchem een indrukwekkend distri
butiecentrum in gebruik nam. Vanuit dit
nieuwe, uiterst moderne centrum wor
den de afnemers in het midden en oos
ten van het land snel en efficiënt be
diend. Zie daarvoor pagina 6 t/m 9.
De Heineken brouwerij in Zoeterwoude
is de schoonste brouwerij van de wereld:
Voor het zuiveren van het afvalwater
wordt een installatie gebruikt die het
water schoner aflevert dan dat waar het
in geloosd wordt. Zie pagina 18 en 19.
De heer Zellenrath vervolgt zijn verhaal
in de rubriek Parlant du vin over de Bor
deaux-wijnen. Ditmaal komen vooral de
witte wijnen aan bod, waaronder die van
Sauternes en Barsac. Pagina 12 en 13
Postiljon Motel Zwolle is de zevende in
de keten van bedrijven; op 6 april van dit
jaar is dit motel officieel geopend. In de
rubriek Leven in de bouwerij (pagina
24/25) wordt verteld op welke manier
het Heineken Bouwbureau dit project
begeleid heeft.
Op de onlangs gehouden Slijtersvak
beurs hebben velen ook de stand van het
Heineken concern gezien. Deze stand is
geheel ontworpen en uitgevoerd door
een afdeling van Heineken. Op pagina
26 tot en met 29 wordt deze afdeling voor
het voetlicht gehaald.