HOTEL CENTRAL D en .D CDSC, Inlichtingen bi) de gewestelijke verkoopkantoren De coffeeshop gezien vanuit de hal Markt- zijde). In het centrum van Den Bosch, aan de karakteristieke Markt, neemt Hotel Cen tral door zijn grootte, uiterlijk en ver hoogd gelegen terras een opvallende plaats in. Achter de fagade van ongeveer twintig meter hoogte bevindt zich een all round horecabedrijf van circa 1100 vierkante meter. Hotel Central is nu gekomen aan het einde van de laatste fase van een driejarenplan, waarin het grondig gere noveerd, belangrijk uitgebreid en op een hoger peil gebracht werd. De verwezen lijking van de plannen, die door het Hei- neken Bouwbureau samen met eige naar/directeur T Rademaker werden ontwikkeld en begeleid, vergden een in vestering van ongeveer viereneenhalf- miljoen gulden en een flinke dosis energie van een team van het Bouwbu reau, waarbij het aannemersbedrijf Van Eijkelenburg als projectontwikkelaar van de nieuwbouw, een belangrijke schakel is geweest. De eerste fase startte in 1974. Deze fase bestond uit het renoveren van het res taurant ,,de Leeuwenborgh", het inbou wen van de hotelbar „de Moriaen" en het verbeteren van de zaalaccommoda tie. café. Dit werd gesplitst in een café-ge deelte en een petit-restaurant met een nieuw uitgiftebuffet en een open af- werkkeuken. Het entresol werd omge bouwd tot wat nu Jachtzaal heet en het voormalige kantoor met de receptie werd benut voor het inrichten van een coffeeshop. Het resultaat is nu een all round horeca bedrijf met een uitgebreid scala van mo gelijkheden. Centraal door het bedrijf loopt van Markt naar Burg. Loeffplein een corridor met Hotelreceptie met lounge. Doorkijkje vanuit het petit-restaurant naar open keuken en uitgiftebuffet. In april 1975 werd na een relatief lange voorbereidingstijd met de tweede fase begonnen door de sloop van de achter- bouw en het aanbouwen van een zeven verdiepingen tellende luxe hotelvleugel met 55 hotelkamers, vijf zalen (totaal 265 m2), receptie, lounge en dienstruimte. De opening van deze nieuwbouw vond na een zeer korte bouwtijd van tien maanden plaats op 20 februari 1976. Doordat nu de dienstingang, kantoor, zalenentree en hotel aan de zijde van het Burg. Loeffplein gesitueerd liggen, werd een betere routing van zowel goederen als gasten verkregen. Dit vereiste een aanpassing van de keu ken in het souterrain. Tevens moesten er op verschillende niveaus verbindingen komen van het nieuwe naar het oude hotel. De derde fase, die nu als beëin digd kan worden beschouwd, begon in het najaar van 1976 en bestond uit het geheel renoveren van het bestaande vele aan derden verhuurde vitrines Vanuit deze gang zijn bereikbaar: Het café met terras (respectievelijk 110 en 38 m2) In het café zijn zoveel mogelijk nostal gische elementen bewaard gebleven Mede door de mahoniehouten betimme ring en het warme tapijt wil dit café „de gezellige huiskamer van Den Bosch" zijn. De coffeeshop (32 m2) De coffeesnop wordt gekarakteriseerd door de materiaaltoepassing van schoon metselwerk, ruw stucwerk, eiken balken, siersmeedwerk en een open haard. Zij beoogt een overloopfunctie te vervullen voor zowel het café als het pe tit-restaurant (en ontbijtzaal). Het petit-restaurant (40 m2) Er is een relatie tussen het petit-res taurant met de fraai afgewerkte open

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1977 | | pagina 28