Dit nummer heeft een feestelijk tintje.
Hiervoor namen wij een kijkje in de keu
ken bij drie chef-koks van verschillende
restaurants. Speciaal voor Tap en Schap
gaven zij een aantal culinaire geheimen
prijs. Zie pagina 8 e.v.
De heer Zellenrath schreef nu alweer
voor de tiende maal een aflevering van
de rubriek Parlant du vin.
In zijn wijnrubriek, op pagina 18 tot en
met 20, gaat hij verder met de be
schrijving van de Italiaanse wijngebieden
en de bijzondere wijnen die zij voort
brengen.
In de Heineken Galerij exposeerde on
langs een schilder die al vele jaren kas
telein is. Met zijn schilderkunst behoort
hij tot de groep die aangeduid wordt met
de naleven. Alles over Joop Smits leest u
op pagina 14 en 15.
Dirk Willemse is een bekende figuur in
Amsterdam. In de zomermaanden vaart
hij met de Heineken Bierboeier door de
Amsterdamse grachten. Maar ook bij
verschillende evenementen buiten Am
sterdam is kapitein Dirk present. Zijn
verhaal vindt u op pagina 22 en 23.
2 Inhoud/colofon/in dit nummer
3 In memoriam James Coebergh
4 Activiteiten rond Heineken
Bokbier
6 Slijters-reis naar Parijs
7 Biallass ontving 100.000ste krat
Amstel; Heineken in december
8 Feestelijk eten rond Kerstmis
11 Moeder Truus
12 De 50 cl fles in het bierassorti
ment
14 Van een kastelein die ook
schilder is
16 Vrumona's kleine flessen assor
timent; B3 kerstactie; Pepsi car
navalsactie
18 Parlant du vin (10)
21 Gedistilleerd Wijn allerlei;
Aankondiging Roka 1978
22 Dirk, kapitein van de bierboeier
24 Horeca onderweg
26 Leven in de bouwerij
28 Driedubbel feest bij agentschap
De Kroon
29 Nieuws allerlei
Tap en Schap is een tweemaandelijkse
uitgave van Heineken voor de
Nederlandse markt
Redactie:
W. J Bruggeman (hoofdredacteur)
mej P A. M. Reijnders
Vaste medewerkers: W. J. Hoeben,
M P J. van Soest
Redactiecommissie:
mej H. D. van den Steenhoven,
J. F B Houthuys, A C M Jonkers,
D Marck, J. A. Vleghert
Redactieadres: Postbus 28, Amsterdam
Tel. 020-702283, 702172
Bij de omslag: December, feestmaand
Voor elk moment een drankje uit het
Heineken concernassortiment.
HSfai
Via Horeca Onderweg neemt de
heer Reppel u mee naar Staphorst.
In deze plaats is hotel-café-restaurant
Waanders gevestigd, welk horecabedrijf
bij velen op doorreis zeer gewaardeerd
wordt. Zie pagina 24 en 25.
De geschiedenis van de boerderijen in
Nederland wordt kort geschetst in de
rubriek Leven in de bouwerij. Aanleiding
hiervoor is de metamorfose van twee
boerderijen die één bowlingboerderij
werden. (Pagina 26 en 27).