NDERWE 1 In dit nummer neemt de Slijtersvakbeurs een belangrijke plaats in. Wij spraken onder meer met de ontwerper en een van de bouwers van de Heineken stand, vroegen de mening van diverse bezoe kers en interviewden een aantal des kundigen uit de slijterswereld. „Deze tijd brengt van oudsher Heineken Bokbier", en gedurende deze tijd kun nen detaillist en horeca-ondernemer in haken op de verschillende acties die rondom dit traditioneel gebrouwen bier gevoerd worden. Op pagina 8 en 9 leest u alle bijzonderheden. Gerst is door de eeuwen heen een van de grondstoffen geweest voor de berei ding van bier. De heer V. J. Aalbers van Heineken, specialist op het gebied van gerst en mout, dook voor u in de historie en vertelt op pagina 13 tot en met 15 de ontwikkeling van de gerstcultuur. De fo to op pagina 12 is gemaakt in Kapelle (Zeeland) op een perceel van Koninklijk Kweekbedrijf en Zaadhandel D. J. van der Have B.V., die ons de opname in bruikleen afstond. De heer J. Reppel bezocht in het kader van de rubriek Horeca onderweg het K.N.V.B.-Sportcentrum in Zeist. Geen horecabedrijf in de letterlijke zin van het woord, maar wel een gastvrij onderko men voor zowel de mensen uit de sport wereld als voor het bedrijfsleven. Zie pagina 25 tot en met 27. Tap en Schap is een tweemaandelijkse uitgave van Heineken voor de Nederlandse markt. Redactie: W. J. Bruggeman (hoofdredacteur) mej. P A. M. Reijnders. Vaste medewerkers: W. J. Hoeben, M. P. J. van Soest. Redactiecommissie: mej. H. D. van den Steenhoven, J. F. B. Houthuys, A. C. M. Jonkers, D. Marck, J. A. Vleghert. Redactieadres: Postbus 28, Amsterdam. Tel 020-70 22 83, 70 21 72 Bij de voorpagina: „Het assortiment waar muziek in zit," was het thema van Heineken tijdens de Slijtersvakblad 1977. Dit werd benadrukt door het kwartet „de Romances" Bij de achterpagina: Tijdens het bloemencorso in Leersum behaalde de Ford Classic van Heineken een eervolle derde plaats Zie ook pagina 31 De bouwkundigen van het Heineken Bouwbureau nemen u dit keer mee naar Hotel Central in Den Bosch. Hoe dit hotel uitgroeide tot een van de markante pun ten van de Bossche Markt leest u op pa gina 28 en 29 in de rubriek Leven in de bouwerij. 25 28 30 32 Gedeelte van de Heineken stand op de Slijtersvakbeurs Inhoud/colofon Start Wijn Groep Nederland B.V. Slijtersvakbeurs 1977 Uitbreiding Lekkerland Noord Oost Deze tijd brengt van oudsher Heineken Bokbier Blijf blij met bier in plastic krat Categorievermelding bier Gerst, belangrijke grondstof voor de bereiding van bier Parlant du vin (9) Kijkje in de keuken bij Frans Kuil F.C. Groningen in een nieuwe behuizing? Met de „Time is money" op de Maas De-met-Hoppe-voel-je-je-mens- actie nummer 5; Bokma wedstrijd voor de consu ment Horeca onderweg Leven in de bouwerij Nieuws allerlei De Heineken Ford Classic tijdens het bloemencorso in Leersum 2 3 4 7 8 10 11 12 16 18 20 22 24 jXJUl. JC±J\ iïZiS /iAXV pa

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1977 | | pagina 2