Bistro La Boraque, Krimpen aan ae IJssel OqO° htmgen bij de gewestelijke verkoopkantoren /n de Krimpenerwaard gelegen in het groene hart van Holland neemt Krimpen aan de IJssel al sinds 700 jaar een bedrijvige plaats in door z'n si tuering aan Hollandse IJssel waar deze uitmondt in de Lek. Tal van scheepswerven met hun toele veringsindustrieën zijn hier gevestigd. Na de bouw van de Algerabrug in 1952 werd Krimpen ook een ideale vestigings plaats voor forensen uit Rotterdam. Krimpen maakt dan ook een snelle groei door: van 3200 inwoners in 1952 tot 21000 anno 1977. De groei in aantal en kwaliteit van de horecabedrijven bleef hierbij achter. Het valt dan ook niet te verwonderen dat, toen er in het winkelcentrum een een heid van 100 m2 vrij kwam, dit onmid dellijk werd erkend als een goed .ver kooppunt voor horeca. De heer P. T. P. van Ee, die reeds in Rotterdam een goed iopende bistro heeft, koos voor hetzelfde type in Krimpen. olielampjes met daarboven speciaal ge construeerde armaturen die door middel van dimmers zowel drankwettelijke ver lichting als sfeerverlichting kunnen brengen. De zeer compacte open keuken blijkt in staat bij volle tafelbezetting (vijftig plaat sen) toch alles bij te kunnen houden. De geïnstalleerde airconditioningsinstalla tie zorgt voor een aangenaam klimaat. Gezicht vanuit de bistro op de bar. keuken als zadeldak worden uitgevoerd. Als materiaal werden hiervoor Nopriet pla ten gekozen van 5 centimeter dik, die door een speciaal procédé een brand werendheid van 90 minuten verkregen. Bovendien werd hiermee de dakisolatie zeer verbeterd. De vloerconstructie van Kwaaitaal-elementen diende op twee plaatsen te worden versterkt, waarna over de uiteindelijke vormgeving en in deling kon worden nagedacht. De indeling De langgerekte vorm van het pand en de wens om een min of meer besloten bistro gedeelte en een cafégedeelte te exploi teren leidde tot een Z-vormige indeling. .LliiHilfHliiimiHnmiuiHiuviiinmmniuH.uiiiiufn Aan de expeditiezijde een magazijntje met aansluitend de keuken van 13 m2. Aan de tegenoverliggende zijde is de entree met toilettengroep gesitueerd. Daartussen ligt het drankenbuffet in de vorm van een waterput. Het interieur Teneinde de aankleding van het bedrijf zoveel mogelijk naar eigen idee te reali seren reisden de heer en mevrouw Van Ee langs veld, bos en beemd om tafels, stoelen, kasten en accessoires te verza melen. Mede door de hierdoor vergaar de hoeveelheid „boerenantiek" is een stijlvol geheel ontstaan in een nostalgi sche sfeer. De tafelverlichting bestaat uit Verbouwingsplannen Bij voorbaat stond vast dat het bedrijf er na realisering ,,oud" uit moest zien en op een stal of schuur moest lijken. Het werd uiteindelijk een schuur (la baraque). Het dak van de schuur kon in verband met de beschikbare hoogte niet geheel Het bistro-gedeelte met links de waterput".

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1977 | | pagina 29