ir-, i Restaurant Koelcel ,,RI CAMPARI CMMfflt) Terras Kijkje in de Sonia-zaat, vanuit de iiona-zaai Het bedrijf heeft een centrale hal met een balie en toiletten. Links van de in gang bevindt zich het café genaamd De Herberg. Op zeer drukke dagen wordt hier het zelfbedieningssysteem gehan teerd. Er is een buffet aanwezig, dat door middel van gordijnen eenvoudig geca moufleerd kan worden. In deze vorm wordt het café ook verhuurd als zaal voor het geven van recepties en derge lijke. Rechts van de ingang bevinden zich de overige zalen en het restaurant, waar tussen de ,,Old Bell" bar is geplaatst. De drie zalen kregen ieder de naam van een roos mee. Ilona, de grootste zaal (45 a 50 personen) sluit rechtstreeks aan de bar aan, maar kan daarvan gescheiden wor den door middel van schuifdeuren. So- nia, een tussenzaal, biedt plaats aan 30 tot 35 personen en de achterste zaal, Baccara, aan 40 tot 45 gasten. De Sonia-zaal is van de andere twee ge scheiden door middel van dikke rode vouwwanden. Al naar gelang de be hoefte kan deze zaal bij de andere ge trokken worden. En natuurlijk kan men het geheel als één grote zaal huren. Alle drie de zalen komen uit op een ter ras, dat grenst aan de prachtige rozen tuin van het Amstelpark. In het restaurant eet men a la carte. Een pianist geeft elke avond een extra di mensie aan de toch al zeer gezellige sfeer. Tijdens de lange zwoele avonden in de zomermaanden kunnen de gasten van hun diner genieten onder de met rozen overwoekerde pergola op het ter ras. De keuken is centraal geplaatst tussen de Herbergzaal en het restaurant. Het is een vrij grote, doelmatig ingerichte ruimte; niet alleen om aan alle exclusieve eisen voor een koud en warm buffet te kunnen voldoen, maar ook om de be langrijke functie te vervullen die het hele Smits concern heeft, namelijk die van de catering. De totale capaciteit van het Rosarium is 350 mensen, die bediend worden door 15 man vast personeel, indien nodig aangevuld met part-timers. Het bedrijf mikt op drie doelgroepen: de restaurantbezoekers, de partygasten en de parkbezoekers. Onder deze laatste categorie vallen de terrasgebruikers, die hier komen om een klein hapje te eten of alleen maar iets te drinken. Daarom is het café gescheiden van het restaurant en de zalen De Herberg, met rechts het buffet. Vooral de parkbezoekers maken druk gebruik van het terras aan de voorkant van het Rosa rium. Bij de inrichting is veel hout verwerkt. De meubilering bestaat voor een deel uit in klassieke stijl uitgevoerde Weense meu belen. Verder zorgen ronde banken in de hoeken voor een sfeervol, gezellig ge heel. Wij geloven dat het Rosarium op een toekomst zonder doornen kan rekenen. Er zijn zelfs al weer plannen voor een verdere uitbreiding! f-r+- Sonlazaal I Baccarazaal

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1977 | | pagina 23