NDERWE
1
In dit nummer neemt de Slijtersvakbeurs
een belangrijke plaats in. Wij spraken
onder meer met de ontwerper en een van
de bouwers van de Heineken stand,
vroegen de mening van diverse bezoe
kers en interviewden een aantal des
kundigen uit de slijterswereld.
„Deze tijd brengt van oudsher Heineken
Bokbier", en gedurende deze tijd kun
nen detaillist en horeca-ondernemer in
haken op de verschillende acties die
rondom dit traditioneel gebrouwen bier
gevoerd worden. Op pagina 8 en 9 leest
u alle bijzonderheden.
Gerst is door de eeuwen heen een van
de grondstoffen geweest voor de berei
ding van bier. De heer V. J. Aalbers van
Heineken, specialist op het gebied van
gerst en mout, dook voor u in de historie
en vertelt op pagina 13 tot en met 15 de
ontwikkeling van de gerstcultuur. De fo
to op pagina 12 is gemaakt in Kapelle
(Zeeland) op een perceel van Koninklijk
Kweekbedrijf en Zaadhandel D. J. van
der Have B.V., die ons de opname in
bruikleen afstond.
De heer J. Reppel bezocht in het kader
van de rubriek Horeca onderweg het
K.N.V.B.-Sportcentrum in Zeist. Geen
horecabedrijf in de letterlijke zin van het
woord, maar wel een gastvrij onderko
men voor zowel de mensen uit de sport
wereld als voor het bedrijfsleven. Zie
pagina 25 tot en met 27.
Tap en Schap is een tweemaandelijkse
uitgave van Heineken voor de
Nederlandse markt.
Redactie:
W. J. Bruggeman (hoofdredacteur)
mej. P A. M. Reijnders.
Vaste medewerkers: W. J. Hoeben,
M. P. J. van Soest.
Redactiecommissie:
mej. H. D. van den Steenhoven,
J. F. B. Houthuys, A. C. M. Jonkers,
D. Marck, J. A. Vleghert.
Redactieadres: Postbus 28, Amsterdam.
Tel 020-70 22 83, 70 21 72
Bij de voorpagina: „Het assortiment waar
muziek in zit," was het thema van
Heineken tijdens de Slijtersvakblad 1977.
Dit werd benadrukt door het kwartet „de
Romances"
Bij de achterpagina: Tijdens het
bloemencorso in Leersum behaalde de
Ford Classic van Heineken een eervolle
derde plaats Zie ook pagina 31
De bouwkundigen van het Heineken
Bouwbureau nemen u dit keer mee naar
Hotel Central in Den Bosch. Hoe dit hotel
uitgroeide tot een van de markante pun
ten van de Bossche Markt leest u op pa
gina 28 en 29 in de rubriek Leven in de
bouwerij.
25
28
30
32
Gedeelte van de Heineken stand
op de Slijtersvakbeurs
Inhoud/colofon
Start Wijn Groep Nederland B.V.
Slijtersvakbeurs 1977
Uitbreiding Lekkerland Noord
Oost
Deze tijd brengt van oudsher
Heineken Bokbier
Blijf blij met bier in plastic krat
Categorievermelding bier
Gerst, belangrijke grondstof voor
de bereiding van bier
Parlant du vin (9)
Kijkje in de keuken bij Frans Kuil
F.C. Groningen in een nieuwe
behuizing?
Met de „Time is money" op de
Maas
De-met-Hoppe-voel-je-je-mens-
actie nummer 5;
Bokma wedstrijd voor de consu
ment
Horeca onderweg
Leven in de bouwerij
Nieuws allerlei
De Heineken Ford Classic tijdens
het bloemencorso in Leersum
2
3
4
7
8
10
11
12
16
18
20
22
24
jXJUl. JC±J\ iïZiS /iAXV
pa