Café Jan de Kleine Zwolle Tuvee nieuwe bruine cafe's I 1 11 OPEN KEUKEN De begane grond. Een kijkje in het achterste gedeelte. dacht was aan een iets bescheidener opzet, is er uiteindelijk een totaal ver nieuwd horecabedrijf ontstaan. Het interieur De eis was natuurlijk een bruine sfeer, maar dit mocht niet ten koste gaan van kwaliteit. Met plavuizen op de vloer, met gebruik van handvormsteen, veel don ker hout aan bar en wanden, en een ro buust balkenplafond is er een geheel nieuwe „oude" sfeer ontstaan. De heropening kon in november 1976 plaatsvinden. Reeds nu kan worden ge zegd, dat de verwachtingen ver over troffen zijn en dat het nog meer dan voorheen altijd gezellig druk is bij Jan de Kleine! In Zwolle, in het centrum van de stad, is café De Kleine reeds jaren een begrip. Een aantal jaren geleden nam de huidige eigenaar, de heer J. S. A. de Kleine, het bedrijf over van zijn vader, die het heeft opgebouwd. Verouderd Hoewel het geheel na de overname wat was opgeknapt, voldeed het bedrijf niet meer aan de eisen: vooral de toiletten en de brandpreventie, maar ook voor wat betreft de entourage als geheel. Hoewel dit pand erg klein en smal is, is naast het cafégebeuren ook het restau ratieve gedeelte altijd van veel betekenis geweest De keuken was gesitueerd op de eerste verdieping en er was een met de hand te bedienen lift aanwezig. Verbouwingsplannen Met 1 januari 1978 (nieuwe horecawet) in zicht en met de mogelijkheid om sub sidie te krijgen, besloot men te verbou wen. Het Heineken bouwbureau werd ingeschakeld, wat resulteerde in de eer ste schetsen begin 1976, en wat verder geleid heeft tot een complete begelei- Opzet Het was allerminst gemakkelijk om in dit kleine smalle pand alles in te passen. De keuken op de eerste verdieping moest vervallen om als open keuken in de bar te worden opgenomen. Het biljart moest gehandhaafd blijven; om nog zoveel mogelijk zitplaatsen te krijgen zijn uit eindelijk de toiletten naar de verdieping verhuisd, hetgeen voor een dergelijk bedrijf een zeer moeilijke, maar onver mijdelijke beslissing was. De behoorlijk grote kelder is geheel gerenoveerd en uitgebreid en van een nieuwe ingang voorzien. Hier bevindt zich de enige opslagruimte. Hoewel aanvankelijk ge ding en een ontwerp van zowel het bouwkundig gedeelte als het interieur. Gedeelte van de bar met zicht naar de entree.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Tap en Schap | 1977 | | pagina 28