BVM-presentaties
8
Een glas wijn vormt een uitstekende combinatie bij fondue. Geef pa z'n pils bij de barbecue!
Een samenwerking op heel andere basis
heeft Heineken met het Bureau Voor
lichting Merkartikelen.
Dit bureau geeft onder meer gastlessen
aan huishoudscholen, waarbij het idee
„koken anders dan anders" met facet
ten als barbecue en fondue wordt belicht
onder het motto: thuis feestelijk uit eten.
In de periode van september 1976 tot en
met maart 1977 zijn ruim tweehonderd
gastlessen verzorgd. De gegevens voor
deze gastlessen worden gehaald bij ver
schillende bedrijven, die samen inhoud
geven aan informatie over afwisseling in
het dagelijkse menu.
De merken die hieraan meedoen zijn:
Becel, Bistro, Campina, Culinaria, Hak,
Heineken, Husqvarna, Knorr en Krom
menie. Door middel van vloeiend in el
kaar overlopende dia's en een tekst op
de geluidsband, worden de leerlingen
geïntroduceerd in de kunst van het an
ders dan anders koken. Allereerst krij
gen zij leuke informatie over het barbe
cuen, waarbij ruimte is opengelaten voor
Mevrouw S. Smit-de
Jong toont de leer
lingen een exem
plaar uit de zelf-
maak-barbecue-mo-
de.
wezigen uitlokt en beantwoordt en do
cumentatiemateriaal uitdeelt, zodat de
leerlingen zelf thuis het een en ander
rustig kunnen herlezen.
De gastlessen vallen bij de scholen uit
stekend in de smaak. Zozeer zelfs, dat
vaak aan het eind van het schooljaar
een fondue- of barbecueparty gegeven
wordt, die de leerlingen zelf voorberei-
derhoudende avond, waarbij de huis
vrouwen op een prettige manier attent
gemaakt worden op de produkten van
Heineken.
De aanpak van BVM is door haar per
soonlijke benadering uniek en daarom
een zinvolle aanvulling op reclame via
tijdschriften, radio en tv.
eigen creativiteit in de vorm van bijvoor
beeld zelf-maak-barbecue-mode: schor
ten, handschoenen, servetten enzo
voort.
Ook het ieder-z'n-eigen-minibarbecue-
idee, dat te realiseren is met één bloem
pot per leerling, werd enthousiast ont
vangen. De barbecue-mode is natuurlijk
gemakkelijk te veranderen in fondue
mode. Fondue is namelijk het volgende
aspect bij de presentatie. Hierbij worden
de leerlingen ook gewezen op de fondue
met behulp van bouillon (dat veel minder
vet is) in plaats van olie
Alle presentaties worden begeleid door
een gastlerares, die vragen bij de aan-
den. Zij kunnen dan natuurlijk gebruik
maken van alle door BVM gegeven
ideeën.
Naast de gastlessen op huishoudscho
len, worden ongeveer 275 presentaties
per jaar gegeven aan huisvrouwenver
enigingen. Op deze manier benadert
BVM in 1977 ruim 30.000 consumenten
met onze produkten.
Elk merk komt nu individueel aan de or
de en niet zoals in voorgaande jaren sa
men met een ander produkt.
Bij deze vorm van presentatie wordt
eveneens gebruik gemaakt van een au
dio-visual, ondersteund met een profes
sionele geluidsband. Natuurlijk bege
leidt een gastvrouw het geheel, zodat
ook hier sprake is van een gezellige, on-
Aandacht voor het
Heineken gedeelte
uit de BVM-presen-
tatie