ontwikkeld en in de praktijk getest. De heer Karsten noemt de belangrijkste op: „Een factureerprogramma met daaraan gekoppeld de debiteurenadministratie, een crediteuren- en een grootboekpro gramma, alsook een emballage-, een voorraadbewakings- en een omloop- snelheidsprogramma". Niet geheel zon der trots vermeldt hij dat drie collega grossiers, eveneens van de IVEKO-or- ganisatie, met deze programma's wer ken. En: „Verder zijn er nog twee andere bedrijven in onze computer onderge bracht, te weten de veiling van Blokker en de reeds genoemde Supersun B.V." Distilleerderij Vorig jaar werd het assortiment uitge breid met een flinke wijnvoorraad en een compleet gedistilleerdpakket. Op zich niet zo bijzonder. Wel uniek is het feit dat de groothandel een distilleerderij 1e klas heeft. „Daarmee zijn wij de enigen in ons land," zegt de heer Karsten, „maar men in het magazijn over twee hydrauli sche hefvloeren. De nieuwe ruimten worden inmiddels al- Bij Karsten heeft men zelf een aantal compu terprogramma's ontwikkeld en in de praktijk getest. Met de hulp van de IBM-S32, hier be diend door mejuffrouw G. Karsten, een fami lielid, is men steeds van alle noodzakelijke gegevens snel op de hoogte. weer bijna volledig in beslag genomen door de nooit eindigende stroom goe deren, die nu eenmaal kenmerk van een modern distributiebedrijf is. De heer Karsten ziet dan ook de tijd, dat het be drijf opnieuw zijn vleugels moet uitslaan, niet eens in zo'n verre toekomst. En daarvoor heeft hij inmiddels reeds een passend antwoord in gedachten. Ze mogen dan bij Karsten heel kuin (trots) zijn op de van nostalgie glimmende T- Ford en op de nog in gebruik zijnde ko peren distilleerketels en eiken vaten van de Otter, in het zakenleven zijn zij mo derne en slagvaardige ondernemers. En daarop mag je ook wel een klein beetje kuin zijn! Kijkje in de keuken van de distilleerderij 1e klas, waar de heer N. Vriend zich onder meer bezig houdt met het vervaardigen (mengen) van gedistilleerde dranken. Doorkijk van het nieuwe naar het oude ge deelte van het magazijn. vraag me niet wat er kwam kijken vóór het zover was. Om gedistilleerde dran ken onveraccijnst te mogen verwerken (mengen) en opslaan waren niet minder dan 21 vergunningen nodig!" De distilleerderij, die is gevestigd in het oudste bedrijfsgebouw, draagt de naam Otter, een regionaal zeer bekend merk. De produktie bedraagt duizend flessen per dag. Uitbreiding De jongste uitbreiding omvat een em ballage-gedeelte van 600 m2, een op slagruimte (voor de binnengekomen bulkgoederen) van 2000 m2 en een bui tenoverkapping, 350 m2, waaronder vele tientallen pallets met kratten bier en fris dranken, beschut tegen zon en regen, hoog opgestapeld staan. Het laadperron ligt op een hoogte van 1.25 m boven de vloer van het magazijn. Om de rolcon tainers op die hoogte te krijgen, beschikt Dwarsdoorsnede" van het magazijn. 6

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1978 | | pagina 34