Dit nummer heeft een feestelijk tintje. Hiervoor namen wij een kijkje in de keu ken bij drie chef-koks van verschillende restaurants. Speciaal voor Tap en Schap gaven zij een aantal culinaire geheimen prijs. Zie pagina 8 e.v. De heer Zellenrath schreef nu alweer voor de tiende maal een aflevering van de rubriek Parlant du vin. In zijn wijnrubriek, op pagina 18 tot en met 20, gaat hij verder met de be schrijving van de Italiaanse wijngebieden en de bijzondere wijnen die zij voort brengen. In de Heineken Galerij exposeerde on langs een schilder die al vele jaren kas telein is. Met zijn schilderkunst behoort hij tot de groep die aangeduid wordt met de naleven. Alles over Joop Smits leest u op pagina 14 en 15. Dirk Willemse is een bekende figuur in Amsterdam. In de zomermaanden vaart hij met de Heineken Bierboeier door de Amsterdamse grachten. Maar ook bij verschillende evenementen buiten Am sterdam is kapitein Dirk present. Zijn verhaal vindt u op pagina 22 en 23. 2 Inhoud/colofon/in dit nummer 3 In memoriam James Coebergh 4 Activiteiten rond Heineken Bokbier 6 Slijters-reis naar Parijs 7 Biallass ontving 100.000ste krat Amstel; Heineken in december 8 Feestelijk eten rond Kerstmis 11 Moeder Truus 12 De 50 cl fles in het bierassorti ment 14 Van een kastelein die ook schilder is 16 Vrumona's kleine flessen assor timent; B3 kerstactie; Pepsi car navalsactie 18 Parlant du vin (10) 21 Gedistilleerd Wijn allerlei; Aankondiging Roka 1978 22 Dirk, kapitein van de bierboeier 24 Horeca onderweg 26 Leven in de bouwerij 28 Driedubbel feest bij agentschap De Kroon 29 Nieuws allerlei Tap en Schap is een tweemaandelijkse uitgave van Heineken voor de Nederlandse markt Redactie: W. J Bruggeman (hoofdredacteur) mej P A. M. Reijnders Vaste medewerkers: W. J. Hoeben, M P J. van Soest Redactiecommissie: mej H. D. van den Steenhoven, J. F B Houthuys, A C M Jonkers, D Marck, J. A. Vleghert Redactieadres: Postbus 28, Amsterdam Tel. 020-702283, 702172 Bij de omslag: December, feestmaand Voor elk moment een drankje uit het Heineken concernassortiment. HSfai Via Horeca Onderweg neemt de heer Reppel u mee naar Staphorst. In deze plaats is hotel-café-restaurant Waanders gevestigd, welk horecabedrijf bij velen op doorreis zeer gewaardeerd wordt. Zie pagina 24 en 25. De geschiedenis van de boerderijen in Nederland wordt kort geschetst in de rubriek Leven in de bouwerij. Aanleiding hiervoor is de metamorfose van twee boerderijen die één bowlingboerderij werden. (Pagina 26 en 27).

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1977 | | pagina 2