Snelgroeiende party- en cateringservice vanuit nieuw bedrijfspand. De koel- en diepvriescellen in de keuken. Een van de koks toont trots de koud opgemaakte zalm (saumon en bellevue). vijftig personeelsleden. Het werkterrein, dat nu de provincies Zuid-Holland en Vanuit de nieuwe behuizing wordt het nu ook mogelijk warme maaltijden (met voorlopig een menu van drie gangen) te verzorgen voor tehuizen, wijk- en be jaardencentra. Met zijn reclame richt het jonge bedrijf zich periodiek via keurig verzorgde mailings tot alle bedrijven, in stellingen en dergelijke met meer dan party-coördinator Dick van der Ende. Rechts boven het planningbord. met behulp waarvan de werkzaamheden van de serveersters wor den ingedeeld. voorbeeld een grote oliemaatschappij voor wie wij een diner verzorgen, tot het niet geringe aantal van zestienhonderd bezoekers van de receptie ter gelegen heid van het 125-jarig bestaan van de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging De Maas. „Het komt meermalen voor," ver volgt onze kok-gastheer, „dat bedrijven die moeite met of geen ervaring in het organiseren van bepaalde evenementen hebben, vragen of wij ook dit gedeelte voor onze rekening willen nemen. In zo'n geval maken wij een compleet draaiboek voor het totale gebeuren. Vaak komt worden, persoonlijk en tot een maximum van vijf stuks. Met een gehuurde bus en dertig medewerkers werd ook dit „kar wei" geklaard. Ook op het culinaire vlak heeft het bedrijf vele en grote mogelijkheden. Het aantal personen, voor wie een keur aan warme gerechten bereid kan worden, ligt op vijfhonderd. De capaciteit voor koude gerechten bedraagt het drievoudige daarvan. Ook de dranken, waaronder bier en gedistilleerd van ons concern een belangrijke plaats innemen, beho ren veelal tot het te leveren pakket Bij Frans Kuil Party- en Cateringservice gaan op jaarbasis aardige hoeveelheden om Ter illustratie een paar leuke cijfers van het afgelopen jaar: 100.000 koude en warme bitterhapjes, 20.000 warme maaltijden, koud buffet voor 15.000 per sonen en van de meest gevraagde dranken in totaal 130.000 glazen: bier, sherry, wijn en jenever. Klanten Over de verschillende soorten afnemers zegt Frans Kuil: „De particulieren zijn voor ons een belangrijke, maar zeker niet de grootste groep. Ónze opdrachten komen voor het overgrote deel uit de bedrijfs- en restaurantwereld. We leve ren niet rechtstreeks aan kantines, maar wel aan kantine-cateringbedrijven, waarvoor we datgene verzorgen, wat net buiten hun mogelijkheden valt. Hetzelf de geldt voor de restaurantbedrijven." Gezicht op het front van het nieuwe pand Uitbreiding naar voren is mogelijk. vijftig personeelsleden. Het werkterrein dat nu de provincies Zuid-Holland en Utrecht omvat, zal worden uitgebreid met Zeeland en Noord-Brabant. „Af standen zijn echter geen bezwaar en desgewenst leveren we door heel Ne derland," zegt de jonge eigenaar van het bedrijf dat nu voor rond een miljoen gul den per jaar omzet. Onze kok/gastheer-in-het-groot zwaait uiteindelijk wel de scepter in de keuken, maar aan het zelf hanteren van de polle pel komt hij nauwelijks meer toe. „Ik sta wel 'ns een avond in de keuken, dat vind ik hartstikke leuk. Experimenteren doe ik bijzonder graag, daarin leg ik mijn ziel en zaligheid." Wat hem de meeste voldoening geeft? Frans Kuil: „Als je halverwege een feest ziet, dat het goed draait en dus geslaagd is, dan denk je: Dat hebben wij ver zorgd... En dan vallen alle zorgen van je af." Ook bij het transport loopt alles op rolletjes. De containers met koude (of met warme) ge rechten kunnen eenvoudig in en uit de wa gens gereden worden. daarin de ontvangst van prominente persoonlijkheden voor. Leden van het Koninklijk Huis waren de eregasten op verscheidene party's, die door ons zijn verzorgd," meldt Frans Kuil met lichte trots. Bij de opening in aanwezigheid van het Zweedse koninklijk paar van de nieuwe Sandvik-gebouwen in Schiedam waren de organisatie én de culinaire verzorging in handen van Frans en zijn medewerkers. Het schriftelijke compliment hiervoor vormt een van de vele bedankbrieven en re commandaties. Van A tot Z Bij die organisatie komen de meest uiteenlopende zaken aan de orde: van meubilair, vloerbedekking, aankleding podium, bloemen, tot een orkest en vuurwerk toe. In zijn service-verlening gaat Frans Kuil hael ver, tot het (bijna) onmogelijke. Eens, toen bij de organisatie voor een groep van 150 mensen ook de toe gangskaarten voor „een avond Toon Hermans" waren inbegrepen, bleek dat de kaarten uitsluitend afgehaald konden

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1977 | | pagina 19