GARVEY SHERRY
Fino
DRY SHERRY
Nu ook voor de Nederlandse horeca
PRODUCED AND BOTTLED
IN SPAIN
SERVE CHILLED
Leverancier voor de horeca-
sector is Wijnhandel Reuchlin
B.V., Postbus 1565, Rotter
dam, tel. 010-269160.
De wereldberoemde sherry van Garvey, die eind januari
jongstleden door Heineken met succes op de thuisverbruik-
markt werd geïntroduceerd, zal binnenkort ook zijn intrede
doen in de horecasector.
Vanaf 1 mei a.s. krijgt de Nederlandse horeca-ondernemer
de mogelijkheid met de voortreffelijke sherry's van senor
Garvey te gaan werken.
Gezien het feit dat ook bij de sherrydrinkers buitenshuis
steeds meer vraag naar en waardering voor de betere sherry
bestaat, mag verwacht worden dat met name de specialiteiten
serie van Garvey, naast de standaardreeks, in de horecawereld
goed in het glas zal vallen.
De specialiteiten van Garvey zijn:
de zeer bekende San Patricio (Fino Dry - 12 jaar oud), Tio
Guillermo (Amontillado Dry -12 jaar oud), Larga Vida (Oloro
so Medium Dry -15 tot 20 jaar oud) en Flor de Jerez (Cream
of Creams - 20 tot 25 jaar oud).
Behalve de garantie op de uitstekende kwaliteit kan Wijnhan
del Reuchlin B V. voor de beide series van Garvey een aan
trekkelijke prijs in het vooruitzicht stellen. Bovendien geeft
Reuchlin gedurende de introductiemaand mei bij elke fles uit
de specialiteitenserie gratis een origineel, mondgeblazen
Garvey sherryglas cadeau. Gedronken uit deze „copita"
zullen deze 'specials' hun verfijnde smaak nog beter tot zijn
recht doen komen.
Enkele reacties uit horecakringen
i&mi
De copita, een origi
neel mondgeblazen
glas, waarin de sher
ry van Garvey uit
stekend tot zijn recht
komt.
De Boerenwagen, een van diegerenom-
meerde vaderlandse bedrijven, praten we
Egmond Binnen, 30 maart 77. In het met de heer P. Richardson over sherry,
bijzonder sfeervolle boerderij-restaurant Bij hem zijn wij aan het goede adres!
San Patricio
BODEGAS SAN PATRICIO, 1780
JEREZ DE LA FRONTERA
Hij is geïnteresseerd in werkelijk alle
mogelijke dranken. Als kenner op het
gebied van wijn en dus ook sherry
is het hem niet ontgaan dat de smaak
van het publiek zich meer en meer gaat
richten op de drogere sherry's. In zijn
eigen bedrijf, waar de vele, echte
sherrydrinkers zich graag laten ver
wennen, heeft hij die smaakverschui-
ving al duidelijk geconstateerd.
Gevraagd naarzijn mening over Garvey
sherry en over de specialiteiten in het
bijzonder, geeft de heer Richardson
zijn waardering in niet mis te verstane
gradaties ten beste. De Cream of
Creams is voor hem „fabuleus, gran
dioos'' Zijn hoogste persoonlijke
appreciatie gaat echter uit naar de
Amontillado, die hij „het einde" noemt
en die hij heel hoog aanslaat.
Op het gebied van de droge sherry's
zal naar zijn mening de San Patricio
bij het publiek dé favoriet worden, ge
volgd door gezien het nog steeds
grote aantal medium-drinkers- de Larga
Vida. De Tio Guillermo (re)serveert
onze gastheer voor de kenners, terwijl
-een eveneens kleinere groep liefhebbers
de cream sherry, de Flor de Jerez, op de
vierde plaats zal positioneren,
in zijn waardering voor de specialiteiten
van Garvey staat de heer Richardson
niet alleen. Enkele kenners onder zijn
klanten keurden de topsherry's van
Garvey en de eindconclusie, persoon
lijke voorkeuren voor bepaalde typen
nog buiten beschouwing gelaten, was
onverdeeld gunstig.
Hoe de produkten van sehor Garvey
het in Nederland zullen doen? De heer
Richardson ziet het wel zitten. En. voor
zichzelf sprekend: „Ik durf volledig
achter deze gentleman onder de sherry's
te gaan staan!"
Een duidelijke mening over de Garvey
specialiteiten heeft ook de heer T
Fagel van de kortgeleden met een
Michelin Ster onderscheiden bistro
Klein Paardeburg in Ouderkerk a/d Am-
stel. .Een goed assortiment", vindt hij,
en inderdaad een specialiteitenserie,
want het zijn uitgesproken echte
sherry's". Daarmee bedoelt hij dat men
(het grote publiek) zich op deze sherry's
zal moeten instellen nadat lang, te
lang reeds, de smaak door grote hoe
veelheden inferieure dranken is over
spoeld. Met een „uitstekend" scoort
de San Patricio ook bij hem zeer hoog.
(„Ik neem deze sherry zeker op in mijn
assortiment"). De Larga Vida verwerft
het predikaat „prima", terwijl de Flor
de Jerez een perfecte cream sherry ge
noemd wordt. De smaak van de Dry
Amontillado, de Tio Guillermo, kan de
heer Fagel niet zo waarderen, hij geeft
duidelijk de voorkeuraan dedrieandere
Garvey specialiteiten. Ook de klanten
in de altijd volbezette bistro hebben
kunnen kennismaken met de Garvey
specialiteiten. Met een „Erg, erg lekker"
kwam ook hun waardering duidelijk tot
uitdrukking.
4