GARVEY SHERRY Fino DRY SHERRY Nu ook voor de Nederlandse horeca PRODUCED AND BOTTLED IN SPAIN SERVE CHILLED Leverancier voor de horeca- sector is Wijnhandel Reuchlin B.V., Postbus 1565, Rotter dam, tel. 010-269160. De wereldberoemde sherry van Garvey, die eind januari jongstleden door Heineken met succes op de thuisverbruik- markt werd geïntroduceerd, zal binnenkort ook zijn intrede doen in de horecasector. Vanaf 1 mei a.s. krijgt de Nederlandse horeca-ondernemer de mogelijkheid met de voortreffelijke sherry's van senor Garvey te gaan werken. Gezien het feit dat ook bij de sherrydrinkers buitenshuis steeds meer vraag naar en waardering voor de betere sherry bestaat, mag verwacht worden dat met name de specialiteiten serie van Garvey, naast de standaardreeks, in de horecawereld goed in het glas zal vallen. De specialiteiten van Garvey zijn: de zeer bekende San Patricio (Fino Dry - 12 jaar oud), Tio Guillermo (Amontillado Dry -12 jaar oud), Larga Vida (Oloro so Medium Dry -15 tot 20 jaar oud) en Flor de Jerez (Cream of Creams - 20 tot 25 jaar oud). Behalve de garantie op de uitstekende kwaliteit kan Wijnhan del Reuchlin B V. voor de beide series van Garvey een aan trekkelijke prijs in het vooruitzicht stellen. Bovendien geeft Reuchlin gedurende de introductiemaand mei bij elke fles uit de specialiteitenserie gratis een origineel, mondgeblazen Garvey sherryglas cadeau. Gedronken uit deze „copita" zullen deze 'specials' hun verfijnde smaak nog beter tot zijn recht doen komen. Enkele reacties uit horecakringen i&mi De copita, een origi neel mondgeblazen glas, waarin de sher ry van Garvey uit stekend tot zijn recht komt. De Boerenwagen, een van diegerenom- meerde vaderlandse bedrijven, praten we Egmond Binnen, 30 maart 77. In het met de heer P. Richardson over sherry, bijzonder sfeervolle boerderij-restaurant Bij hem zijn wij aan het goede adres! San Patricio BODEGAS SAN PATRICIO, 1780 JEREZ DE LA FRONTERA Hij is geïnteresseerd in werkelijk alle mogelijke dranken. Als kenner op het gebied van wijn en dus ook sherry is het hem niet ontgaan dat de smaak van het publiek zich meer en meer gaat richten op de drogere sherry's. In zijn eigen bedrijf, waar de vele, echte sherrydrinkers zich graag laten ver wennen, heeft hij die smaakverschui- ving al duidelijk geconstateerd. Gevraagd naarzijn mening over Garvey sherry en over de specialiteiten in het bijzonder, geeft de heer Richardson zijn waardering in niet mis te verstane gradaties ten beste. De Cream of Creams is voor hem „fabuleus, gran dioos'' Zijn hoogste persoonlijke appreciatie gaat echter uit naar de Amontillado, die hij „het einde" noemt en die hij heel hoog aanslaat. Op het gebied van de droge sherry's zal naar zijn mening de San Patricio bij het publiek dé favoriet worden, ge volgd door gezien het nog steeds grote aantal medium-drinkers- de Larga Vida. De Tio Guillermo (re)serveert onze gastheer voor de kenners, terwijl -een eveneens kleinere groep liefhebbers de cream sherry, de Flor de Jerez, op de vierde plaats zal positioneren, in zijn waardering voor de specialiteiten van Garvey staat de heer Richardson niet alleen. Enkele kenners onder zijn klanten keurden de topsherry's van Garvey en de eindconclusie, persoon lijke voorkeuren voor bepaalde typen nog buiten beschouwing gelaten, was onverdeeld gunstig. Hoe de produkten van sehor Garvey het in Nederland zullen doen? De heer Richardson ziet het wel zitten. En. voor zichzelf sprekend: „Ik durf volledig achter deze gentleman onder de sherry's te gaan staan!" Een duidelijke mening over de Garvey specialiteiten heeft ook de heer T Fagel van de kortgeleden met een Michelin Ster onderscheiden bistro Klein Paardeburg in Ouderkerk a/d Am- stel. .Een goed assortiment", vindt hij, en inderdaad een specialiteitenserie, want het zijn uitgesproken echte sherry's". Daarmee bedoelt hij dat men (het grote publiek) zich op deze sherry's zal moeten instellen nadat lang, te lang reeds, de smaak door grote hoe veelheden inferieure dranken is over spoeld. Met een „uitstekend" scoort de San Patricio ook bij hem zeer hoog. („Ik neem deze sherry zeker op in mijn assortiment"). De Larga Vida verwerft het predikaat „prima", terwijl de Flor de Jerez een perfecte cream sherry ge noemd wordt. De smaak van de Dry Amontillado, de Tio Guillermo, kan de heer Fagel niet zo waarderen, hij geeft duidelijk de voorkeuraan dedrieandere Garvey specialiteiten. Ook de klanten in de altijd volbezette bistro hebben kunnen kennismaken met de Garvey specialiteiten. Met een „Erg, erg lekker" kwam ook hun waardering duidelijk tot uitdrukking. 4

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1977 | | pagina 4