HEINEKEN
en
AMSTEL
menu-
lichtbakken
Drank
'^■/TAMSTEL
In een verordening van het Bedrijfschap Horeca is wettelijk
geregeld, dat in en buiten het horecabedrijf een prijsaandui
ding voor dranken en gerechten aanwezig moet zijn. Binnen
het bedrijf kan dit geschieden door middel van een prijslijst aan
de wand of een prijslijst/menukaart op de tafels. Buiten het
bedrijf dient naast de toegangsdeur een prijslijst aanwezig te
zijn.
Naar de aanwezigheid van deze buiten-prijslijsten heeft de
Consumentenbond in 1976 een onderzoek ingesteld, waaruit
naar voren gekomen is, dat slechts bij twintig procent van de
horecabedrijven deze buiten-prijslijsten aanwezig èn over
eenkomstig de voorschriften van de verordening ingevuld wa
ren.
Teneinde de horecaondernemer gemakkelijk in de gelegen
heid te stellen aan de voorschriften te voldoen, is naast de
bestaande geplastificeerde prijslijsten een menulichtbak
voor de merken Heineken en Amstel ontwikkeld, die zich een
voudig laat plaatsen voor het raam of in een kastje aan de
buitengevel. De bak is voorzien van verlichting, terwijl er te
vens vijftig blanco menukaarten zijn bijgevoegd.
Bij de voorpagina: Hoppe heeft
een zeer zomerse actie bedacht:
de Hoppe barbecue-actie. Op
pagina 3 kunt u alle bijzonderhe
den hierover vinden.
Bij de achterpagina: De Cambri-
nuskelder van onze Bossche brou
werij heeft onlangs een wel zeer
exclusief cadeau ontvangen, de
Geinboom. Op pagina 14 en 15
wordt verteld hoe het allemaal tot
stand gekomen is.
Inhoud
Nieuwe menubakken voor Heineken en Amstel 2
Hoppe barbecue-actie; nieuwe tv-commercial De fotograaf" 3
Garvey sherry nu ook voor de Nederlandse horeca; Garvey krachtig via
reclame ondersteund 4
Met Heineken het land in 6
B3-spellenactie 9
Opnieuw een daverende Amstel actie 10
Seven-Up activiteiten in 1977 12
Exclusief cadeau voor de Bossche Cambrinuskelder 14
Wereldkampioenschappen schaatsen 16
Nieuws van Van Olffen: Duopak Zwarte Kip advocaat, Bistro wijnen in
Cluster-twee 18
Sisi dienblad in vrolijke kleuren 19
Heineken en Amstel Oud Bruin in opmars 20
Beurzen 21
Parlant du vin (6) 22
Gezellige acties van SRV en CO-OP 24
Twintig jaar BRUG! 25
Horeca onderweg 26
Leven in de bouwerij 28
Nieuws allerlei 30
Tap en Schap is een tweemaandelijkse uitgave van Heineken voor de Neder
landse markt
Redactie: W. J. Bruggeman.(hoofdredacteur), mej. P. A. M. Reijnders,.
mej. W A. Unk
Vaste medewerkers: R. G. H. Elfrink, W. J. Hoeben, M. P. J. van Soest.
Redactiecommissie: mej. H. D. van den Steenhoven, J. F. B. Houthuys,
A. C. M. Jonkers, D. Marck, J. A. Vleghert.
Redactieadres: Postbus 28, Amsterdam. Tel. 020-702283, 702172, 702264.