MET
HEINEKEN
HET
LAND IN
so
Causerieën
7
De heer H. W. Nijen-
huis van Heineken
geeft een rondlei
ding door de brou
werij.
Met deze ingrediën
ten maakt u heerlijke
oosterse schotels.
Mevrouw H. M. Otten bezig aan de reusachti
ge pan mihoen.
waarbij de gastvrouw van de avond een
uiteenzetting geeft over de wetenswaar
digheden van de oosterse keuken. Hier
nemen uiteraard de produkten van Co-
nimex een belangrijke plaats in. Coni-
mex begon al vóór de Tweede Wereld
oorlog met de fabricage van de toen nog
weinig bekende rijsttafelartikelen Het
woord rijsttafel geeft overigens nogal
eens aanleiding tot spraakverwarring.
Een rijsttafel is in het Verre Oosten niets
anders dan de gebruikelijke warme
maaltijd waarvan het hoofdbestanddeel
rijst is. Het is dus niet van belang hoeveel
,,bij"gerechten er nog geserveerd wor
den. Een uitgebreide rijsttafel kan soms
wel uit twintig verschillende gerechten
bestaan! Naast de rijsttafel is uit het
Verre Oosten verder bekend de nasi go-
Nadat de Conimex-gastvrouw de huis
vrouwen heeft meegenomen naar oos
terse sferen, voert een Heineken verte
genwoordiger iedereen terug naar de
Lage Landen, waar het bier gebrouwen
wordt.
Onder het motto ,,Wat is bier eigenlijk",
geeft de vertegenwoordiger, ook weer
via dia's een rondleiding door de brou
werij, waarbij hij niet alleen vertelt hoe
het populaire pilsener gebrouwen wordt;
ook andere typen bier, zoals Oud Bruin,
Bokbier en Van Vollenhoven Stout ko
men aan de orde. En dan is natuurlijk de
glasbehandeling een heel belangrijk
punt. Ook op dit gebied krijgen de dames
enkele zeer nuttige tips.
De samenwerking tussen Conimex en
Heineken dateert al uit de jaren vijftig. In
die tijd is er heel wat veranderd; aan
vankelijk werden de presentaties ge
houden met behulp van flanelborden.
gen
Heineken treedt op verschillende ma
nieren met zijn produkten naar buiten
onder meer door het maken van reclame
via radio en televisie, door verkoopbe
vorderende activiteiten, maar ook door
informatieve presentaties, vaak samen
met andere merken. Zo zijn er bijvoor
beeld samen met Conimex, de Oosterse
keuken-kenner, causerieën voor huis
vrouwen. En via het Bureau Voorlichting
Merkartikelen worden gastlessen gege
ven aan huishoudscholen onder het
motto: anders dan anders eten. Tevens
staan voorlichtingsmiddagen voor huis
vrouwen op het programma.
Het zijn meestal (huis)vrouwen die een
causerie, georganiseerd door Conimex
en Heineken, meemaken. Allerlei vrou
wengroeperingen zijn erg geïnteres
seerd in zo'n presentatie; dat blijkt ook
wel uit het feit dat per maand ongeveer
dertig presentaties worden gegeven, en
dat daarbij per keer gemiddeld zeventig
vrouwen aanwezig zijn. De beide firma's
hebben dan ook een zeer onderhou
dende avond te bieden, waarbij hapje en
drankje aangenaam afgewisseld worden
met boeiende informatie.
Iedere causerie begint met een diaserie,
reng, bami en mihoen, welk laatste ge
recht de gastvrouw tijdens de presenta
tie ook bereidt. Zo kunnen de aanwezige
dames haar het mysterie van de berei
ding afkijken, en zelf proberen een oos
terse keukenprinses (kokki genoemd) te
worden. Bovendien kan iedereen het
door de gastvrouw klaargemaakte ge
recht proeven. Van die gelegenheid
wordt maar al te graag gebruik gemaakt!
En dan blijkt dat bij de mihoenschotel een
glas Heineken bier uitstekend smaakt.
Hierop plakte men de figuurtjes waar
mee het verhaal geïllustreerd werd. Pas
later besloten Conimex en Heineken
over te gaan op de veel modernere dia
serie. De presentaties zijn uitgegroeid
tot interessante causerieën, die op in
dringende wijze de aandacht van de
consument voor beider assortiment vra-
De mihoenschotel viel zeer in de smaak.