Snelgroeiende
party- en cateringservice
vanuit
nieuw bedrijfspand.
De koel- en diepvriescellen in de keuken. Een van de koks toont trots de koud opgemaakte zalm
(saumon en bellevue).
vijftig personeelsleden. Het werkterrein,
dat nu de provincies Zuid-Holland en
Vanuit de nieuwe behuizing wordt het nu
ook mogelijk warme maaltijden (met
voorlopig een menu van drie gangen) te
verzorgen voor tehuizen, wijk- en be
jaardencentra. Met zijn reclame richt het
jonge bedrijf zich periodiek via keurig
verzorgde mailings tot alle bedrijven, in
stellingen en dergelijke met meer dan
party-coördinator Dick van der Ende. Rechts
boven het planningbord. met behulp waarvan
de werkzaamheden van de serveersters wor
den ingedeeld.
voorbeeld een grote oliemaatschappij
voor wie wij een diner verzorgen, tot het
niet geringe aantal van zestienhonderd
bezoekers van de receptie ter gelegen
heid van het 125-jarig bestaan van de
Koninklijke Roei- en Zeilvereniging De
Maas. „Het komt meermalen voor," ver
volgt onze kok-gastheer, „dat bedrijven
die moeite met of geen ervaring in het
organiseren van bepaalde evenementen
hebben, vragen of wij ook dit gedeelte
voor onze rekening willen nemen. In zo'n
geval maken wij een compleet draaiboek
voor het totale gebeuren. Vaak komt
worden, persoonlijk en tot een maximum
van vijf stuks. Met een gehuurde bus en
dertig medewerkers werd ook dit „kar
wei" geklaard.
Ook op het culinaire vlak heeft het bedrijf
vele en grote mogelijkheden. Het aantal
personen, voor wie een keur aan warme
gerechten bereid kan worden, ligt op
vijfhonderd. De capaciteit voor koude
gerechten bedraagt het drievoudige
daarvan. Ook de dranken, waaronder
bier en gedistilleerd van ons concern
een belangrijke plaats innemen, beho
ren veelal tot het te leveren pakket
Bij Frans Kuil Party- en Cateringservice
gaan op jaarbasis aardige hoeveelheden
om Ter illustratie een paar leuke cijfers
van het afgelopen jaar: 100.000 koude
en warme bitterhapjes, 20.000 warme
maaltijden, koud buffet voor 15.000 per
sonen en van de meest gevraagde
dranken in totaal 130.000 glazen: bier,
sherry, wijn en jenever.
Klanten
Over de verschillende soorten afnemers
zegt Frans Kuil: „De particulieren zijn
voor ons een belangrijke, maar zeker
niet de grootste groep. Ónze opdrachten
komen voor het overgrote deel uit de
bedrijfs- en restaurantwereld. We leve
ren niet rechtstreeks aan kantines, maar
wel aan kantine-cateringbedrijven,
waarvoor we datgene verzorgen, wat net
buiten hun mogelijkheden valt. Hetzelf
de geldt voor de restaurantbedrijven."
Gezicht op het front van het nieuwe pand
Uitbreiding naar voren is mogelijk.
vijftig personeelsleden. Het werkterrein
dat nu de provincies Zuid-Holland en
Utrecht omvat, zal worden uitgebreid
met Zeeland en Noord-Brabant. „Af
standen zijn echter geen bezwaar en
desgewenst leveren we door heel Ne
derland," zegt de jonge eigenaar van het
bedrijf dat nu voor rond een miljoen gul
den per jaar omzet.
Onze kok/gastheer-in-het-groot zwaait
uiteindelijk wel de scepter in de keuken,
maar aan het zelf hanteren van de polle
pel komt hij nauwelijks meer toe. „Ik sta
wel 'ns een avond in de keuken, dat vind
ik hartstikke leuk. Experimenteren doe ik
bijzonder graag, daarin leg ik mijn ziel en
zaligheid."
Wat hem de meeste voldoening geeft?
Frans Kuil: „Als je halverwege een feest
ziet, dat het goed draait en dus geslaagd
is, dan denk je: Dat hebben wij ver
zorgd... En dan vallen alle zorgen van je
af."
Ook bij het transport loopt alles op rolletjes.
De containers met koude (of met warme) ge
rechten kunnen eenvoudig in en uit de wa
gens gereden worden.
daarin de ontvangst van prominente
persoonlijkheden voor. Leden van het
Koninklijk Huis waren de eregasten op
verscheidene party's, die door ons zijn
verzorgd," meldt Frans Kuil met lichte
trots. Bij de opening in aanwezigheid
van het Zweedse koninklijk paar van
de nieuwe Sandvik-gebouwen in
Schiedam waren de organisatie én de
culinaire verzorging in handen van
Frans en zijn medewerkers. Het
schriftelijke compliment hiervoor vormt
een van de vele bedankbrieven en re
commandaties.
Van A tot Z
Bij die organisatie komen de meest
uiteenlopende zaken aan de orde: van
meubilair, vloerbedekking, aankleding
podium, bloemen, tot een orkest en
vuurwerk toe.
In zijn service-verlening gaat Frans Kuil
hael ver, tot het (bijna) onmogelijke.
Eens, toen bij de organisatie voor een
groep van 150 mensen ook de toe
gangskaarten voor „een avond Toon
Hermans" waren inbegrepen, bleek dat
de kaarten uitsluitend afgehaald konden