2 Inhoud/colofon/in dit nummer 3 Halfjaarcijfers; Finemij B.V. 4 Karsten B.V., Blokker 7 Bokma smoezencampagne; Coebergh Nieuwe Oogst 8 Café Hoppe: Gezelligheid sinds 1670 11 Hopranken als gerecht 12 Jan van Eek: een veelzijdig man 14 Sisi in de horecasector 15 Presentatie Amstel feestpro- motie 16 Geuzenfeesten Den Briel 20 Parlant du vin (13) 22 Horeca onderweg 24 Leven in de brouwerij 26 Nieuws allerlei Tap en Schap is een tweemaandelijkse uitgave van Heineken voor de Neder landse markt. Redactie: W. J. Bruggeman (hoofdredacteur) Els Reijnders, Ineke Spoorenberg Vaste medewerkers: W. J. Hoeben, J. Reppel, M. P. J. van Soest. J. Zellenrath Redactiecommissie: Mej. H. D. van den Steenhoven, J. F. B. Houthuys, A. Jansen, A. C. M. Jonkers, D. Marck, J. A. Vleghert Redactieadres: Postbus 28, 1000 AA Amsterdam Tel. 020-702283, 702172, 702264 Bij de voorpagina: Een spectaculair moment uit de kam pioenschappen motorcross in Holten (Overijssel), die op 1 mei gehouden werden. Het concern was hier aanwezig met Heineken en Pepsi spandoeken en vlaggen, terwijl het lawaai van de cross van tijd tot tijd overstemd werd door on ze geluidsreclame! Bij de achterpagina: Donderdag 13 april jl. was het de eerste keer dat bezoekers aan de brouwerij in Zoeterwoude per eigen boot arriveer den. Een groep Leidse studenten maak te via deze weg kennis met Heineken. Een van de boten, ten behoeve van de foto in de Weipoortse Vliet gekeerd, is op de foto zojuist het bruggetje bij het re creatieterrein gepasseerd; op de achtergrond onder andere de silo's en de energiedienst. Geen gesjouw, geen gezeur, doe uw boodschappen voor de deur! is de lijf spreuk van P. Karsten B.V. uit Blokker. Deze uit de zuivelhandel voortgekomen levensmiddelen-grossierderij is in meer dan één opzicht een opmerkelijk bedrijf. Zie pagina 4 e.v. Café Hoppe op het Amsterdamse Spui heeft een lange historie achter zich. In 1670 vestigde de firma Wed. A. Hoppe hier een proeflokaal en sindsdien is het altijd een horecabedrijf gebleven. De heer H. Mustert is de huidige eigenaar van het café waar je letterlijk twee kanten op kunt: pagina 8 tot en met 10. Jan van Eek is een veelzijdig man: uit vinder, maker van poppenkastpoppen, etaleur, tekenaar, zeefdrukker en niet in de laatste plaats ontwerper en maker van etiketten voor onze Van Olffen pro- dukten. Op pagina 12 en 13 vertelt hij zijn verhaal. leder jaar op 1 april herleeft in Brielle een stukje historie. Op die dag spelen de in woners van het stadje de gebeurtenis uit 1572 na, toen de Watergeuzen Den Briel innamen en het zo verlosten van het Spaanse juk. Op pagina 16 tot en met 19 krijgt u een kleurig verslag. In de dertiende aflevering van Parlant du vin vervolgt deheer Zellenrath zijn ver haal over de Duitse wijnen. Op pagina 20 en 21 gaat hij in op de belangrijkste druivesoorten waarvan de Duitse wijnen gemaakt worden. Bodega "In de Boterwaag" in Nijmegen is een uiterst modern horecabedrijf in een eeuwenoud pand. Het onder monu mentenzorg vallende gebouw is eigen dom van de gemeente; de heren T. van Eeten en J. L. ten Kate gaven het een nieuwe bestemming. Zie de rubriek Ho reca onderweg op pagina 22 en 23. 2

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1978 | | pagina 30