Het echtpaar Van Dinteren met
zoon Ron.
zaak ook nog eens plaats
wordt geboden aan 22 gas
ten. Richard en Emmy, die
vele jaren hebben gewerkt
(een werkweek van 100 uur
was heel normaal) besloten
ook het patroon van de ope
ningstijden te herzien. Met
uitzondering van de dinsdag,
is het bedrijf dagelijks ge
opend van zeven uur 's a-
vonds tot één uur 's nachts,
maar op zaterdag gaat om
drie uur en op zondag om één
uur 's middags de knip al van
na, een pittig vrouwtje, is al
zeventien jaar in vaste dienst
werkzaam bij de familie Van
Dinteren, waar zij naast het
barwerk ook een bijzonder
gewaardeerde huishoude
lijke kracht is. Ondanks de
vele bezoekers blinkt en glimt
alles in het bedrijf iedereen
tegemoet. Je kunt er als het
ware van de grond eten en de
ambtenaren van de drank- en
warenwet noemen het bedrijf
dikwijls als een voorbeeld
voor iedere horeca-onderne-
mer. De bieromzet bedraagt
momenteel 700 hl per jaar en
Buitenaanzicht van het bedrijf.
de regionale biertapwedstrij
den. Zelf heeft hij daar ook
negentien maal aan meege
daan. Daarvan werd hij acht
maal regionaal kampioen en
eindigde hij tien maal als
tweede of derde. In de strijd
om het Nederlands kam
pioenschap reikte hij een
maal tot een tweede en een
maal tot een derde plaats.
Zoon Ron, nog maar net 18
jaar en na een Mavo-oplei
ding thans studerend aan de
horecavakschool in Breda,
blinkt bij het tappen en be
handelen van bier al even
zeer uit als zijn vader. Twee
maal deed hij mee in de strijd
om het regionaal kampioen
schap en beide malen werd
hij eerste. Tijdens de na
tionale biertapwedstrijden in
Amsterdam bereikte hij een
eervolle zevende plaats. Ge
zien de liefde die ook hij voor
het horecavak heeft, behoeft
het geen betoog, dat Ron de
toekomstige ondernemer zal
worden van het bedrijf.
Voor het echtpaar Van Dinte
ren is er altijd weinig ruimte
overgebleven voor het uitoe
fenen van hobby's, daarvoor
was en is het bedrijf te ar
beidsintensief. Bovendien is
Richard al tweeëntwintig jaar
penningmeester van de ho-
recabond voor Raamsdonks-
veer en omgeving, een taak
die ook de nodige tijd vergt.
Maar deze voorbeeldige ho-
reca-ondernemer blijft er op
gewekt onder, omdat hij het
leiden van zijn bedrijf nog
steeds ziet als zijn grootste
hobby.
J. REPPEL
realisering van het geheel, is
deze alleszins verantwoord
gebleken. In een ruimte van
85 m2, moest de stamtafel
plaats maken voor een fraai
uitgevoerde bar met 32 zit
plaatsen, terwijl in het
achterste gedeelte van de
de deur. Voor het barwerk
heeft de energieke onderne
mer in de weekeinden hulp
van enig ambulant personeel.
Maar op die dagen maken
ook zoon Ron, Emmy en Rina
Nieuwenhuysen deel uit van
het bedienend personeel. Ri-
dat is mede een gevolg van
het feit, dat er veel aandacht
wordt geschonken aan de
behandeling van dit produkt.
Dagelijks worden de kranen
met een sponsje gereinigd en
iedere avond worden de bier
leidingen op water gezet.
Naast het Heineken bier treft
men in het bedrijf ook het
frisdrankenpakket van Vru-
mona en het gedistilleerd
merk Hoppe aan. Produkten,
die hij al vele jaren betrekt
van de Heineken dranken
handel Priem-Eris in Breda.
Vanwege zijn vakmanschap
wordt Richard van Dinteren
meer dan eens uitgenodigd
om als jurylid op te treden bij