Nationale Slijters vakbeurs 1977 WHITBREAD De Heineken stand had dit jaar het uiterlijk gekregen van een sfeervolle muziektent. Voor de tiende maal werd, in de Amstel- hal van het Amsterdamse RAI-gebouw, de Nationale Slijtersvakbeurs gehouden. Over beide dagen, zondag 4 en maandag 5 september werden ruim 5.000 bezoekers geteld. Wat beweegt al die slijters een bezoek aan de Slijtersvakbeurs te brengen? Wij spraken hierover onder meer met de heer en mevrouw Goeman van slijterij de Drie Sterren uit lerseke, die na tweeën eenhalf uur autorijden (inclusief het zoeken naar parkeerruimte in overvol Amsterdam) in de Amstelhal arriveer den. Het echtpaar Goeman heeft er de lange reistijd en de vele kilometers graag voor over. „Gewoon omdat wij hier de gelegenheid krijgen voor twee belangrijke zaken," aldus de heer A. Goeman. „Ten eerste doen wij hier veel informatie op over nieuwe produkten en over de verschillende geschenkverpakkingen. Ten tweede kijken wij hier naar de ma nier waarop de beursdeelnemers hun produkten presenteren om hiervan te leren voor de presentatie in onze slijterij. Uiteraard kopen wij ook artikelen in, maar wel selectief en weloverwogen." ,,lk heb," aldus de heer Goeman, „één groot voordeel, lerseke is weliswaar een kleine plaats, maar internationaal ge oriënteerd. Dat vindt zijn oorzaak in de (nog steeds) bloeiende mossel- en oesterculturen. De export van dit kostelijke zeebanket strekt zich uit over geheel Europa en zo raakten veel inwoners van lerseke ver trouwd met andere eet- en drinkge woonten, die in de verkoop van mijn slijterij zijn terug te vinden. Het is dus misschien in lerseke wel mak kelijker dan in andere plaatsen om naast slijter ook „ideeënleverancier te zijn voor mijn klanten." Onder het RAI-dak Over de organisatie van de beurs spraken wij met de heren P. Sleven, ad junct-directeur RAI-gebouw B.V., F. van Slooten, oud-hoofdredacteur van Mis- set's Horeca, tevens adviseur van de RAI, en H. J. Vinckers van de RAI-pers- dienst. Wat de heer Sleven telkens weer opvalt, is het enthousiasme van de deelnemers en de prettige sfeer, die er op deze beurs heerst. „Dat laatste houdt natuurlijk ver band met het vak, maar het is ook dui delijk dat bezoekers en deelnemers deze manifestatie steeds meer zijn gaan zien als hun vakbeurs, het ontmoetingspunt waar zij vaknieuws kunnen opdoen, in staat zijn te vergelijken en, niet te verge ten, ook te proeven." Over de kwaliteit van de inzendingen sprekend maakt de heer Sleven be paalde firma's een compliment. Doordat zij aan de presentatie veel zorg be steden, worden andere deelnemers „meegetrokken" in het streven naar een zo optimaal mogelijke uitvoering van hun stand. De heer Van Slooten wijst nog eens op het voor de slijters zo belangrijke facet voorlichting. Doordat in de afgelopen jaren het assortiment aanzienlijk is ver groot, is het voor hen van het grootste belang zich van de ontwikkelingen op dat gebied op de hoogte te stellen. Ter illustratie noemt hij wijn en buitenlands gedistilleerd. Ook de heren Sleven (links). Vinckers (midden) en Van Slooten (rechts) brachten een bezoek aan onze stand

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1977 | | pagina 4