vele
ider
kma
et.
<en,
Het
het
be-
van
bal
van
s er
de
IOU-
aan
be-
/aar
i de
me-
ge
laat inschrijven voor een volledige ver
zorging per etmaal betaalt daarvoor
ƒ80,-, doch dan kan hij wel beschikken
over een éénpersoonskamer. Voor een
personen. Reservering op basis van één
tweepersoonskamer wordt ƒ67,50 per
etmaal en voor een driepersoonskamer
ƒ62,50 in rekening gebracht. De gasten,
behorende tot een sportorganisatie of
sportvereniging, genieten een korting
van ƒ2,50 op bovengenoemde prijzen.
Op basis van logies met ontbijt is de prijs
bepaald op ƒ39,75, terwijl de bij de sport
betrokken gasten daarvoor ƒ34,50 beta
len. Voor de bezoekers die alleen ge
bruik maken van een lunch of diner
wordt een eenheidsprijs gehanteerd.
Een lunch krijgt men opgediend voor
ƒ11,75, terwijl een diner wordt geser
veerd voor ƒ23,50.
In het sportcentrum kan niet a la carte
gegeten worden, maar men is wel bereid
om voor groepen, indien aangevraagd,
de menu's aan te passen.
Doorkijkje in de recreatiezaal van het woon-
paviijoen.
De sportorganisaties leveren het meren
deel van het gastenbestand. Ten op
zichte van de gasten uit het bedrijfsleven
is de verhouding momenteel 65:35. De
huidige bezettingsgraad van de
standaardaccommodatie bedraagt 60
procent, terwijl die van het hotel uitkomt
op 50 procent, waaruit mag worden af
geleid, dat men nog steeds in staat is
nieuwe gasten uit de sport of het be
drijfsleven te begroeten.
Het gehele horecagebeuren in het
sportcentrum reikt momenteel tot een
jaaromzet van ƒ1.500.000,-. Daarvoor
verantwoordelijk is de horeca-manager,
die wordt bijgestaan door drie koks, vijf
medewerkers voor het buffet en de be
diening, vier personeelsleden voor de
algemene dienst en zeven vrouwelijke
huishoudelijke hulpen. Dit werknemers
bestand wordt bij grote partijen of bij
eenkomsten eventueel aangevuld met
part-time-medewerkers. De heer A. Eg
berts is belast met de financiële ver
werking van het geheel en de reserve
ringen.
Als horeca-manager is aangesteld de
32-jarige heer F Wagenaar uit IJssel-
stein. Op 18 juli jl. trad hij in dienst van
het sportcentrum. Na de lagere school
doorliep hij de HBS in zijn geboortestad
De imposante sporthal van buitenaf gezien.
Hengelo (Ov.) om vervolgens zijn talen
kennis te vergroten op de horeca-talen-
school in Zwitserland. Daarna volgde hij
de leergangen van de kokschool in
Groningen om ten slotte zijn horecastu-
die te vervolmaken op de hogere hotel
school in Maastricht. Hij was toen 22
jaar. De heer Wagenaar begon zijn ho-
recaloopbaan bij de grote restaurantke
ten Mövenpick. Hiervoor werkte hij vijf
jaar in Zwitserland (Genève) en twee jaar
in Duitsland (Frankfurt en Mul-
heim/Ruhr). Hij deed bij dat concern
een ruime ervaring op in de keuken, het
restaurantwezen, bij de civiele dienst en
op de afdeling inkoop. In die jaren werk
te hij zich op tot restaurant-directeur. In
Nederland teruggekeerd, werkte hij
enige jaren als bedrijfsleider onder an
dere bij hotel-restaurant „Het Hoge
Duin" in Wijk aan Zee, en als directeur
bij een gerenommeerd wegrestaurant.
De heer Wagenaar, die vooral een grote
belangstelling aan de dag legt voor het
keukenwerk en gaarne bereid is, indien
nodig, om de keukenbrigade met eigen
De grote bedrijfskeuken van het woonpaviljoen.
mankracht te versterken, voelde zich al
op vrij jeugdige leeftijd aangetrokken tot
het horecavak. Tijdens zijn HBS-tijd was
hij op de vrije ogenblikken meestentijds
te vinden in de keuken van het Hengelo
se hotelrestaurant van zijn helaas veel te
vroeg overleden vriend Jan Berend Bol
huis, met wie hij graag had willen sa
menwerken. Als eerste taak in zijn nieu
we functie heeft de heer Wagenaar voor
ogen om te komen tot een verbetering
van het inkoopbeleid, maar ook een ge
varieerde menu-keuze met meer visge
rechten heeft zijn volledige aandacht.
De poorten van het sportcentrum, dat
primair bestemd is voor de voetbalsport,
staan ook wijd open voor de men
sen uit andere takken van sport en voor
het bedrijfsleven.
Allen worden in een rustieke omgeving
met een moderne behuizing voortreffe
lijk verzorgd en de eerste kennismaking
met het sportcentrum wordt veelal be
sloten met een enthousiast: „Wij komen
hier graag nog eens terug."
J. REPPEL