SLIJTERS GINGEN DRIE DAGEN naair darijs Op weg naar Parijs; de stemming zat er al direct in. stromen naar beneden en nadat de zaal een ogenblik in het duister is gehuld, verschijnt een ander, zo mogelijk nog mooier decor, de toeschouwer achterla tend met de vraag of hij of zij het zich misschien verbeeld heeft Kortom een show die haar grote naam dubbel en dwars verdient. Napratend over het programma in de touringcars terug naar het hotel. Nu al naar bed? Het was ten slotte de laatste avond in Parijs en menigeen be sloot hier een goed gebruik van te ma ken. En dan is het al weer dinsdag; het laatste Franse ontbijt, je begon er net aan te wennen, instappen en op weg naar huis. Tijdens de rit door Parijs nog even elkaar de inmiddels vertrouwde punten aanwijzen. Velen namen zich voor zo snel mogelijk opnieuw een be zoek aan deze fascinerende wereldstad te brengen. Het afscheidsdiner in Mirabelle te Breda. Tijdens de rit door Frankrijk en België haalde een enkeling de in de twee nachten Parijs tekort gekomen slaap in. In Mons werd de lunch gebruikt en toen op weg naar het laatste punt in het programma, het afscheidsdiner in Breda. Restaurant Mirabelle heeft in Breda en wijde omgeving een zeer goe de naam gekregen en terecht. Tijdens het diner werd afscheid geno men, van de chauffeurs die het gezel schap zo bekwaam hadden vervoerd, van de reisleiders en van elkaar Adressen werden uitgewisseld en lan delijk verkoopleider thuisverbruik bier, de heer V. F. Tromer, kreeg een spontaan applaus toen hij voorstelde begin 1978 een gezamenlijk bezoek aan de Heineken brouwerij in Zoeterwoude te brengen. En dan terug naar de uit gangspunten van de reis, Utrecht en 's- Hertogenbosch waarvandaan een ieder op weg ging naar huis. Naar huis, na drie dagen Parijs om nooit te vergeten. vroege ochtend werd iedereen weer af gehaald en naar de hotels gebracht. Sommigen gingen direct naar bed, ver moeid van de lange reis en de vele in drukken, anderen gingen onvermoei baar nog even napraten op een van de vele terrassen. Het ontbijt van de vol gende dag was wel even wennen, op z'n Frans, croissants, wat boter en jam, veel koffie en verder niets. Zou zo die be roemde Franse keuken zijn ontstaan? Maar het was al snel tijd voor het vol gende programmaonderdeel, een rond rit door Parijs, langs de ontelbare in drukwekkende monumenten en gebou wen waaraan deze stad zo rijk is. Een pauze van ruim een uur in Montmartre waar je jezelf kunt laten uittekenen of een werkstuk van een aankomende meester kunt kopen tegen letterlijk aller lei prijzen en voornamelijk afhankelijk van je talent tot afdingen. En daarna, zakgeld mee, op weg naar het bekende warenhuis La Fayette waar zo ongeveer alles te koop is. Om vijf uur 's middags werd iedereen weer keurig voor de deur van La Fayette afgehaald, dankzij de onvermoeibare chauffeurs, die hiervoor echter wel de gram van de in groten getale aanwezige Parijse politie hadden moeten trotseren. De meeste passagiers maakten dank baar gebruik van deze service, al was het alleen maar om de vele gekochte pakjes niet langer mee te hoeven sjouwen. Terug naar het hotel, omkleden en op weg naar het hoogtepunt van het driedaags bezoek, het Lido. Een diner met champagne, dansen en daarna een in één woord grandioze show. Met veel vaart wordt een werkelijk uniek programma van muziek, dans en zang op de planken gezet: schitterende kos tuums en decors. Wat dacht u van een in scène gezette bankroof in Parijs waarbij de rovers, on der wie een charmante dame, door twee door de zaal scherende politiehelikop- ters worden achtervolgd Levensecht nagebootst en hangend aan voor de toeschouwers onzichtbare draden. Of in een andere scène, een heuse wa terval die tijdens de voorstelling bij een zogenaamde dambreuk een dorpje in miniatuur wegspoelt. Duizenden liters water, effectvol belicht, Tijdens de lunch in de Raadskeider te Gent (Belgie) De prijswinnaars en -winnaressen van de landelijke slijters display- en etalage wedstrijd, die door Heineken de afgelo pen zomer was georganiseerd, zijn in middels weer terug uit Parijs. Terug van een bijzonder succesvolle en geheel verzorgde reis, waarover onge twijfeld nog lang zal worden nagepraat. Zondagmorgen, 18 september vertrok vanuit Utrecht en vanuit 's-Her- togenbosch een touringcar in de rich ting van het pittoreske Gent in België, waar de eerste stop was gepland. Aan de touringcars was duidelijk te zien welk gezelschap werd vervoerd. De touringcar die vertrok vanuit Utrecht vervoerde de prijswinnaars uit het noordelijke en westelijke deel van ons land, vanuit 's-Hertogenbosch vertrok ken de zuiderlingen. Aan de Belgische grens kwamen de twee groepen bij el kaar. In Gent werd de lunch gebruikt in restaurant de Raadskeider, onder de imposante kathedraal, en daarna werd de reis voortgezet De stemming zat er direct al in, niet zo verwonderlijk als je op weg bent naar Parijs, de lichtstad van Europa. Rond zes uur 's avonds arriveerde het gezelschap in Parijs waar al direct kennis kon wor den gemaakt met de avondspits, stromen auto's en boulevards met over volle terrassen. De bagage werd snel ondergebracht in de hotels Terminus en Carlton in het centrum van de stad. En daarna verdwenen de eersten al „Parijs in" om toch maar niets te missen, ledereen was keurig op tijd terug voor het eerste programmaonderdeel, een koud buffet in het vlakbij de hotels gele gen restaurant Le Ciel de Paris. Dit res taurant is op de 58ste verdieping van een 240 meter hoog flatgebouw gesitueerd en biedt een werkelijk magnifiek uitzicht over Parijs, waar, terwijl de schemering inviel, steeds meer lichtjes gingen branden. Hier werd duidelijk waaraan Parijs haar bijnaam ontleent. Terwijl een enkeling, geplaagd door hoogtevrees, angstvallig een paar meter bij de ramen vandaan bleef, maakten anderen een dansje op de naast de ra men gelegen dansvloer. Na afloop van de belevenis op „niveau" werd het ge zelschap met de gereedstaande tou ringcars naar Pigalle gebracht om daar te ervaren dat de lichtjes van Parijs er in allerlei kleuren zijn. Óm één uur in de 6

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1977 | | pagina 6