Het echtpaar Van Dinteren met zoon Ron. zaak ook nog eens plaats wordt geboden aan 22 gas ten. Richard en Emmy, die vele jaren hebben gewerkt (een werkweek van 100 uur was heel normaal) besloten ook het patroon van de ope ningstijden te herzien. Met uitzondering van de dinsdag, is het bedrijf dagelijks ge opend van zeven uur 's a- vonds tot één uur 's nachts, maar op zaterdag gaat om drie uur en op zondag om één uur 's middags de knip al van na, een pittig vrouwtje, is al zeventien jaar in vaste dienst werkzaam bij de familie Van Dinteren, waar zij naast het barwerk ook een bijzonder gewaardeerde huishoude lijke kracht is. Ondanks de vele bezoekers blinkt en glimt alles in het bedrijf iedereen tegemoet. Je kunt er als het ware van de grond eten en de ambtenaren van de drank- en warenwet noemen het bedrijf dikwijls als een voorbeeld voor iedere horeca-onderne- mer. De bieromzet bedraagt momenteel 700 hl per jaar en Buitenaanzicht van het bedrijf. de regionale biertapwedstrij den. Zelf heeft hij daar ook negentien maal aan meege daan. Daarvan werd hij acht maal regionaal kampioen en eindigde hij tien maal als tweede of derde. In de strijd om het Nederlands kam pioenschap reikte hij een maal tot een tweede en een maal tot een derde plaats. Zoon Ron, nog maar net 18 jaar en na een Mavo-oplei ding thans studerend aan de horecavakschool in Breda, blinkt bij het tappen en be handelen van bier al even zeer uit als zijn vader. Twee maal deed hij mee in de strijd om het regionaal kampioen schap en beide malen werd hij eerste. Tijdens de na tionale biertapwedstrijden in Amsterdam bereikte hij een eervolle zevende plaats. Ge zien de liefde die ook hij voor het horecavak heeft, behoeft het geen betoog, dat Ron de toekomstige ondernemer zal worden van het bedrijf. Voor het echtpaar Van Dinte ren is er altijd weinig ruimte overgebleven voor het uitoe fenen van hobby's, daarvoor was en is het bedrijf te ar beidsintensief. Bovendien is Richard al tweeëntwintig jaar penningmeester van de ho- recabond voor Raamsdonks- veer en omgeving, een taak die ook de nodige tijd vergt. Maar deze voorbeeldige ho- reca-ondernemer blijft er op gewekt onder, omdat hij het leiden van zijn bedrijf nog steeds ziet als zijn grootste hobby. J. REPPEL realisering van het geheel, is deze alleszins verantwoord gebleken. In een ruimte van 85 m2, moest de stamtafel plaats maken voor een fraai uitgevoerde bar met 32 zit plaatsen, terwijl in het achterste gedeelte van de de deur. Voor het barwerk heeft de energieke onderne mer in de weekeinden hulp van enig ambulant personeel. Maar op die dagen maken ook zoon Ron, Emmy en Rina Nieuwenhuysen deel uit van het bedienend personeel. Ri- dat is mede een gevolg van het feit, dat er veel aandacht wordt geschonken aan de behandeling van dit produkt. Dagelijks worden de kranen met een sponsje gereinigd en iedere avond worden de bier leidingen op water gezet. Naast het Heineken bier treft men in het bedrijf ook het frisdrankenpakket van Vru- mona en het gedistilleerd merk Hoppe aan. Produkten, die hij al vele jaren betrekt van de Heineken dranken handel Priem-Eris in Breda. Vanwege zijn vakmanschap wordt Richard van Dinteren meer dan eens uitgenodigd om als jurylid op te treden bij

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1977 | | pagina 25