SLIJTERS GINGEN DRIE
DAGEN naair darijs
Op weg naar Parijs; de stemming zat er al
direct in.
stromen naar beneden en nadat de zaal
een ogenblik in het duister is gehuld,
verschijnt een ander, zo mogelijk nog
mooier decor, de toeschouwer achterla
tend met de vraag of hij of zij het zich
misschien verbeeld heeft
Kortom een show die haar grote naam
dubbel en dwars verdient. Napratend
over het programma in de touringcars
terug naar het hotel.
Nu al naar bed? Het was ten slotte de
laatste avond in Parijs en menigeen be
sloot hier een goed gebruik van te ma
ken. En dan is het al weer dinsdag; het
laatste Franse ontbijt, je begon er net
aan te wennen, instappen en op weg
naar huis. Tijdens de rit door Parijs nog
even elkaar de inmiddels vertrouwde
punten aanwijzen. Velen namen zich
voor zo snel mogelijk opnieuw een be
zoek aan deze fascinerende wereldstad
te brengen.
Het afscheidsdiner in Mirabelle te Breda.
Tijdens de rit door Frankrijk en België
haalde een enkeling de in de twee
nachten Parijs tekort gekomen slaap in.
In Mons werd de lunch gebruikt en toen
op weg naar het laatste punt in het
programma, het afscheidsdiner in
Breda. Restaurant Mirabelle heeft in
Breda en wijde omgeving een zeer goe
de naam gekregen en terecht.
Tijdens het diner werd afscheid geno
men, van de chauffeurs die het gezel
schap zo bekwaam hadden vervoerd,
van de reisleiders en van elkaar
Adressen werden uitgewisseld en lan
delijk verkoopleider thuisverbruik bier,
de heer V. F. Tromer, kreeg een
spontaan applaus toen hij voorstelde
begin 1978 een gezamenlijk bezoek aan
de Heineken brouwerij in Zoeterwoude
te brengen. En dan terug naar de uit
gangspunten van de reis, Utrecht en 's-
Hertogenbosch waarvandaan een ieder
op weg ging naar huis. Naar huis, na drie
dagen Parijs om nooit te vergeten.
vroege ochtend werd iedereen weer af
gehaald en naar de hotels gebracht.
Sommigen gingen direct naar bed, ver
moeid van de lange reis en de vele in
drukken, anderen gingen onvermoei
baar nog even napraten op een van de
vele terrassen. Het ontbijt van de vol
gende dag was wel even wennen, op z'n
Frans, croissants, wat boter en jam, veel
koffie en verder niets. Zou zo die be
roemde Franse keuken zijn ontstaan?
Maar het was al snel tijd voor het vol
gende programmaonderdeel, een rond
rit door Parijs, langs de ontelbare in
drukwekkende monumenten en gebou
wen waaraan deze stad zo rijk is. Een
pauze van ruim een uur in Montmartre
waar je jezelf kunt laten uittekenen of
een werkstuk van een aankomende
meester kunt kopen tegen letterlijk aller
lei prijzen en voornamelijk afhankelijk
van je talent tot afdingen.
En daarna, zakgeld mee, op weg naar
het bekende warenhuis La Fayette waar
zo ongeveer alles te koop is.
Om vijf uur 's middags werd iedereen
weer keurig voor de deur van La Fayette
afgehaald, dankzij de onvermoeibare
chauffeurs, die hiervoor echter wel de
gram van de in groten getale aanwezige
Parijse politie hadden moeten trotseren.
De meeste passagiers maakten dank
baar gebruik van deze service, al was het
alleen maar om de vele gekochte pakjes
niet langer mee te hoeven sjouwen.
Terug naar het hotel, omkleden en op
weg naar het hoogtepunt van het
driedaags bezoek, het Lido. Een diner
met champagne, dansen en daarna een
in één woord grandioze show.
Met veel vaart wordt een werkelijk uniek
programma van muziek, dans en zang
op de planken gezet: schitterende kos
tuums en decors.
Wat dacht u van een in scène gezette
bankroof in Parijs waarbij de rovers, on
der wie een charmante dame, door twee
door de zaal scherende politiehelikop-
ters worden achtervolgd Levensecht
nagebootst en hangend aan voor de
toeschouwers onzichtbare draden.
Of in een andere scène, een heuse wa
terval die tijdens de voorstelling bij een
zogenaamde dambreuk een dorpje in
miniatuur wegspoelt.
Duizenden liters water, effectvol belicht,
Tijdens de lunch in de Raadskeider te Gent
(Belgie)
De prijswinnaars en -winnaressen van
de landelijke slijters display- en etalage
wedstrijd, die door Heineken de afgelo
pen zomer was georganiseerd, zijn in
middels weer terug uit Parijs.
Terug van een bijzonder succesvolle en
geheel verzorgde reis, waarover onge
twijfeld nog lang zal worden nagepraat.
Zondagmorgen, 18 september vertrok
vanuit Utrecht en vanuit 's-Her-
togenbosch een touringcar in de rich
ting van het pittoreske Gent in België,
waar de eerste stop was gepland.
Aan de touringcars was duidelijk te zien welk
gezelschap werd vervoerd.
De touringcar die vertrok vanuit Utrecht
vervoerde de prijswinnaars uit het
noordelijke en westelijke deel van ons
land, vanuit 's-Hertogenbosch vertrok
ken de zuiderlingen. Aan de Belgische
grens kwamen de twee groepen bij el
kaar. In Gent werd de lunch gebruikt in
restaurant de Raadskeider, onder de
imposante kathedraal, en daarna werd
de reis voortgezet
De stemming zat er direct al in, niet zo
verwonderlijk als je op weg bent naar
Parijs, de lichtstad van Europa. Rond zes
uur 's avonds arriveerde het gezelschap
in Parijs waar al direct kennis kon wor
den gemaakt met de avondspits,
stromen auto's en boulevards met over
volle terrassen. De bagage werd snel
ondergebracht in de hotels Terminus en
Carlton in het centrum van de stad.
En daarna verdwenen de eersten al
„Parijs in" om toch maar niets te missen,
ledereen was keurig op tijd terug voor
het eerste programmaonderdeel, een
koud buffet in het vlakbij de hotels gele
gen restaurant Le Ciel de Paris. Dit res
taurant is op de 58ste verdieping van een
240 meter hoog flatgebouw gesitueerd
en biedt een werkelijk magnifiek uitzicht
over Parijs, waar, terwijl de schemering
inviel, steeds meer lichtjes gingen
branden.
Hier werd duidelijk waaraan Parijs haar
bijnaam ontleent.
Terwijl een enkeling, geplaagd door
hoogtevrees, angstvallig een paar meter
bij de ramen vandaan bleef, maakten
anderen een dansje op de naast de ra
men gelegen dansvloer. Na afloop van
de belevenis op „niveau" werd het ge
zelschap met de gereedstaande tou
ringcars naar Pigalle gebracht om daar
te ervaren dat de lichtjes van Parijs er in
allerlei kleuren zijn. Óm één uur in de
6