ir-,
i
Restaurant
Koelcel
,,RI CAMPARI CMMfflt)
Terras
Kijkje in de Sonia-zaat, vanuit de iiona-zaai
Het bedrijf heeft een centrale hal met
een balie en toiletten. Links van de in
gang bevindt zich het café genaamd De
Herberg. Op zeer drukke dagen wordt
hier het zelfbedieningssysteem gehan
teerd. Er is een buffet aanwezig, dat door
middel van gordijnen eenvoudig geca
moufleerd kan worden. In deze vorm
wordt het café ook verhuurd als zaal
voor het geven van recepties en derge
lijke.
Rechts van de ingang bevinden zich de
overige zalen en het restaurant, waar
tussen de ,,Old Bell" bar is geplaatst. De
drie zalen kregen ieder de naam van een
roos mee. Ilona, de grootste zaal (45 a 50
personen) sluit rechtstreeks aan de bar
aan, maar kan daarvan gescheiden wor
den door middel van schuifdeuren. So-
nia, een tussenzaal, biedt plaats aan 30
tot 35 personen en de achterste zaal,
Baccara, aan 40 tot 45 gasten.
De Sonia-zaal is van de andere twee ge
scheiden door middel van dikke rode
vouwwanden. Al naar gelang de be
hoefte kan deze zaal bij de andere ge
trokken worden. En natuurlijk kan men
het geheel als één grote zaal huren.
Alle drie de zalen komen uit op een ter
ras, dat grenst aan de prachtige rozen
tuin van het Amstelpark.
In het restaurant eet men a la carte. Een
pianist geeft elke avond een extra di
mensie aan de toch al zeer gezellige
sfeer. Tijdens de lange zwoele avonden
in de zomermaanden kunnen de gasten
van hun diner genieten onder de met
rozen overwoekerde pergola op het ter
ras.
De keuken is centraal geplaatst tussen
de Herbergzaal en het restaurant. Het is
een vrij grote, doelmatig ingerichte
ruimte; niet alleen om aan alle exclusieve
eisen voor een koud en warm buffet te
kunnen voldoen, maar ook om de be
langrijke functie te vervullen die het hele
Smits concern heeft, namelijk die van de
catering.
De totale capaciteit van het Rosarium is
350 mensen, die bediend worden door
15 man vast personeel, indien nodig
aangevuld met part-timers.
Het bedrijf mikt op drie doelgroepen: de
restaurantbezoekers, de partygasten en
de parkbezoekers. Onder deze laatste
categorie vallen de terrasgebruikers, die
hier komen om een klein hapje te eten of
alleen maar iets te drinken. Daarom is
het café gescheiden van het restaurant
en de zalen
De Herberg, met rechts het buffet.
Vooral de parkbezoekers maken druk gebruik
van het terras aan de voorkant van het Rosa
rium.
Bij de inrichting is veel hout verwerkt. De
meubilering bestaat voor een deel uit in
klassieke stijl uitgevoerde Weense meu
belen. Verder zorgen ronde banken in de
hoeken voor een sfeervol, gezellig ge
heel.
Wij geloven dat het Rosarium op een
toekomst zonder doornen kan rekenen.
Er zijn zelfs al weer plannen voor een
verdere uitbreiding!
f-r+-
Sonlazaal I Baccarazaal