vele ider kma et. <en, Het het be- van bal van s er de IOU- aan be- /aar i de me- ge laat inschrijven voor een volledige ver zorging per etmaal betaalt daarvoor ƒ80,-, doch dan kan hij wel beschikken over een éénpersoonskamer. Voor een personen. Reservering op basis van één tweepersoonskamer wordt ƒ67,50 per etmaal en voor een driepersoonskamer ƒ62,50 in rekening gebracht. De gasten, behorende tot een sportorganisatie of sportvereniging, genieten een korting van ƒ2,50 op bovengenoemde prijzen. Op basis van logies met ontbijt is de prijs bepaald op ƒ39,75, terwijl de bij de sport betrokken gasten daarvoor ƒ34,50 beta len. Voor de bezoekers die alleen ge bruik maken van een lunch of diner wordt een eenheidsprijs gehanteerd. Een lunch krijgt men opgediend voor ƒ11,75, terwijl een diner wordt geser veerd voor ƒ23,50. In het sportcentrum kan niet a la carte gegeten worden, maar men is wel bereid om voor groepen, indien aangevraagd, de menu's aan te passen. Doorkijkje in de recreatiezaal van het woon- paviijoen. De sportorganisaties leveren het meren deel van het gastenbestand. Ten op zichte van de gasten uit het bedrijfsleven is de verhouding momenteel 65:35. De huidige bezettingsgraad van de standaardaccommodatie bedraagt 60 procent, terwijl die van het hotel uitkomt op 50 procent, waaruit mag worden af geleid, dat men nog steeds in staat is nieuwe gasten uit de sport of het be drijfsleven te begroeten. Het gehele horecagebeuren in het sportcentrum reikt momenteel tot een jaaromzet van ƒ1.500.000,-. Daarvoor verantwoordelijk is de horeca-manager, die wordt bijgestaan door drie koks, vijf medewerkers voor het buffet en de be diening, vier personeelsleden voor de algemene dienst en zeven vrouwelijke huishoudelijke hulpen. Dit werknemers bestand wordt bij grote partijen of bij eenkomsten eventueel aangevuld met part-time-medewerkers. De heer A. Eg berts is belast met de financiële ver werking van het geheel en de reserve ringen. Als horeca-manager is aangesteld de 32-jarige heer F Wagenaar uit IJssel- stein. Op 18 juli jl. trad hij in dienst van het sportcentrum. Na de lagere school doorliep hij de HBS in zijn geboortestad De imposante sporthal van buitenaf gezien. Hengelo (Ov.) om vervolgens zijn talen kennis te vergroten op de horeca-talen- school in Zwitserland. Daarna volgde hij de leergangen van de kokschool in Groningen om ten slotte zijn horecastu- die te vervolmaken op de hogere hotel school in Maastricht. Hij was toen 22 jaar. De heer Wagenaar begon zijn ho- recaloopbaan bij de grote restaurantke ten Mövenpick. Hiervoor werkte hij vijf jaar in Zwitserland (Genève) en twee jaar in Duitsland (Frankfurt en Mul- heim/Ruhr). Hij deed bij dat concern een ruime ervaring op in de keuken, het restaurantwezen, bij de civiele dienst en op de afdeling inkoop. In die jaren werk te hij zich op tot restaurant-directeur. In Nederland teruggekeerd, werkte hij enige jaren als bedrijfsleider onder an dere bij hotel-restaurant „Het Hoge Duin" in Wijk aan Zee, en als directeur bij een gerenommeerd wegrestaurant. De heer Wagenaar, die vooral een grote belangstelling aan de dag legt voor het keukenwerk en gaarne bereid is, indien nodig, om de keukenbrigade met eigen De grote bedrijfskeuken van het woonpaviljoen. mankracht te versterken, voelde zich al op vrij jeugdige leeftijd aangetrokken tot het horecavak. Tijdens zijn HBS-tijd was hij op de vrije ogenblikken meestentijds te vinden in de keuken van het Hengelo se hotelrestaurant van zijn helaas veel te vroeg overleden vriend Jan Berend Bol huis, met wie hij graag had willen sa menwerken. Als eerste taak in zijn nieu we functie heeft de heer Wagenaar voor ogen om te komen tot een verbetering van het inkoopbeleid, maar ook een ge varieerde menu-keuze met meer visge rechten heeft zijn volledige aandacht. De poorten van het sportcentrum, dat primair bestemd is voor de voetbalsport, staan ook wijd open voor de men sen uit andere takken van sport en voor het bedrijfsleven. Allen worden in een rustieke omgeving met een moderne behuizing voortreffe lijk verzorgd en de eerste kennismaking met het sportcentrum wordt veelal be sloten met een enthousiast: „Wij komen hier graag nog eens terug." J. REPPEL

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1977 | | pagina 27