Door gebruik te maken van verschillende zit gedeelten ontstond een intieme sfeer. alsmede van een tendens tot het centra liseren van de werkzaamheden, hetgeen zich voordoet in diverse sectoren van het maatschappelijk leven. Kenmerken In 1962 werden de eerste concrete plannen op papier gezet, nadat uitvoeri ge stedebouwkundige en sociaal-eco nomische voorstudies waren verricht. De belangrijkste stedebouwkundige kenmerken van Hoog Catharijne zijn: functionele aansluiting van oud en nieuw; 0 ideale bereikbaarheid van alle soorten openbaar en particulier vervoer; scheiding van voetgangers en overig verkeer door middel van een uitgestrekt voetgangersgebied op verhoogd niveau; 0 Hoog Catharijne heeft een intensieve bebouwing waarbij wonen, winkelen, werken, en recreëren sterk met elkaar verweven zijn. Dit immense complex kent nogal wat horeca-activiteiten, waarbij de bedrijfs- type-bepaling streng wordt gekoppeld aan het gebiedsgebruik. Dit houdt in dat bij een goede opzet en bedrijfsvertaling uitstekende resultaten kunnen worden behaald. Gildenhof Het „Management HC" is de beheersor ganisatie van het complex. Het volgt zorgvuldig en nauwlettend het gebruik en het gedrag van het publiek. Hierdoor is de behoefte gesignaleerd aan een café-restaurant in het Gildenkwartier. Een café-restaurant gericht op lunch- en dinergebruik, zakelijk en particulier ont moetingspunt en verdere verzorging van de passanten. De sfeer zou zich moeten onderschei den van de in het complex aanwezige, eigentijdse interieurs, terwijl qua ruimte naar kleinschaligheid moest worden ge streefd. Een kleinschaligheid die ervoor moest zorgen dat een intieme sfeer zou ontstaan. Indeling Een gelukkige omstandigheid was, dat er volkomen lege ruimten, zonder in gangspuien werden verhuurd, zodat een ideale indeling mogelijk zou zijn. De ingangspuien konden naar eigen in zicht worden bepaald, overigens na goedkeuring van een „supervisor". Het gaf de mogelijkheid aan de buiten zijde te laten zien wat er zich qua inte rieur aan de binnenzijde afspeelt. Karakter Een herkenbaar interieurkarakter moest ontstaan; dat werd gevonden in een ge stileerd Engels type, vertaald voor Hol lands gebruik. Door deze gegevens te verwerken, ge combineerd met de verschillende zitmo- gelijkheden die gecreëerd werden, kon de verlangde kleinschaligheid bereikt worden. De materiaalkeuze was voor dit inte rieurtype gevallen op eiken terwijl als hoofdkleur rood was gekozen, met daarvan afgeleide tinten. Deze werden bij alle materialen toegepast. De indeling van de keuken en de keuze van de apparatuur zijn dusdanig dat steeds kan worden gereageerd op smaak-, gebruiks- en assortimentsver anderingen. Zo is een combinatie bereikt, die voor elke gast herkenbaar is en prettig aan doet. Mede door een goede bereikbaarheid voor gasten en leveranciers zal dit be drijf zijn functie in het Hoog Catharijne complex tot tevredenheid kunnen ver vullen. Rudolf Das G.V.N.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1978 | | pagina 53